Prima pagină » Culinar » Cremă de vanilie pentru cremșnit și alte deserturi – Rețetă simplă, delicioasă și foarte ușor de preparat

Cremă de vanilie pentru cremșnit și alte deserturi – Rețetă simplă, delicioasă și foarte ușor de preparat

21 mai 2025, 11:09,
în Culinar

O cremă de vanilie pentru cremșnit se pregătește foarte ușor, într-un timp scurt și poate fi integrată în mai multe deserturi, chiar și în torturi.

Aceasta se remarcă printr-o aromă bogată și prin simplitate, dar și pentru că se prepară doar din câteva ingrediente simple, dar savuroase.

Rețeta de cremă de vanilie pentru cremșnit

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 litru de lapte, de 250 grame de zahăr alb, de 3 ouă, de 25 grame de zahăr vanilat, de 100 grame de amidon de porumb și de esență de vanilie după gust.

Începe prin a pune într-o cratiță laptele cu esența de vanilie sau păstaie de vanilie, pentru un gust mai intens. Lasă cratița pe foc mic până când laptele ajunge la punctul de fierbere, dar să ai grijă să nu îl lași să fiarbă.

Într-un vas mare, bate ouăle împreună cu zahărul alb până când cresc suficient de mult în volum, apoi poți adăuga și amidonul de porumb. Amestecă totul ușor, astfel încât să se omogenizeze totul. Dacă ai folosit păstaie de vanilie, scoate-o din lapte și apoi toarnă în mod treptat laptele peste compoziția cu ouăle. Amestecă totul ușor, astfel încât să obții o textură fină.

Pune amestecul făcut în cratița în care ai încălzit și laptele și fierbe crema făcută la foc mic, până la îngroșare. După ce a ajuns la punctul de fierebere, mai las-o pe foc doar pentru câteva minute, amestecând frecvent pentru a nu face cocoloașe.

Ia-o de pe foc și acoper-o foarte bine cu folie alimentară, apoi presează ușor folia pe suprafața cremei ca să nu se formeze o crustă. Crema trebuie lasată la răcit la temperatura camerei, apoi se poate folosi în deserturi. Află cum poți face și o cremă de lămâie delicioasă.

O altă rețetă, la fel de delicioasă

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 500 ml de lapte, de 6 gălbenușuri, de esență de vanilie după gust, de 50 grame de amidon de porumb, de 200 grame de zahăr și de 150 grame de unt.

Începe prin a mixa gălbenușurile împreună cu zahărul până când acestea se deschid la culoare și devin cremoase. Adaugă apoi și amidonul și amestecă în continuare, până la omogenizare. Toarnă apoi un sfert din cantitatea de lapte și amestecă cu ajutorul unui tel, cu mișcări ușoare. Adaugă laptele trepatat, apoi pune restul de lapte într-o oală pe foc mediu, până când ajunge în punctul de fierbere.

Când a ajuns în acest punct, adaugă-l peste compoziția făcută cu gălbenușuri și amestecă foarte bine totul, cu ajutorul unui tel. Lasă compoziția pe foc până se întărește, apoi ia cratița de pe foc și adaugă untul. Amestecă totul foarte bine, până la încorporare.

Adaugă apoi esența de vanilie sau pastă de vanilie și încoporeaz-o foarte bine. Acoperă apoi cratița foarte bine cu folie alimentară și las-o la răcit la temperatura camerei până la folosire. Un truc pentru aceasta este că înainte de a o folosi la prăjituri, este ideal să o mixezi cu unt, pentru aproximativ 2-3 minute.

O cremă de vanilie are o aromă foarte bogată, se prepară ușor și este ideală pentru cremșnit, torturi sau alte rețete de deserturi.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025