Prima pagină » Sanatate » Cremă preparată în farmacie pentru pete: La ce să fii atentă pentru a scăpa de melanină

Cremă preparată în farmacie pentru pete: La ce să fii atentă pentru a scăpa de melanină

03 feb. 2022, 15:32,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru o piele frumoasă și sănătoasă este bine să folosești o cremă preparată în farmacie pentru pete. Cu ajutorul unui produse naturale hiper-pigmentarea nu va mai fi atât de accentuată pe fața ta. Astfel, pentru a scăpa de zonele de acumulare de melanină situate în piele trebuie să respecți o rutină echilibrată.

Dacă melanina se depune în straturile profunde ale epidermei, formațiunile devin maro închis. Uneori acestea se ridică deasupra suprafeței pielii și interferează. Un astfel de defect cosmetic supără majoritatea femeilor. Pigmentul nu este periculos pentru sănătate. Însă, acestea acționează ca un dezavantaj estetic foarte vizibil. Indiferent de cauză, problema trebuie rezolvată. De cele mai multe ori, acesta poate apărea din cauza unui regim de alimentație necorespunzător.

femeie care aplica o crema pentru pete pe fata si zambeste

Cele mai eficiente remedii sunt cele fabricate pe baza ingredientelor naturale

Cremă preparată în farmacie pentru pete: Cele mai recomandate soluții de către dermatologi

Pigmentul apare nu doar la femeile de vârstă matură, dar și la fetele tinere. Cea mai problematică perioada de vârstă este de la 35 la 40 de ani. Dispariția pigmentării de la sine este un fenomen extrem de rar, de regulă, pentru a elimina defectul existent, este necesară o îngrijire aparte. Pentru a elimina hiper-pigmentarea, pe lângă procedurile de salon, pentru față trebuie folosite diferite măști și creme din farmacie pentru pete.

Cele mai eficiente remedii sunt cele fabricate pe baza ingredientelor naturale. Utilizarea regulată a unor astfel de agenți anti-pigmentare timp de mai multe săptămâni garantează un rezultat uimitor. Trebuie să alegi o cremă care conține siliconi, parfumuri și coloranți. De cele mai multe ori, cremele care conțin aceste ingrediente chimice provoacă iritații și mâncărime.

Contraindicate sunt cremele din farmacie care conțin componente de albire de origine vegetală. Printre ingredientele care trebuie evitate din compoziția unei creme pentru pete este pătrunjelul, lămâia, castraveții, argila albă pot.

femeie care aplica o crema pentru pete pe fata

Dacă melanina se depune în straturile profunde ale epidermei, formațiunile devin maro închis

Dermatologii spun că foarte bune sunt cremele pe bază de complexe de vitamine. Preparatele care conțin vitaminele B, A, E, îmbunătățesc aspectul pielii. De asemenea, aceste vitamine contribuie la  uniformizarea culorii și luminează tonul acesteia. Cremele organice, care conțin sulf și zinc în formula activă, reduc severitatea pigmentării. În plus, astfel de creme de îngrijire elimină inflamația și roșeața. Foarte indicată este crema din cuișoare, aceasta calmează pielea iritată.

Cum să scapi de acumularea de melanină pe piele: Substanțe care îți pot afecta epiderma

Înainte de a cumpăra un produs, ar trebui să studiezi compoziția acestuia. Trebuie să fii atentă la prezența hidrochinonei în formulă activă. Aceasta este o substanță periculoasă cu un nivel ridicat de toxicitate, care dă un rezultat rapid și de durată, însă are un număr mare de efecte negative secundare.

În practica mondială, acest medicament este interzis și, prin urmare, poate fi prescris de un medic numai în cazuri extrem de rare. Mercurul este un alt ingredient periculos. Utilizarea regulată și abundentă a compoziției cu o astfel de componentă duce la otrăvire pielii. De asemenea, acest ingredient afectează negativ starea sănătății generale.

femeie care aplica o crema pentru pete pe fata si zambeste

Cele mai eficiente remedii sunt cele fabricate pe baza ingredientelor naturale

Un preparat natural trebuie să conțină componente precum vitamina C. Aceasta restabilește tenul sănătos, uniformizează tonusul acesteia și întărește vasele de sânge, stimulând procesele metabolice în țesuturile epidermei.

De asemenea, arbutina reduce severitatea manifestărilor pe pielea sensibilă sau problematică, reducând sinteza melaninei. Acidul gluconic are un efect de strălucire. La fel de eficient este și acidul Kojic, acesta are proprietate de albire. Iar tretinolul saturează pielea cu elemente utile și reface epiderma, acționând la nivel celular.

O cremă preparată în farmacie pentru pete care conține acid lactic, citric, glicolic, salicilic asigură albirea epidermei și exfolierea particulelor keratinizate, eliminând petele pigmentare întunecate. În timpul tratamentului, este mai bine să utilizați produse cu un SPF de 30 sau mai mult, deoarece preparatele de albire cresc sensibilitatea epidermei la radiațiile ultraviolete.

femeie care aplica o crema pentru pete pe fata

Un preparat natural trebuie să conțintă componente precum vitamina C

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *