Local

Crimă înfiorătoare, în Iași! A băgat-o în mormânt pentru că nu voia să facă sex cu el. Individul, trimis de judecători la temniță pentru următorii 16 ani

Publicat: 03 aug. 2021
O autospecială de Poliție și o bandă galbenă pe care scrie:
Un ieșean este pe cale de a înfunda pușcăria, după ce a fost acuzat de viol și omor: a primit 16 ani de temniță

Un individ ar putea înfunda temnița, după ce a fost acuzat că a violat și ucis o femeie. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe George Boghiță la 16 ani de pușcărie, pentru omor și viol. În plus, individul a fost obligat să le achite rudelor victimei despăgubiri în valoare totală de 6.000 de euro și 5.000 de lei

O crimă înfiorătoare, care s-a petrecut în județul Iași, l-a trimis pe un individ pentru mulți ani la temniță. Anchetatorii spun că ieșeanul a băgat o femeie în mormânt pentru că nu voia să facă sex cu el. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis condamnarea lui George Boghiță la 16 ani de pușcărie, pentru viol și omor.
În plus, magistrații l-au pus la plată pe individ.

„Instanța admite în parte acțiunile formulate în cadrul procesului penal de părțile civile M.A. și I.A. Îl obligă pe inculpatul George Boghiță să îi plătească părții civile M.A. suma de 5.000 de lei, cu titlu de daune materiale, și 3.000 de euro, drept daune morale. Îl mai obligă pe inculpat să îi plătească părții civile I.A. suma de 3.000 de euro, drept daune morale”, au afirmat ieri magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e defintivă, cel mai probabil urmând a fi contestată de ieșeanul în vârstă de 60 de ani.

Ieșeanul George Boghiță, acuzat că a abuzat o femeie, după care a omorât-o

Procesul ieșeanului George Boghiță a început pe data de 21 decembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Triunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de viol și omor. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 4 noiembrie 2020. La finele anului trecut, George Boghiță a fost ridicat de polițiști, fiind suspectat după ce a omorât în bătaie o femeie. El a fost reținut pe 4 noiembrie 2020, sub acuzația de omor. Bărbatul din Lunca Cetățuii este suspectat că a ucis în bătaie o femeie, G.A., de 54 de ani.

Anchetatorii susțin că, pe 1 noiembrie 2020, femeia de 54 de ani a mers în vizită în camera de cămin a unui bărbat imobilizat la pat, în comuna Ciurea. Bărbatul are leziuni grave la coloană, astfel că este vizitat periodic de mai multe persoane, care au grijă de el. Ca de obicei, femeia a mers în vizită, negândindu-se vreo secundă că acolo își va găsi sfârșitul. La un moment dat, în camera respectivă a ajuns și Boghiță, care este vecin cu bărbatul imobilizat la pat. Individul obișnuia să treacă pe la vecinul său.

Victima, lăsată să agonizeze

Oamenii legii au mai afirmat că, în clipa în care a văzut-o pe femeie acolo, ieșeanul George Boghiță ar fi început să tragă de ea, vrând să o determine să întrețină raporturi sexuale. Femeia a refuzat, iar Boghiță ar fi început să o lovească.

„Din cercetările efectuate s-a ajuns la concluzia că suspectul a lovit victima cu pumnii și picioarele în zona capului, a mâinilor și a toracelui. În urma leziunilor suferite, victima a fost lăsată acolo, fără a fi anunțat Serviciul de Ambulanță Județean. Din cauza leziunilor suferite la nivel cranian, victima a decedat pe data de 3 noiembrie 2020”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma agresiunii, femeia de 54 de ani a agonizat timp de două zile. Din câte se pare, victima putea încă să vorbească, dar nu se putea deplasa, ea fiind în stare de șoc. Motivul principal l-ar fi constituit faptul că fusese lovită extrem de puternic în cap. Din cauza faptului că bărbatul care o găzduia pe femeie are grave leziuni la coloană, nici el nu a putut suna imediat la Poliție.

Ulterior, autoritățile au fost alertate cu privire la incident printr-un telefon la 112. La fața locului s-au deplasat un echipaj medical și unul de Poliție. Din nefericire, echipajul medical nu a putut face altceva decât să constate decesul femeii. În același timp, polițiștii au refăcut firul tragediei și, astfel, au ajuns la vecinul suspect. Acesta a fost ridicat și dus la audieri. Acesta a recunoscut parțial comiterea faptei. Mai exact, el a susținut că a avut o divergență cu femeia și că ar fi lovit-o doar cu o palmă la nivelul capului. Individul a negat că el ar fi fost cel care a provocat decesul victimei.

Foto:  arhivă

Comentarii
Adauga un comentariu