Local

Crimă înfiorătoare, la Iași! Ucis ca un câine, pe un câmp! Ce pedeapsă a primit agresorul, care voia să scape de temniță!

Publicat: 28 apr. 2021
Criminaliștii care au verificat locul crimei și o mașină de la IML
Magistrații au condamnat definitiv un ieșean acuzat că și-a ucis prietenul de pahar cu ajutorul unei curele

Un ieșean a crezut că poate scăpa de pedeapsă, după ce a fost acuzat de omor. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat definitiv pe Cristian Mihu la 9 ani de pușcărie. Bărbatul a fost acuzat că și-a sugrumat un prieten de pahar cu ajutorul unei curele, după un conflict banal

O crimă înfiorătoare care s-a petrecut în județul Iași a dus la condamnarea definitivă a unui individ. Acesta a fost acuzat că l-a ucis ca pe un câine, pe un câmp, pe prietenul de pahar! Tragedia a avut loc după un conflict ce părea a fi unul banal!
Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelurile formulate de părțile civile, dar l-au respins pe cel făcut de Cristian Mihu, acuzat de crimă. Așadar, ieșeanul a rămas cu pedeapsa primită inițial, de 9 ani de pușcărie, pentru omor. Totodată, Cristian Mihu a fost obligat să le achite rudelor victimei suma totală de 80.000 de lei, drept daune morale. Sentința este definitivă.

Ieșeanul Cristian Mihu, acuzat că și-a sugrumat prietenul de pahar cu o curea

În urmă cu mai bine de un an, Cristian Mihu a decis să iasă la băut cu un prieten, A.H. (39 de ani). Cei doi s-au cinstit din belșug cu alcool și au stat de vorbă. După câteva ore, cei doi amici au plecat spre casă. Pe un teren viran din apropierea căii ferate din satul Pădureni, amicul lui Mihu ar fi făcut o remarcă la adresa iubitei celui din urmă. Lui Cristian Mihu i-a sărit muștarul și a decis să-și atace prietenul de pahar.
Oamenii legii au stabilit că agresorul și-a lovit victima de mai multe ori cu pumnii în cap și în gât. Anchetatorii au mai afirmat că, în timp ce prietenul său cel mai bun era în genunchi, Mihu și-a scos cureaua de la pantaloni și l-a sugrumat.

„Când victima era în genunchi, de la spate, inculpatul a luat cureaua și i-a pus-o în jurul gâtului, strângând cu putere, până ce victima nu a mai mișcat, provocându-i astfel moartea”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul a fugit și a lăsat cadavrul pe un câmp

După ce și-a dat seama de ceea ce a făcut, Cristian Mihu a fugit, lăsând pe un câmp cadavrul amicului său. Întâmplarea a făcut ca un trecător să facă descoperirea macabră și să sune la 112. La fața locului au ajuns criminaliștii, care au demarat ancheta. Oamenii legii și-au dat seama că, la mijloc, a fost vorba despre o mână criminală. Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, iar specialiștii au constatat că decesul a fost provocat de „o insuficiență respiratorie acută din cauza comprimării pachetului vasculo-nervos și aeric de la nivelul gâtului, cu ajutorul unui laț traumatic, sub acțiunea unei forțe externe (strangulare)”.
Polițiștii au mers pe fir și au ajuns la Cristian Mihu. Ieșeanul a fost ridicat și dus la secție.

La audieri, săteanul din Pădureni, comuna Grajduri, a recunoscut în cele din urmă comiterea faptei. Bărbatul s-a apărat susținând că victima a făcut o remarcă la adresa fostei sale iubite, acesta fiind motivul pentru care a izbucnit scandalul. Mai apoi, individul a fost reținut. Procurorii au propus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, iar Tribunalul Iași a admis cererea. Pe data de 23 martie 2020, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Mihu.

Foto: arhivă

Adauga un comentariu