Local

Crimă oribilă, în Iași! Un ieșean și-a ucis iubita și a stat câteva zile cu cadavrul ei în casă! Criminalul, în vârstă de 71 de ani, a fost pedepsit de judecători – GALERIE FOTO

Publicat: 05 oct. 2021
Momentele în care anchetatorii ieșeni au preluat cadavrul victimei
Un septuagenar din Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că și-a ucis iubita

Un septuagenar din Iași a fost pedepsit de magistrați după ce a fost acuzat că și-a ucis iubita. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Constantin Mineață la 11 ani și 4 luni de pușcărie, pentru omor asupra unui membru de familie. Oamenii legii au afirmat că pensionarul a stat cu cadavrul în casă timp de aproximativ o săptămână

Crimă oribilă, petrecută în municipiul Iași! Un septuagenar și-a ucis iubita și a stat câteva zile cu cadavrul ei în casă! Criminalul, în vârstă de 71 de ani, a fost pedepsit ieri de magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Constantin Mineață la 11 ani și 4 luni de pușcărie, pentru omor asupra unui membru de familie.

„Instanța dispune confiscarea specială, prin echivalent, de la inculpatul Constantin Mineață, în folosul Statului, a sumei de 100 de lei, reprezentând echivalentul bănesc al unei curele bărbătești, din piele, cu cataramă metalică, neidentificată, ce a fost utilizată la comiterea infracțiunii. Admite acțiunea formulată în cauză de către partea civilă R.A. Îl obligă pe inculpat să-i plătească acesteia, cu titlu de despăgubiri civile (daune materiale), suma de 6.000 de lei”, au afirmat ieri magistrații ieșeni.

Ieșeanul Constantin Mineață, acuzat că și-a ucis propria iubită

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Constantin Mineață a început pe data de 22 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru omor asupra unui membru de familie. Ieșeanul de 72 de ani a intrat în vizorul procurorilor la începutul lunii martie a acestui an. Pe 7 martie 2021, o femeie în vârstă de 63 de ani a fost descoperită decedată într-un bloc din municipiul Iași, după ce a fost dată alerta.

„Pe 1 martie 2021, suspectul în vârstă de 71 de ani și concubina sa, de 63 de ani, se aflau într-un imobil din zona Bularga a municipiului Iași. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, între cei doi concubini a intervenit un conflict. Suspectul și-a lovit concubina cu o curea cu cataramă, în special în zona capului. Medicul legist a constatat că decesul victimei a survenit ca urmare a asfixiei mecanice cu sânge, în urma fracturii de piramidă nazală suferită, dar și a plăgilor de la nivelul buzelor și al obrajilor și, implicit, al hemoragiei interne”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

A stat cu cadavrul în casă timp de aproape o săptămână

Mai mult, surse judiciare au menționat că suspectul Constantin Mineață a stat cu victima în casă de pe 1 martie, până pe 7 martie 2021, când a decis să-și anunțe un nepot că iubita lui a murit. Nepotul a anunțat imediat autoritățile printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. În urma audierilor, suspectul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. Mai apoi, psihiatrii au decis că ieșeanul a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
Pe de altă parte, vecinii bărbatului care a comis crima spun că acesta avea un comportament foarte ciudat. El făcea scandal mai tot timpul și se auzeau certuri din apartamentul lui, acesta înjurându-și concubina, pe Crina D., cu care locuia de mai bine de un an.

Comentarii
Adauga un comentariu