Titlurile zilei

Cristian Stanciu, incompatibil cu funcția de consilier județean! Combinații ilegale după bunul plac. Ultimul tun: contracte cu spitale din subordinea Consiliului Județean!

Publicat: 19 ian. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Cristian Stanciu incompatibil cu funcția de consilier județean Combinații ilegale după bunul plac. Ultimul tun contracte cu spitale din subordinea Consiliului Județean
Un cursant care urmează școala postliceală de asistent medical generalist achită o taxă anuală de 3.500 lei, cu toate acestea Cristian Stanciu nu a achitat nici măcar un leu către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași

Cristian Stanciu, liderul grupului de consilieri județeni PSD Iași, este în incompatibilitate cu funcția de consilier județean, după ce a încheiat, în anul 2021, un contract cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, pentru ca 97 de cursanți să facă practică în unitatea medicală fără ca Fundația Ecologică Green să achite măcar un leu

Conform legislației în vigoare, Cristian Stanciu, care ocupă atât funcția de consilier județean, cât și pe cea de manager al Fundației Ecologice Green, nu ar fi trebuit să încheie contracte cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, care se află în subordinea Consiliului Județean Iași. Folosindu-se de influența sa, Cristian Stanciu nu doar că și-a băgat cursanții în spital, ba mai mult, a făcut asta pe gratis, aducând, astfel, un prejudiciu statului.

Trafic de influență pentru un profit de 340.000 de lei. Cursanții de la FEG au făcut practica la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”  Iași fără ca Stanciu să achite măcar un leu pentru asta

o imagine cu declaratia de avere a lui Cristi Stanciu
Conform legislației în vigoare, Cristian Stanciu care ocupă atât funcția de consilier județean, cât și pe cea de manager al Fundației Ecologice Green, nu ar fi trebuit deloc să încheie contracte cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, care se află în subordinea Consiliului Județean Iași

Controversatul Cristian Stanciu, consilier județean PSD, este în incompatibilitate, după ce s-a folosit de influența sa pentru a încheia un contract cu Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, astfel încât cursanții FEG să poată face practică gratis în unitatea medicală. Conform declarației de avere pe anul fiscal 2021, politicianul PSD este consilier județean și proprietarul Fundației Ecologice Green, o instituție de cultură și învățământ, fără scop politic și patrimonial, autonomă și non-profit. Fundația a avut, la finalul anului 2021, un venit total de 17,5 milioane de lei.

În perioada 2021-2022, 97 de cursanți de la FEG au făcut gratuit practică în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, spital aflat în subordinea Consiliului Județean Iași, deși Stanciu a încasat de la fiecare dintre cei 97 de cursanți câte 3.500 de lei, rezultând un profit curat de 340.000 de lei, neavând cheltuieli.

Obiectul contractului dintre cele două entități l-a constituit

„furnizarea de către spitalul public a serviciilor de formare clinică, de natură să asigure toate condițiile necesare în vederea formării profesionale practice complete și corecte a cursanților, indiferent de nivelul lor de pregătire, sub coordonarea și îndrumarea de către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași a instruirii clinice a cursanților Școlii Postliceale FEG”, după cum a transmis bioing. med. pr. drd. Alina Belu, managerul unității medicale.

Asta înseamnă că Stanciu și-a însușit toți banii. Putem bănui că acesta a profitat de poziția sa de lider al grupului de consilieri județeni PSD pentru a influența decizia Alinei Belu, managerul unui spital aflat în administrarea Consiliului Județean Iași, de a primi cursanții în spital pentru practică.

„Prin acordul părților s-a convenit ca Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași să asigure instruirea practică a cursanților instituției de învățământ superior medical, fără încasarea de sume bănești”, a transmis Alina Belu.

Cristian Stanciu, în atenția Agenției Naționale de Integritate!

 o imagine cu articolul de lege
Cristian Stanciu, liderul grupului de consilieri județeni PSD Iași, este în incompatibilitate, după ce a încheiat în anul 2021 un contract cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași pentru ca 79 de cursanți să facă practică în unitatea medicală

Reporterii BZI au discutat despre această situație cu un avocat specializat în dreptul administrativ, care a precizat că Agenția Națională de Integritate ar trebui să se autosesizeze în cazul lui Cristian Stanciu.

Conform articolului art. 90, aliniatul (1), din Legea 161/2003, referitoare la incompatibilitățile aleșilor locali, se precizează:

„Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean, respectiv cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”.

Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, a decis să faciliteze accesul la practică al cursanților Școlii Postliceale FEG în unitatea medicală, fără ca politicianul PSD Cristian Stanciu să achite vreo taxă, deși alte spitale din Iași percep anumite sume de bani pentru formarea profesională practică a acestora.

Fundația Ecologică Green a avut, pe durata anului 2021-2022, un contract și cu Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, dar Cristian Stanciu a achitat 3.000 de lei pentru acesta. De asemenea, cursanții FEG s-au pregătit și în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, pentru perioada 2021-2022, achitându-se suma de 4.000 de lei.

Este extrem de dubios că două spitale din subordinea Ministerului Sănătății au perceput o taxă, deși modică, iar managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, aflat în subordinea CJ, a ales să nu solicite nici măcar o sumă de bani care să acopere materialele sanitare consumate de cursanți pe durata perioadei de pregătire practică.

Întrebat cum de cursanții FEG au făcut practică fără ca el să achite măcar un leu  Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Maria” Iași, dar și dacă nu se află într-o situație de incompatibilitate, Cristian Stanciu a ales să nu comenteze:

„Nu știu despre ce este vorba, nu mai comentez prostiile voastre”.

Este de notorietate că FEG scoate pe bandă rulantă cursanți care nu se prezintă nici la partea practică, nici la cea teoretică, iar toate diplomele „eliberate” de această instituție și asumate de Ministerul Educaţiei Naţionale și Ministerul Muncii sunt bazate pe un fals grosolan. FEG nu este decât o fabrică de diplome false și suntem convinși că DNA (Direcția Naționale Anticorupție) și DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), Parchetele și ANI (Agenția Naționale Integritate) nu se vor autosesiza și nu vor face absolut nimic în cazul acesta cum nu au făcut nici până acum.

Toate sunt focusate pe urbanism, autorizații de construcții, respectarea numărului de trepte la intrare în blocuri și a numărului de ferestre pe exterior. Corupția este la FEG, dar nu o vede nimeni.

Comentarii
  • Te contrazic domnul leoante..D.N.A-ul nu doarme,sunt la fel de corupti si incopetenti ca aia din bandele politice ,numai ca stau mai ascunsi de ochii lumii si asteapa pensia speciala nesimtita.Tara asta nu mai este condusa de romani,comanda americanii,englezii,francezii,igermanii..care o jefuiesc dupa bunul lor plac.

  • Grup organizat de infractori, (impreuna cu aiurel POMPA, perfectul Bogdanel, sefulica de la curte si mosul ala chel si libidinos de la drumur)

Adauga un comentariu