National

Cristian Tudor Popescu, despre fotografia în care Ludovic Orban apare fumând și consumând alcool în birou: „Dacă era o țuică de Văleni pe masă, era cu totul altceva”

Publicat: 31 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristian Tudor Popescu despre fotografia în care Ludovic Orban apare fumând și consumând alcool în birou Dacă era o țuică de Văleni pe masă era cu totul altceva
Care este salariul jurnalistului Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre poza virală cu Ludovic Orban și câțiva dintre miniștri care fumează și consumă alcool în biroul de la Palatul Victoria.

„Dacă un regizor de filme de propagandă ar fi aranjat această scenă, nu cred că ieșea mai bine decât în această realitate a cadrului. Această poză este un clișeu în sensul reperelor propagandistice antiburjui, antiguvernul capitalist care suge sângele poporului și își bate joc de el (…) Avem whiskey și șampanie. Dacă era o țuică de Văleni pe masă, era cu totul altceva. Dom`le, beau o țuică de-a noastră, românească și oamenii, ca muncitorii! Îl sărbătoresc pe șefu`. Fac o pauză. Care e problema?`. Șampanie și whiskey sunt băuturi capitaliste ale ăstora care ne exploatează, care ne fac sclavi.

Uitați-vă la poziția domnului Orban. Domnul Orban este tolănit, nu stă. E tolănit pe acel fotoliu. Își scoate abdomenul destul de bine dezvoltat în față și trage din țigară. Ăsta este un alt reper vizual: burjuiul, capitalistul care își scoate burdihanul în față. Avem și o femeie! E vorba de concepția scenei, din punct de vedere regizoral. Cum să nu fie și o femeie. (…) cu toate că doamna Turcan nu arată chiar a party girl, adică a femeie de petrecere, ci mai degrabă de femeie de partid. Pare că participă la un priveghi, mai degrabă. (…) Această poză va fi utilizată de opoziție, toți cei care vor să dea în Guvern și au material. Ea reprezintă pentru mine un monument de prostie din partea tuturor participanților”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Adauga un comentariu