Actualitate

Cristian Tudor Popescu sare la gâtul lui ÎPS Teodosie: „Aidoma boss-ului său, Teodosie mârâie în numele Domnului!“

Publicat: 26 nov. 2020
Cristian Tudor Popescu a făcut o serie de declarații șocante la adresa Patriarhului Daniel
Cristian Tudor Popescu a făcut o serie de declarații șocante la adresa Patriarhului Daniel

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu sare la gâtul lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Cunoscut ca un fervent luptător împotriva bisericii, Cristian Tudor Popescu reacționează dur după scrisoarea deschisă adresată de acesta premierului Orban, prin care solicita ridicarea restricţiilor pentru evenimentele religioase.

„Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89. Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un editorial la o publicație online.

Cristian Tudor Popescu: „Teodosie mârâie în numele Domnului!“

„Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: „Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit”. Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal…”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

Mesajul Arhiepiscopul Tomisului pentru Ludovic Orban: „Ce veți face? Ne veți bate pe cei care vom merge să ne rugăm?”

Arhiepiscopul Tomisului a trimis o scrisoare deschisă Guvernului României, în care adresează un mesaj dur către premierul Ludovic Orban. Totul vine ca urmare a interzicerii prin hotărâre judecătorească a pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. De asemenea, ÎPS Teodosie consideră că drepturile credincioșilor sunt călcate în picioare și se comit abuzuri grave.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis o scrisoare deschisă către Guvernul României. În mesajul acesteia, înaltul prelat afirmă că „niciodată drepturile credincioşilor ortodocşi şi ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite”.

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj dur către Orban

Arhiepiscopul Tomisului începe scrisoarea amintind de incidentul de miercuri, de la o biserică din Constanţa. Aici, poliţiştii au amendat 39 de persoane care nu purtau mască de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare fizică.

„Incidentul petrecut la Constanţa în dimineaţa zilei de de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când poliţiştii şi jandarmii au brutalizat şi amendat credincioşii prezenţi la slujbă, ne întăreşte convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioşii ortodocşi, în faţa unor mari abuzuri, pe care autorităţile le săvârşesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită.

Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toţi oamenii de bună-credinţă din această ţară şi am respectat măsurile sanitare luate iniţial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunţăm public abuzurile pe care le orchestraţi, şi pe care forţele poliţieneşti şi de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o ţară europeană care se vrea a fi democrată şi nu aflată sub dictatură şi teroare”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Comentarii
  • Cind tulburările cerebrale datorate virstei modifica comportamentul și inteligenta, omul trebuie înțeles, ajutat, asistat. Dar cind o asemenea persoana este lăsată sa se exprime public,pentru ca o data era cineva, exista riscul de a o transforma într-o arătare odioasa și toxica! Trebuie strins de pe drumuri, internat și explorat neuro-psihiatric. Un examen RMN este obligatoriu!

  • CTP a avut intotdeuna tulburari. Acum doar s-au accentuat. Situatia este perfect descrisa de marele filosof contemporan Serghei Mizil : „Eu nu pot sa ma supar pe CTP. El este un accident genetic.”

  • Ctp are mare dreptate sa se ia de un popă de Cartier care încalcă legea și normele de protecție socială de parcă ar trebui că toți credincioșii să se îmbolnăvească că să îi meargă lui afacerea cu înmormântările…

  • Popimea noastră n-are nimic în comun cui Umilul, Smeritul și Năcăjitul iudeu, pe care zice că-l slujește. Mărturie stă Noul Testament, unde se descrie clar cum a trăit Cristos. Vă mai dau un indiciu. Referendumul pentru ”familia tradițională”. Cum ar fi, între noi fie vorba, starețul în călduri de la Prislop. Sau preacu(r)viosul Onilă. Sau Pornohaci, popa cântăreț. Popici din România, treziți-vă. Voi vă închipuiți că, în spatele vostru, e vreo armată. S-ar putea să aflați că în spatele vostru NU este nimeni.

  • Oare escrocul ăsta de popa alaturi de șatra lui în frunte cu madam șoșon nu poate fi oprit??? Este mai presus de lege? Cât tupeu poate avea popa Mache spagoveanu??? Cât mai este călcată în picioare legea??? Cât mai durează până când e arestat?

Adauga un comentariu