Local

Cum a evoluat rata de infectare cu COVID-19 în luna octombrie, în județul Iași. De la începutul lunii s-au înregistrat 4.432 de noi îmbolnăviri, jumătate din numărul total de cazuri

Publicat: 24 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum a evoluat rata de infectare cu COVID-19 în luna octombrie în județul Iași. De la începutul lunii s-au înregistrat 4.432 de noi îmbolnăviri jumătate din numărul total de cazuri
Coadă în fața Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, unde pacienții cu COVID-19 așteaptă să fie consultați

Cazurile de COVID-19 raportate zilnic au început timid pe data de 1 octombrie, cu 133 de îmbolnăviri. Recordul s-a înregistrat în ziua de 22 octombrie, cu 311 cazuri. În numai 23 de zile, 4.432 de ieșeni au fost infectați cu coronavirus. Medicii spun să ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri

În perioada 1-23 octombrie, la Iași s-au înregistrat 4.432 de persoane infectate cu COVID-19. Raportările zilnice făcute de către Direcția de Sănătate Publică din Iași arată evoluția ratei de infectare cu COVID-19 în luna octombrie. Cele mai puține cazuri s-au înregistrat pe data de 6 octombrie, unde s-au raportat în 24 de ore numai 92 de noi îmbolnăviri. Ziua în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei a fost pe data de 22 octombrie, cu 311 cazuri noi. Medicii ieșeni spun că nu putem spera la o scădere a numărului de îmbolnăviri, ci, în cel mai bun caz, la o menținere a numărului de cazuri raportate zilnic.

De la începutul pandemiei de COVID-19 s-au înregistrat 9.025 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Jumătate dintre acestea s-au înregistrat în luna octombrie

De la începutul lunii octombrie, la Iași s-au înregistrat 4.432 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, aproape jumătate din numărul total de cazuri raportate din luna martie, de la daclanșarea pandemiei de coronavirus la Iași. Recordul numărului de infectări cu COVID-19 a fost bătut în ziua de 22 octombrie. De la începutul pandemiei de COVID-19, la Iași s-au raportat 9.025 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, doar 3.692 au avut nevoie de internare, restul pacienților, fiind asimptomatici, au fost trimiși în autoizolare la domiciliu. De la începutul lunii octombrie, media de decese raporatate zilnic este de 2-3 cazuri. De la începutul pandemiei de COVID-19, la Iași au murit 205 persoane, după mai multe zile de internare în secția de Terapie Intensivă.

„Nu ne așteptăm la o scădere a numărului de infectări, ci, în cel mai bun caz, la o menținere a numărului de cazuri”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Dr. Florin Roșu: ” Probabil că în aceste condiții vom asista la o creștere a numărului de infectări cu COVID-19″

La începutul lunii octombrie a început anul universitar. Orașul s-a aglomerat. La orele de vârf, în mijloacele de transport în comun din Iași abia mai ai loc să arunci un ac. Oamenii stau înghesuiți unul în celălalt pentru a ajunge acasă sau la serviciu. Medicii spun că în continuare asistăm la o transmitere comunitară a infecției cu COVID-19.

„Sunt multe persoane care încă nu respectă măsurile de protecție. Avem din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăviri, și asta pentru că populația încă nu a înțeles ce înseamnă măsurile de distanțare și de protecție. Probabil că în aceste condiții vom asista la o creștere a numărului de cazuri. Abia acum populația a revenit din concedii, dar să nu uităm că în septembrie a început anul școlar, iar în octombrie, anul universitar”, spune dr. Florin Roșu, coordonatorul compartimentului de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

În luna octombrie, medicii au observat o creștere a numărului de pacienți infectați cu COVID-19 care au nevoie de suport de oxigen

Evoluția cazurilor de COVID-19 în luna octombrie nu este deloc favorabilă. De la începutul pandemiei de COVID-19 nu a fost o lună mai aglomerată cu cazuri de coronavirus decât aceasta. Totodată, în această lună, medicii au observat faptul că din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 au avut nevoie de suport de oxigen. Pentru aceștia, virusul s-a arătat extrem de agresiv.

„Avem 80 de paturi prevăzute cu tuburi de oxigen în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Acestea sunt în permanență ocupate sută la sută”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț. În această lună, din cauza creșterii numărului de pacienți care au nevoie de îngrijire în secția de Terapie Intensivă după ce au fost infectați cu COVID-19, s-au pregătit 5 paturi la Spitalul de Recuperare din Iași. În celelalte spitale suport COVID-19 nu mai era loc pentru îngrijirea acestor pacienți.

Ieri, în spitalele suport COVID-19, mai erau doar 26 de paturi libere pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus

Ieri, în spitalele suport COVID-19 din Iași, mai erau libere 26 de paturi, dintre care, 4 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 10 paturi la Spitalul de Recuperare, 11 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon” și un pat la Spitalul Militar. În ceea ce privește gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 40, 7 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 6 la Spitalul de Pneumologie, 4 la Spitalul Municipal Pașcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul „Căi Ferate” din Iași și 13 la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri, în secțiile de Terapie Intensivă mai erau libere două paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, două la Spitalul Municipal Pașcani și trei la Spitalul de Neurochirurgie.

Adauga un comentariu