Actualitate

Intervențiile chirurgicale pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași se vor transfera la Spitalul Sf. Spiridon și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași!

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Intervențiile chirurgicale pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași se vor transfera la Spitalul Sf. Spiridon și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași
Spitalul de Recuperare

În această perioadă, intervențiile chirurgicale pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași vor fi efectuate la Spitalul Sf. Spiridon și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași. Conducerea unității medicale a anunțat că o echipă chirurgicală de la Spitalul de Recuperare se va deplasa la cele 2 unități medicale. Se vor opera doar cazurile urgente.

Blocul operator și compartimentul de Terapie Intensivă pentru patologia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iași a fost organizat pentru a primi pacienții cu Covid-19. Din acest motiv, pacienții programați pentru intervenții chirurgicale pentru patologia ORL și care reprezintă o urgență medicală, vor fi operați la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ sau la Spitalul „Sf. Spiridon“, pe baza unui protocol semnat între instituţiile medicale. Patru din cele 5 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul de Recuperare din iași, sunt deja ocupate. Managerul unității medicale spune că, schimbarea va fi temporară.

Carmen Cumpăt: „Este o decizie temporară”

Pacienții cu patologie ORL vor fi operați la Spitalul Sf. Spiridon din Iași și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași. O echipă de medici chirurgi de la Spitalul de Recuperare din iași se vor deplasa la cele 2 uniități medicale. „Este o decizie temporară. Pentru că am fost nevoiți să trasformăm blocul operator și compartimentul de Terapie Intensivă pentru ORL în Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19, vom efectua intervențiile chirurgicale la alte două unități medicale din Iași. Momentan, se vor opera doar cazurile urgente. Sperăm să putem primi de la DSP aviz de funcționare temporară și să putem efectua intervenții chirurgicale pentru patologia ORL și la Spitalul de Recuperare din Iași”, a specificat ec. Carmen Cumpăt, managerul unității medicale.

Internarea la Spitalul de Recuperare se face doar cu programare

Pacienţii din Iaşi care vor să treacă pragul Spitalului de Recuperare pentru a fi internaţi, o pot face doar prin programare. Conform ec. Carmen Cumpăt, managerul unităţii spitaliceşti listele de aşteptare sunt extrem de lungi, însă persoanele care au o urgenţă sunt prioritare. Timpul de aşteptare a unui pacient cu o afectiunie cronica poate fi de până la o lună pentru a beneficia de medicamentaţia specifică.

Având în vedere contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus, Spitalul de Recuperare Iaşi a făcut schimbări în ceea ce priveşte internarea continua. Aşadar, medicii evaluează toţi pacienţii care se prezintă în ambulatoriu şi dacă este necesară internarea vor fi puşi pe lista de aşteptare în funcţie de locurile disponibile.

Unitatea medicală nu lucrează la capacitate maximă din cauza pandemiei cu virusul Covid-19. Programarea se poate face atât telefonic, cât şi online pentru a putea fi văzuţi de un medic.

Ec. Carmen Cumpăt: „Anul trecut, într-o lună aveam în medie 1.600 de pacienți pentru internarea continuă”

În luna august, la Spitalul de Recuperare Iaşi, s-au prezentant în medie 1.600 de pacienţi pentru internarea continuă, mai ales după ce unitatea a devenit spital suport Covid-19. Astfel, în ambulatoriu au fost prezenţi cu boli cronice nu mai puţin de 850 de pacienţi, iar pentru spitalizarea de zi circa 700.

„Anul trecut, într-o lună aveam în medie 1600 de pacienți pentru internarea continuă. Acum, din cauza pandemiei de COVID-19, am lucrat la jumătate din capacitatea maximă pentru internarea continuă. Pacienții cu boli cronice vin prin programare la spital, în ambulatoriu, sau prin internarea de zi. Pacientul este consultat de un medic și, ulterior, se decide când ar putea veni pentru internare, dacă este necesar”, spune ec. Carmen Cumpăt, manager la Spitalul de Recuperare din Iași.

Adauga un comentariu