Actualitate

Cum faci economie la facturile de încălzire cu folia de aluminiu. Și parasolarele sunt de mare ajutor

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum faci economie la facturile de încălzire cu folia de aluminiu. Și parasolarele sunt de mare ajutor
Panourile reflectorizante sunt soluția ideală pentru a reduce pierderile de căldură și implicit costurile cu încălzirea

Deoarece suntem în plin sezon rece e important să știi cum faci economie la facturile de încălzire, iar folia de aluminiu e o soluție. O altă idee de mare ajutor este folosirea parasolarelor pentru a reduce pierderile de căldură. Nu în ultimul rând, ar trebui să te gândești la o alternativă mai ieftină pentru încălzire, și anume panourile radiante.

În sezonul rece, dacă nu vrei să te ardă la buzunare facturile la încălzire îți propunem un truc genial! Sunt două lucruri care te ajută să plătești mai puțin la căldură. Și ne referim aici la banala folie de aluminiu și la parasolare. Cele două au un rolul foarte important, iar cu ajutorul lor vei reduce pierderile de căldură prin pereți sau ferestre.

Acum, în plin sezon rece, zilele dar și nopțile sunt din ce în ce mai friguroase. O problemă însă este atunci când vremea este geroasă și trebuie să găsim cea mai bună modalitate de a ne încălzi locuințele. Iar cel mai înțelept ar fi să o facem și cât se poate de economic.

Cum faci economie la încălzire cu folia de aluminiu

Așadar, cea mai ieftină metodă și la îndemâna oricui este utilizarea foliei de aluminiu, pe care o puteți transforma într-un panou reflectorizant. Vă trebuie o bucată de carton, de dimensiunea caloriferului, pe care să o înveliți în staniol sau folie alimentară de aluminiu. Astfel, ați obținut un panou reflectorizant foarte ieftin dar deosebit de eficient în privința reducerii pierderilor de căldură. Acum nu vă mai rămâne decât să-l așezați în spatele caloriferului.

Datorită acestuia nu mai pierdeți căldură prin peretele rece și totodată se reflecta căldura către interiorul locuinței. Cei care au folosit această metodă au constatat o scădere considerabilă a valorii facturilor de încălzire. De asemenea, foarte eficiente sunt și parasolarele. Aplicate în dreptul ferestrelor, ele vor acționa asemenea unei bariere termice pe timpul nopții.

Panouri radiante reprezintă o sursă ieftină de încălzire

O altă modalitate de încălzire care scade cu 50% costul facturilor pentru iarnă sunt panourile radiante. În funcție de eficiența lor, acestea au un preț mai ridicat însă funcționează fără niciun fel de zgomot și totodată păstrează și oxigenul din încăpere. Mai mult decât atât, ele nu produc niciun fel de gaze toxice.

Nu în ultimul rând, o altă soluție demnă de luat în seamă sunt panourile solare subvenționate de stat. Pentru început va trebui să vă asumați niște costuri mai mari, însă cu timpul totul se amortizează și veți fi extrem de mulțumiți. Chiar și așa, nu uitați să vă izolați pereții, atât la interior cât și la exterior, iar materialul cel mai bun rămâne, spun specialiștii, polistirenul. Mai mult, ar trebui să țineți cont că atunci când soarele e sus pe cer, trebuie să-l lăsați să pătrundă în casă.

Așadar, nu e prea greu să știi cum faci economie la facturile de încălzire folosind folia de aluminiu dar și dotând ferestrele cu parasolare.

Adauga un comentariu