Remedii naturiste

Ce trebuie sa faci pentru a dormi bine când este foarte cald

Publicat: 11 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie sa faci pentru a dormi bine când este foarte cald
Cum sa dormi bine pe canicula

Cum sa dormi bine pe canicula? Este suficient ca temperaturile să crească pentru ca organismul nostru să aiba de suferit. Pierderea sărurilor minerale datorate transpirației și oboselii ajută la reducerea poftei de mâncare. Somnul este, de asemenea, deranjat. Și singura soluție pentru a evita nopțile nedormite este să-ți scadă temperatura corpului până la 36,4°C.

Yoga pentru scăderea temperaturii corpului

Această tehnică este adesea folosită în medicina tradițională indiană pentru a scădea febra, a îmbunătăți concentrația sau a regla tensiunea arterială.

Stând confortabil, ondulați limba pentru a-i da o formă de U. Dacă acest lucru nu este posibil, nu trebuie decât să-ți scoți limba.
Inhalați adânc pe gură, simțind cum aerul trece peste limbă, la fel ca respirația printr-un pai, până ajunge în stomac.
Închideți gura și respirați lent pe nas.
Începeți din nou la sfârșitul expirației și repetați maxim de 5 ori pe oră.

Cum sa dormi bine pe canicula? Ventilăm la maxim

Investim într-un ventilator. Chiar dacă nu foarte puternic, ajută la reîmprospătarea aerului, mai ales dacă așezați o sticlă de apă înghețată în fața lui. Dacă lăsați dispozitivul să funcționeze peste noapte, evitați să-l indreptați către cap și gât. Mai bine să il îndrepți spre picioare sau spre mijlocul corpului.

Facem un duș cald

Cel mai bun moment este chiar înainte de a merge la culcare. Scopul este de a scădea temperatura corpului. Puteți începe cu un duș rece, începând de la picioare și urcând de-a lungul picioarelor. Apoi terminăm cu un jet de apă călduță pentru a mentine temperatura corpului (37°C). După aceea, uscăm doar picioarele pentru a păstra câteva picături răcoritoare de apă pe piele.

Ne hidratăm cu apă

Într-o sticlă mare, așezați bucăți de castravete (fără coaja), frunze de mentă proaspete și jumătate de lămâie decojită, tăiate în bucăți mici. Umpleti cu apă.

Pregătiți-o dimineața și lăsați-o să se macereze la frigider. Bucurați-vă de ea seara alaturi de cuburi de gheață: efect de răcorire garantat!

Adauga un comentariu