Prima pagină » Culinar » Cum să faci o compoziție pufoasă la găluștele de griș. Află de ce se întăresc acestea

Cum să faci o compoziție pufoasă la găluștele de griș. Află de ce se întăresc acestea

25 nov. 2024, 13:57,
Redacția BZI în Culinar

O compoziție pufoasă la găluștele de griș este secretul ca supa să iasă excepțională. Acest preparat este aproape un răsfăț, cu un gust bogat, cu un echilibru de nutrienți, cu găluște moi și pufoase care se topesc în gură și te ung pe suflet. Pentru unii nici nu mai contează cum sunt găluștele pentru că, în ansamblul său, supa le amintește de copilărie.

Toată lumea iubește și gătește supa cu găluște sau papricașul cu găluște de griș, însă puține gospodine reușesc să o prepare corect, fără ca găluștele să se întărească. Iată ce să faci pentru a obține găluștele de griș dorite, dar și de ce se întăresc.

Cum să faci o compoziție pufoasă la găluștele de griș

Supele au fost dintotdeauna alimente pe placul românilor. Au străbătut timpul și culturile, adaptându-se gusturilor și ingredientelor locale. Una dintre cele mai iubite și apreciate variații ale acestui preparat culinar este supa cu găluște de griș, Cu găluștele pufoase și aromate cares se topesc în gură, această supă a fost o prezență constantă în bucătăriile tradiționale de-a lungul istoriei.

Deși găluștele există în bucătărie încă din antichitate, primele menționări ale supelor cu găluște de griș datează din perioada medievală. În secolele XIII-XIV, în zona Europei Centrale și de Est, oamenii au dezvoltat o varietate de rețete care implicau utilizarea grișului în combinație cu ouă și alte ingrediente pentru a crea găluște delicioase care erau adăugate în supă. Puteți să puneți câteva găluște și în rețeta de borș cu pui dacă aveți iubitori de găluște în familie.

Astfel că, aveți nevoie de 150 gr de griș, 2 ouă mari și un praf de sare. Tot ce trebuie să faci este să spargi ouăle într-un castron și să le bați, apoi se adaugă grișul, câte o linguriță. Se amestecă după fiecare linguriță adăugată până când se încorporează.

La final se adaugă praful de sare și se mai amestecă puțin. După aceea, se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute pentru ca grișul să absoarbă umiditatea din ou. Apoi se pun în supă.

Trucuri pentru cele mai pufoase găluște

Găluștele de griș pot deveni tari dacă sunt expuse la aer pentru o perioadă prea lungă sau dacă le fierbi prea mult. Grișul, atunci când este fiert în lichid, îl absoarbe pentru a se umfla. Dacă sunt lăsate prea mult timp să stea în supă sau în apă fierbinte, găluștele pot continua să absoarbă lichid și se pot întări din cauza evaporării excesive a apei.

Dacă găluștele sunt fierte prea mult timp, proteinele din compoziție se pot coagula și compoziția se va întări. Aceasta poate duce la o textură tare sau cauciucată a găluștelor. La fel de bună este și o rețetă de supă cremă de roșii.

De asemenea, încearcă să nu pui prea multe găluște în același timp în oala cu supă. Acestea pot adera unele de altele și nu vor mai avea suficient spațiu pentru a se umfla în mod corespunzător.

Pentru a obține găluște de griș pufoase și delicioase trebuie să respecți câteva reguli. Trebuie să respecți cantitatea de ingrediente din rețetă. Dacă compoziția este prea densă, găluștele pot deveni tari.

Dacă este prea apoasă, găluștele pot să se destrame în supă. Formează găluștele mici cu ajutorul unei linguri sau mâinilor ude. Găluștele mici se vor găti mai uniform și mai rapid, asigurând că vor fi pufoase în interior.

Asigură-te că supa sau apa în care fierbi găluștele este la punctul de fierbere înainte de a adăuga găluștele. Dacă supa fierbe prea tare, compoziția de la găluștele de griș poate să se sfarâme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`