Tortilla pentru wrap se gătesc de-a gata în aproape toate marile magazine. Sunt foarte versatile când vrei o masă rapidă. Doar iei ingredientele tale preferate, le pui în tortilla, o înfășori și ai o masă delicioasă.
Tortilla se pot consuma la micul dejun, la prânz, la cină, la gustările dintre mese, la birou sau pe drum, în vacanțe. Poți să le încălzești înainte de a le mânca sau le poți consuma ca atare. Practic, doar imaginație să ai, că poți face cu tortilla ce vrei tu.
Cum să faci tortilla pentru wrap chiar la tine acasă
Lipiile de tortilla sunt foarte ușor de făcut și au un gust mult mai bun decât cele pe care le găsești pe rafturile magazinelor. Ingredientele folosite sunt din categoria celor de bază, deci cu siguranță le ai și tu în bucătărie.
Cu siguranță vei obține cele mai delicioase și fragede foi de tortilla dacă urmezi pașii din rețetă. Un alt avantaj al acestei rețete este că lipiile de origine mexicană se pot folosi și la alte preparate precum shaorma sau sandvișuri ori tot felul de rulouri.
Chiar și modul de coacere este unul foarte rapid. Întinzi o foaie, o coci pe alta, iar aluatul se termină rapid. Încearcă și această rețetă de tortilla cu carne de pui și legume. Sigur e pe gustul tău. Vei avea nevoie de 3 căni de făină; 1 linguriță de sare; 1 linguriță de praf de copt; ⅓ cană ulei de măsline extravirgin; 1 cană de apă caldă.
Mod de preparare
Se combină făina, sarea și praful de copt într-un bol de mărime medie. Folosind o spatulă rezistentă de silicon sau o lingură de lemn, se amestecă ingredientele uscate până se amestecă bine. Se face o gaură în centrul ingredientelor uscate și se adaugă uleiul și apa. Se amestecă bine de jos în sus, până când toate ingredientele uscate sunt încorporate și aluatul începe să formeze o minge plină.
Se pune aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată ușor și se frământă timp de 1-2 minute până când devine neted. Se împărte aluatul în 16 părți egale. Fiecare bucată se acoperă cu făină. Fiecare bucată se transformă într-o minge și se aplatizează cu podul palmei. Se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă să se odihnească cel puțin 15 minute.
După perioada de odihnă, se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se rulează fiecare bucată de aluat într-un cerc, de aproximativ 10 cm diametru cu ajutorul unui sucitor.
Când tigaia este fierbinte, se pune tortilla și se lasă 45 de secunde sau până când suprafața de jos are câteva pete maronii. Se întoarce pe cealaltă parte și se mai lasă 15-20 de secunde. Foaile de tortilla se scot pe o farfurie și se păstrează acoperite pentru a rămâne fragede.
Tortilla este o pâine subțire, plată, nedospită, făcută din făină de porumb sau de grâu, coaptă pe o tigaie sau pe o piatră plată și servită fierbinte. Acest lucru se întâmplă dacă tortilla este făcută în casă. Cum acestea se mai cumpără de la magazin este necesar să le încălzim înainte de a le folosi. Astfel că, acum știi cum să faci tortilla pentru wrap chiar la tine acasă.