Sanatate

„Cum să mă îngraș?” devine o întrebare foarte frecventă. Iată cum să faci asta într-un mod sănătos!

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să mă îngraș devine o întrebare foarte frecventă. Iată cum să faci asta într-un mod sănătos
La fel ca și slăbitul, creșterea în greutate trebuie făcută printr-o modalitate recomandată de specialiști

Mai multe persoane se întreabă „cum să mă îngraș?”. La fel ca și slăbitul, creșterea în greutate trebuie făcută printr-o modalitate recomandată de specialiști, adică într-un mod sănătos. Există persoane care își doresc atât de mult să pună câteva kilograme în plus, încât recurg la metode greșite. Aici intra mai ales consumul excesiv de fast-food. Aceste lucruri pot duce la probleme mult mai grave de sănătate.

persoana care isi toarna lapte intr-un pahar
Există persoane care își doresc atât de mult să pună câteva kilograme în plus, încât recurg la metode greșite

Cum să mă îngraș sănătos?

Pentru a crește în greutate trebuie să ne setăm un țel. Este necesar să fim conștienți de ce greutate avem și la ce greutate ne dorim să ajungem. Pentru a fi siguri că este sănătos să câștigăm acele kilograme în plus, trebuie să ținem cont și de vârsta, dar și de înălțimea pe care o avem. Peste tot pe internet există aplicați sau site-uri care ne-ar putea ajuta cu această cerință. Fiecare persoană are o greutate ideală la care poate ajunge în funcție de vârsta și înălțimea sa. Așadar, mai întâi, trebuie să verificăm dacă creșterea în greutate este necesară sau nu, în cazul nostru. 

Totuși, ca să fim siguri, cel mai recomandat este să consultăm un specialist. Acesta are numeroase studii în domeniu și va putea aprecia exact greutatea ideală pentru fiecare persoană în parte. Pe deasupra, specialiștii cunosc mult mai multe modalități de îngrășare pe care le vor personaliza pentru a fi cât mai eficiente. Aceștia pot recomanda și anumite medicamente sau suplimente alimentare, împreună cu regimul personalizat. 

Este foarte bine să știm și faptul că scăderea sau creșterea în greutate nu depind numai de dietă, ci și de un stil de viață adecvat scopului nostru. 

barbat care arata semnul like
Specialiștii pot recomanda și anumite medicamente sau suplimente alimentare, împreună cu regimul personalizat

Ce pași trebuie să urmăm pentru a ne îngrășa

Evident, pentru a crește în greutate trebuie să mânăm mai mult. Totuși, trebuie să avem un plan pentru ca acest lucru să se întâmple treptat. Dacă nu suntem obișnuiți să mâncăm mult trebuie să învățăm stomacul și întreg organismul cu noul stil de alimentare. Acest lucru nu se întâmplă peste noapte. Nu trebuie să grăbim acest proces pentru că ar putea duce la dezvoltarea anumitor afecțiuni ale stomacului. 

Am putea începe prin a mânca mai des. Pe lângă cele trei mese principale ar fi indicat să luăm încă 2 gustări, cel puțin. Acestea trebuie să constituie în jur de 30% din cantitatea unei mese principale. Fructele sunt și ele recomandate și le putem consuma împreună cu gustările. 

Un alt pas ar putea constitui alegerea alimentelor cu mai multe calorii. Alimentele care au un conținut caloric mai mare îți vor oferi și mai multă energie. De asemenea, alcoolul și tutunul nu ajută atunci când vine vorba de creșterea în greutate, ci fix opusul. 

banane si oua
Un alt pas ar putea constitui alegerea alimentelor cu mai multe calorii

Pe lângă alimentație, trebuie dus un stil de viață sănătos și adecvat. Dormitul alături de stres au roluri foarte importante într-un astfel de regim. Stresul slăbește, la fel și lipsa constantă a odihnei. 

Sportul este la fel de important și în creșterea în greutate, nu numai atunci când vine vorba de slăbit. Într-adevăr, trebuie să fim atenți la tipul de antrenament pe care-l alegem. Există antrenamente specifice pentru slăbit, și unele diferite pentru îngrășat. 

Suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele sunt foarte de folos. 

Așadar, răspunsul la întrebarea „cum să mă îngraș?” nu este atât de complicat, însă este recomandat să consultăm un specialist înainte de a lua decizii pripite.

persoana care face sport
Sportul este la fel de important și în creșterea în greutate, nu numai atunci când vine vorba de slăbit


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu