Lifestyle

Cum să păstrați distanța socială atunci când nimeni nu respectă regulile

Publicat: 04 nov. 2020

Experții Organizației Mondiale a Sănătății recomandă păstrarea distanței și păstrarea a cel puțin un metru distanță față de ceilalți. Poate îi surprinde pe cei care respectă regulile că nu toată lumea face la fel. Iată cum să îi avertizați pe alții că vă păstrați distanța și că sunteți inconfortabil atunci când vă încălcați limitele.

A fi capabil să comunici altora că îți păstrezi distanța este o abilitate utilă. În acest fel puteți reduce anxietatea , puteți evita situațiile neașteptate și, cel mai important, reduceți riscul de contractare și răspândire a virusului. Chiar și în timpul unei pandemii, oamenii pot avea idei diferite despre cum să aibă grijă de ei înșiși și de cei din jur, deci este foarte important să învățați cum să vă setați limitele.

Cum să marcați limitele personale în timpul epidemiei COVID-19

Faceți o listă

Pe o bucată de hârtie, faceți o listă cu lucrurile care vă sunt confortabile (de exemplu, plimbările de familie în aer curat sau mersul la magazin cu o mască). În coloana următoare, plasați o listă de situații pe care doriți să le evitați (stați la mai puțin de 1 m distanță cu străini în transport sau un lift etc.). Este normal să aveți propriile idei despre comportamentul sigur în timpul pandemiei COVID-19 – cineva, având în vedere caracteristicile de sănătate, preferă să excludă complet comunicarea și să se închidă acasă, cineva nu se teme să se întâlnească cu prietenii și să viziteze biroul, respectând măsurile de securitate. În același timp, există oameni care neagă complet nevoia de prevenire, iar într-o zi îi puteți întâlni. Ați compilat o listă vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine limitele și să le definiți mai clar pentru alții.

Important: înainte de a face o listă, evaluați riscurile personale, acest lucru vă va ajuta să determinați formatele de interacțiune socială care sunt acceptabile pentru dvs. Oamenii din jurul tău nu ar trebui să decidă pentru tine ce este sigur și ce nu. Dacă călătoriți , verificați cele mai recente statistici privind răspândirea COVID-19 – acestea vă pot afecta comportamentul de călătorie.

Puneți întrebări clarificatoare

Dacă sunteți invitat la un eveniment „sigur”, cel mai bine este să clarificați detaliile în avans pentru a nu intra într-o situație incomodă:

  • Invitații vor pre-testa testul COVID-19 sau vor merge în carantină timp de două săptămâni?
  • Sunt invitați la eveniment să poarte măștiși să se țină la distanță?
  • cati oameni sunt invitati?
  • vei fi în interior sau în aer liber?

Este posibil să fiți interesat să vă întâlniți și să vă conectați cu oameni, dar nu sunteți gata să vă asumați riscuri dacă oaspeții nu dau rezultate negative pentru COVID-19. Apoi, informațiile primite vă vor ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză dacă să mergeți la eveniment.

Amintiți-vă că nu sunteți responsabil pentru emoțiile altora.

Da, decizia dvs. poate supăra pe cineva, dar în timpul pandemiei COVID-19, măsuri simple, cum ar fi păstrarea distanței, ne păstrează în siguranță. Dacă ești genul de persoană care încearcă întotdeauna să-i mulțumească pe ceilalți, s-ar putea să te simți vinovat de resentimentele sau furia lor, dar aceasta nu este o chestiune de negociere chiar acum. Nu faceți nimic rău atunci când vă acordați prioritate propriei siguranțe, chiar dacă aceasta înseamnă să refuzați să participați la ziua cuiva .

Respectă limitele altora

Dacă prietenul apropiat sau ruda dvs. stabilesc limite în timpul epidemiei COVID-19, atunci trebuie să le respectați, chiar dacă acestea nu coincid cu ideile dvs. despre ceea ce este acceptabil și inacceptabil. Prin urmare, dacă cineva este îngrijorat de siguranță la o întâlnire, explicați-i cu calm: „Vor fi doar 6 persoane, ne vom aduna pe stradă, ne vom pune măști și vom încerca să ne păstrăm cel puțin un metru unul de celălalt” și vom fi gata să acceptăm un refuz dacă persoana consideră întâlnirea prea riscant pentru tine. Acest lucru este normal în timpul unei pandemii.

Care este rezultatul

Menținerea distanței sociale nu numai că vă face să vă simțiți confortabil, dar vă asigură și siguranța comună. Amintiți-vă că nu puteți controla acțiunile și emoțiile altora, dar este în puterea voastră să îi informați pe ceilalți ce este acceptabil pentru dvs. și ce nu. Tratați limitele altora cu respect, cândva pandemia se va termina și vom putea comunica din nou așa cum am făcut înainte.

Adauga un comentariu