Actualitate

Cum sa scapi de grasime si de celulita mancand, fara sa tii dieta – Ce trebuie sa consumi in fiecare zi

Publicat: 05 mart. 2020

Cum să scapi de grăsime. Pare greu de crezut, însă la ora actuală, peste 95% din femeile adulte sunt afectate mai mult sau mai puțin de celulită. Chiar și persoanele care petrec ore în șir la sală pot avea celulită, însă într-un stadiu mai puțin vizibil.

Grăsimea în exces și celulita sunt două probleme cu care nicio femeie nu şi-ar dori să se confrunte. Însă, chiar dacă pare greu de crezut, poţi scăpa de aceste inconveniente… mâncând.

Cum să scapi de grăsime

În cele ce urmează vă vom arăta care sunt alimentele ce ard grăsimile şi, astfel, te ajută să slăbeşti.

1. Cafeaua verde conţine acid clorogenic, căruia i se mai spune și inamicul obezităţii. Acesta reduce absorbţia de zahăr din tractul gastrointestinal, ajutând organismul la arderea grăsimilor acumulate.

2. Merele sunt bogate în vitamine şi antioxidanţi, aşa că sunt ideale pentru arderea grăsimii abdominale. Dacă doriți să obţineți rezultate vizibile trebuie să consumați cel puţin 3 mere pe zi.

3. Bananele sunt o sursă bogată de potasiu, calciu, magneziu şi vitamine. O banană pe zi este un ajutor semnificativ în lupta cu kilogramele în plus.

4. Citricele au un conţinut bogat de vitamina C, care micşorează nivelul de insulina din corp. Astfel, determină corpul să digere grăsimile mai rapid.

5. Nucile şi migdalele sunt bogate în proteine şi Omega 3. Iar acesta controlează nivelul zahărului din sânge şi accelerează metabolismul, intensificând arderile.

Exerciții care te scapă de grăsime și celulită

Pentru combate definitiv celulita şi pentru a avea picioare frumoase, este indicat să faci şi exerciţii. Iată câteva dintre ele:

1. Fandări. Stai ridicată, cu picioarele depărtate cât este lăţimea umerilor. Spatele drept. Ţine în fiecare mână câte o ganteră şi sprijină mâinile pe şolduri. Dacă vrei, poţi face exerciţiul şi fără gantere.

Fă un pas către stânga şi îndoaie genunchiul stâng până când coapsa ajunge să fie paralelă cu solul. În acest timp, piciorul drept trebuie să rămână întins.

Când este îndoit, genunchiul stâng nu trebuie să ajungă mai în faţă decât vârfurile degetelor de la piciorul stâng, iar fundul să nu ajungă mai jos de nivelul genunchiului. Menţine această poziţie câteva secunde. Apoi revino şi fă aceeaşi mişcare pe dreapta.

2. „În patru labe”. Acest exerciţiu se face, de obicei, cu greutăţi ataşate la picioare. Aşază-te pe o saltea de gimnastică sprijinindu-te pe antebraţe şi pe genunchi. Ţine spatele drept şi capul în linie dreaptă cu coloana vertebrală, iar privirea să fie îndreptată în jos.

Menţinând spatele drept şi piciorul drept îndoit, ridica piciorul până când coapsa ajunge să fie paralelă cu podeaua. Gamba şi coapsa trebuie să formeze un unghi de 90 de grade.

Menţine poziţia fixa cu piciorul ridicat o secundă, apoi revino lent la poziţia iniţială. Fă la fel cu piciorul stâng. Este unul dintre cele mai eficiente exerciţii pentru celulita de pe picioare.

3. Ridicări simple, stând în picioare. Picioarele uşor depărtate, la nivelul umerilor. Mâinile sprijinite pe şolduri. Stai cu genunchii uşor îndoiţi şi spatele puţin aplecat, ca şi când ai fi gata să te aşezi pe un scaun imaginar. Îndoaie genunchii cât de mult poţi, dar nu mai mult decât să ajungi cu coapsele paralel cu podeaua. Menţine această poziţie.

Ca să obţii rezultate bune, fă aceste exerciţii în seturi de 10-15 repetiţii, cel puţin de trei ori pe săptămână.loading...

Adauga un comentariu