Sanatate

Cum să slăbești ușor, chiar dacă ești gurmand: Secretele pe care le știe orice nutriționist

Publicat: 11 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să slăbești ușor chiar dacă ești gurmand Secretele pe care le știe orice nutriționist
Faptul că pierzi din greutate nu înseamnă neapărat că scapi de celulele de grăsimi

Multe persoane pierd lupta cu kilogramele, chair dacă au încercat multe diete și nu au avut rezultatele scontate. Aceștia vor să știe cum să slăbești ușor, chiar dacă îți place să mănânci.

Foarte important în momentul în care vrei să slăbești este să-ți alegi o dietă sănătoasă. Trebuie să știi că a slăbi înseamnă să elimini o parte din țesutul adipos, adică parte importantă din celulele de grăsime. Pentru asta trebuie să ții cont de faptul că organismul tău consumă doar o parte dintre propriile celule.

În mod normal, organismul nostru are nevoie de energie, un bărbat având necesar de aproximativ 1.400 Kcal/zi, iar o femeie de aproximativ 1.200 Kcal/zi. Pentru a putea slăbi, dacă organismul primește un aport energetic mai mic decât minimul necesar, acesta va începe să consume din rezervele proprii.

Organismul procesează mai greu celulele de grăsime, iar dacă în loc de o dietă sănătoasă vom încerca să ne înfometăm, atunci organismul nostru va consuma prima dată celulele musculare și de-abia pe urmă va consuma din stratul de grăsime. Celulele de grăsime au o structură rezistentă și sunt mai greu de procesat este mai greu de spart si de procesat de organism.

Faptul că pierzi din greutate nu înseamnă neapărat că scapi de celulele de grăsimi. În primul rând, scăderea în greutate înseamnă pierderea unei părți din masa muscular, iar asta nu poate fi considerată slăbire.

Cum să slăbești ușor: Stil de viață sănătos, nu dietă!

Multe diete, mare parte dintre ele forme de înfometare, promit că vei pierde multe kilograme, dar nu precizează și cât din acele kilograme reprezintă celule grase și cât masă musculară.

Pentru a slăbi sănătos și pentru a nu te mai îngrășa la loc, trebuie să nu te mai încrezi în dietele care îți promit slăbiri miraculaosă. Un regim alimentar care se bazează pe foarte multe restricții nu poate să ajute pe termen lung deoarece în moemntul în care renunți la dietă și revii la stilul de viață nesănătos, kilogramele date jos vor reveni și chiar există riscul să iei altele în plus.

Sfaturile pe care le dă orice nutriționist

Pentru a putea slăbi sănătos sunt câteva reguli de care trebuie să ții cont și pe care ți le poate spune orice nutriționist.

Un prim sfat este că nu trebuie să aștepți să ți se facă foarte foame. Altfel spus, dacă aștepți să-ți fie foarte foame, atunci cu siguranță organismul tău va simți nevoie de o cantiatte mai mare de mâncare. În schimb, dacă mănânci când îți este foarte puțin foame, atunci și organismul tău va avea nevoie de mai puțină mâncare pentru a apărea senzația de sațietate.

Un alt truc la care poți apela pentru a nu mânca mutl este să-ți tai foamea pentru câteva ore. Nutriționiștii recomandă ca între mese să iei o linguriță de ulei de măsline sau să bei un pahar cu apă ușor îndulcită. Vei vedea că pentru cteva ore nu vei mai simți senzația de foame.

Cât de importantă este calitatea și cantitatea

Persoanele gurmande care vor să slăbească se lovesc de problema cantității când vine vorba despre mâncare. Foarte important în procesul de slăbire este ca mâncarea pe care o consumi să fie una de calitate, în care să se regăsească legume, fructe, pește cu puțină grăsime sau carne de pui slabă.

Referitor la cantitate, când vine vorba de legume și fructe, de obicei în cazul acestora nu există limite. În schimb, dacă mâncarea ta are un număr mare de calorii, atunci trebuie să ții cont că în acest caz porțiile trebuie să fie mai mici.

Adauga un comentariu