Actualitate

Dan Barna (USR) supărat e jurnaliştii care i-au cerut explicaţie în legătură cu gestul făcut de Ovidiu Vizante: Subiectul este încheiat

Publicat: 30 iul. 2021
Dan Barna, vicepremier cu mâinile în aer
Dan Barna a fost vizibil iritat de jurnaliștii care îi cereau o demitere a lui Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători

Vicepremierul USR, Dan Barna s-a arătat supărat de insistenţele jurnaliştilor care îi cereau explicaţii referitor la incidentul de la Fetești şi la faptul că directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante nu a reacţionat în niciun fel. Bârna le-a transmis celor prezenţi faptul că subiectul este încheiat.

Scandalul a început în momentul în care un tren ce aparţine de CFR Călători a rămas blocat 8 ore pe un câmp. În trenul cu pricina se aflau persoane în vârstă dar şi copii care au stat ore întregi fără ape. Conform celor de la antena3.ro, o parte dintre copii au sunat la 112 pentru a cere apă.

Dan Barna nepăsător la suferința oamenilor, găsindu-i scuze directorului CFR Călători

Întrebat de jurnalişti despre părerea pe care o are în legătură cu incidentul de la Fetești şi modul în care directorul CFR Călători a gestionat situaţia dar şi despre declaraţiile făcute de ultimul, Dan Barna a menţionat că subiectul este închis iar declaraţia a fost una nefericită:

„Aţi văzut declaraţia ministrului Transporturilor. Din punctul nostru de vedere subiectul este încheiat. A fost o formulare nefericită în prima fază. Trebuie să evaluăm oamenii în funcţie de ce fac şi nu în funcţie de o declaraţie”, a declarat Barna.

Trebuie avut în vedere demararea unui sistem pentru situaţii de urgentă

Vicepremierul a explicat faptul că trebuie să avem în vedere implementarea unui sistem pentru situaţii de urgentă care să se ocupe de astfel de probleme

„Nu e nici prima, nici ultima dată când datorită accidentelor sau fenomenelor meteo extraordinare se întâmplă astfel de evenimente. Ce învăţăminte tragem este că trebuie un plan de management de reacţie în situaţii de criză, când un tren e blocat să fie prevăzute persoanele care trebuie să intervină”.

Chestionat de presă de ce nu a ajuns nimeni la oamenii blocaţi în tren, vicepremierul a răspuns vizibil iritat:

„Puteţi să vă certaţi cu mine cât doriţi. E frumos să se spună ‘Trimit un autocar’. Nu poţi să trimit autocare la 2 noaptea pe câmp să ia 1.000 de oameni cu elicoptere”, a afirmat Barna.

Vicepremierul a relatat ca şi el a stat blocat în tren „cu siguranţă între 7 şi 8 ore” pe vremea când era student.

Nu este prima oară când Dan Barna îi ia apărarea lui Ovidiu Vizante, cu o zi în urmă declarând acelaşi lucru la un post de televiziune.

Nici Cătălin Drulă nu îl demite pe Ovidiu Vizante

Un jurnalist a avut o întrebare în contextul în care sute de persoane printre care și zeci de copii au așteptat ore întregi pentru a fi transportați la București, din Fetești. Ministrului i s-a reproșat faptul că autoritățile nu au făcut nimic în gestionarea situației de urgență, ba mai mult, zeci de persoane au sunat la 112 pentru a cere apă. Cum ne-am obișnuit, ministrul nu a vorbit despre posibilitatea de a-l demite pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante

De la ce a pornit scandalul de la CFR Călători

Ovidiu Vizante a vorbit în direct la un post de televiziune despre trenul blocat timp de mai multe ore în Fetești. Întrebat de jurnalistă despre soluţiile găsite în situaţia în care aproximativ 1000 de persoane au stat 8 ore în câmp fără apă, directorul CFR Călători i-a sugerat acesteia să rezolve ea problema.

„De ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercați, totuși, să vorbiți cu responsabilii, cei care se ocupă de circulație. (…) Cred că e impropriu să spuneți că au stat abandonați (…), încercați să găsiți transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”, a spus Vizante.

Comentarii
  • Dacadoriti,chiar cersesc un punct de vedere de l dvs.,si asta tocmai pentru a elucida anumite afirmatii sau greseli ale mele,fiindca nu merit sa fiu categorisit altfel de cum sunt si ma stiu,adica CORECT in exprimare sicomportament.!!Aveti curajul domnilor Cenzori sa emiteti un raport corect fata de mine,dacaasa l/as putea numi.Va multumesc totusi anticipat!

  • Dacadoriti,chiar cersesc un punct de vedere de l dvs.,si asta tocmai pentru a elucida anumite afirmatii sau greseli ale mele,fiindca nu merit sa fiu categorisit altfel de cum sunt si ma stiu,adica CORECT in exprimare sicomportament.!!Aveti curajul domnilor Cenzori sa emiteti un raport corect fata de mine,dacaasa l/as putea numi.Va multumesc totusi anticipat!

  • junsi la guvernare.Romanule suspicioChia r asa,BARNA e nulitateaRomaniei si nu are ce junsca si PNL e vinovat deacestDEZASTRU ECONOMIC la ca ascunse laDNAre am si toti vor rspundedupa faptele lor,chirPENAL!!Ce economie stie acest individ cu dos???rascunse la DNA??Nu,nu maimare Nichitade Iasi o safieeliberat curand,desi a furat o suma astronomica prin SPagisi o sa trvrea bunul D/zeuaiasca bine mersi catvrea bunul D/zeu!!Cert e ca va fi LIBERsa cheltuie toata spaga primita si pretinsa,in libertate,ceea ce nuprea e bine.!Dar asta e justitia romana si in special,cea de laBotosani!!!Ar trebui un pic de decent fata de romani,dar cui sa ceri asa ceva? Balaban Gh. Barlad deci nu ma ascund sub anonimat!!!

Adauga un comentariu