Actualitate

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor (USR) face o serie de declaraţii referitoare la incidentul de la Fetești! Nimic despre demiterea lui Ovidiu Vizante

Publicat: 30 iul. 2021
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor prezent la o emisiune TV
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor a susținut că mecanicul de locomotivă a consumat băuturi alcoolice, dar situația este opus diametrală Sursă foto: digi24

În aceste momente ministrul Transporturilor face o serie de declaraţii în contextul incidentului de la Fetești. Până în aceste momente, Cătălin Drulă de la USR nu a vorbit nimic despre demiterea lui Ovidiu Vizante.

Consecinţele acestor deranjamente să fie minimizate. Întârzierile să nu fie de ore ci să fie de minute. Confortul să fie. Au fost luate măsuri şi cu aerul condiţionat. Vagoanele sunt foarte vechi, aşa cum este toată infrastructura. Vagoanele pleacă răcite din depou. Sunt măsuri luate în această perioadă.
Ce o să spun mai departe nu este breaking news. Consecinţa subfinantării sistemului feroviar nu este de ieri, de azi, este de zeci de ani de zile. Trebuie să scoatem acest sistem din groapa din care a fost capitalizat. Acest lucru se face cu investiţii în timp. Eficentizarea costă, fie că vorbim într-un proces. În cel mult două luni vom suna un contract de achiziţii pentru 20 de trenuri. Ar fi o idee excelentă să cumpărăm 37 de trenuri de rame electrice, moderne cu 350 de locuri.

Cătălin Drulă nu vorbește deloc despre demiterea lui Ovidiu Vizante

Un jurnalist a avut o întrebare în contextul în care sute de persoane printre care și zeci de copii au așteptat ore întregi pentru a fi transportați la București, din Fetești. Ministrului i s-a reproșat faptul că autoritățile nu au făcut nimic în gestionarea situației de urgență, ba mai mult, zeci de persoane au sunat la 112 pentru a cere apă. Cum ne-am obișnuit, ministrul nu a vorbit despre posibilitatea de a-l demite pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante

Am cerut un raport de la CFR Călători. Furtuna a afectat traficul. S-a încercat remedierea de la CFR SA care nu sunt CFR Călători. Vor mai fi, din păcate din cauza materialului învechit, astfel de situații. Am cerut să evităm în viitor astfel de situații și dacă vor mai fi să intervenim. Directorul și-a cerut scuze iar pentru mine subiectul este încheiat. Directorul are termen de 4 luni, acesta se împlinește pe 12 august și vom concluziona atunci ce se întâmplă la CFR Călători.

Dan Barna îi ia apărarea lui Ovidiu Vizante în scandalul de la CFR Călători

Într-un dialog cu jurnalistul Cosmin Prelipceanu, Dan Barna a afirmat faptul că replica dată de directorul Ovidiu Vizante este una nefericită şi că acesta a lucrat intens în cursul nopţii în care un tren a rămas blocat 8 ore în câmp:

Dan Barna: Aici sunt două aspecte – e foarte clar că acea replică avută într-un dialog cu un jurnalist n-a fost una fericită, a fost o exprimare profund nefericită. Dar omul era acolo de seară, din momentul în care această furtună a tulburat teribil circulația feroviară. Pe calea ferată aceasta este explicația întârzierii și a acestui tren și a mai multor trenuri. Au căzut mulți arbori, au fost multe evenimente din acestea care au încurcat circulația, a fost acolo toată noaptea, a doua zi a avut loc acest interviu în care, nu o să apăr lucrul ăsta, s-a exprimat total nefericit și neinspirat.

De la ce a pornit scandalul de la CFR Călători

Ovidiu Vizante a vorbit în direct la un post de televiziune despre trenul blocat timp de mai multe ore în Fetești. Întrebat de jurnalistă despre soluţiile găsite în situaţia în care aproximativ 1000 de persoane au stat 8 ore în câmp fără apă, directorul CFR Călători i-a sugerat acesteia să rezolve ea problema.

„De ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercați, totuși, să vorbiți cu responsabilii, cei care se ocupă de circulație. (…) Cred că e impropriu să spuneți că au stat abandonați (…), încercați să găsiți transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”, a spus Vizante.

Comentarii
  • Nu iau apararea nimanui…In copilarie, pe vremea lui Ceausescu, veneam din tabara de la mare si mecanicul de locomotiva a fost depistat beat. Am stat in camp, un tren intreg de copii, pana au gasit alt mecanic liber, vreo 4,5 ore…. Deci, exista un precedent….Apropo, nu l-au schimbat nici pe directorul CFR-ului si nici pe ministrul transporturilor. Vinovati si trasi la raspundere au fost mecanicul si revizorul de siguranta circulatiei care raspundea de verificarea mecanicilor. Punct

  • Nu e vorba despre incident in sine. Cu totii cred că nu este de vină USR pentru situatia caii ferate. Dar faptul că in 8 ore, pe caniculă nu există capacitatea de a aduce apă pentru copii sau faptul că Vizante a luat la misto moderatorul.. e inadmisibil. Ah, mecanicul e băut, doar nu controlează ministrul sau direectorul acest lucru, nu stă cu fiola langa ei…

  • Necazuri neprevazute se pot intampla mai mereu, dar depinde si cum le gestionezi.
    Facand o analiza mai serioasa, toate guvernele au partea lor de vina, inclusiv guralivul Basescu!

Adauga un comentariu