National

Daniel Buzdugan: „Ro Alert, oprește-te ! Gata m-am panicat! De 6 ori am intrat in panica azi!”

Publicat: 20 oct. 2020
Daniel Buzdugan
Daniel Buzdugan

Daniel Buzdugan, renumitul realizator de emisiuni la radio, a lansat astăzi un mesaj prin care își manifestă revolta cu privire la panica şi haosul răspândite de autorităţi în ultimele lor acţiuni în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Acesta s-a referit în special la mesalele prin sistemul Ro-Alert transmise în cascadă, în cursul zilei de marți, pe telefoanele bucureștenilor.

Prin aceste alerte se încearcă popularizarea măsurilor adoptate în cursul zilei de luni, la nivelul Capitalei, de către Comitetul pentru Situații de Urgență (CSU) după ce, mai multe mesaje contradictorii și eronate au fost transmise de către prefectul Gheorghe Cojanu. Conform informațiilor apărute în spațiul public, se pare că acesta urmează să fie înlocuit cu Traian Berbeceanu.

Mesajul realizatorului, în continuare.

„Ro Alert, oprește-te ! Gata m-am panicat! De 6 ori am intrat in panica azi! Gataaa! Fiți deștepți, gândiți 3 minute înainte de a pleca pe acțiune!

Sunt mulți copii singuri acasă în perioada asta, care nu stiu cum sa reacționeze! Nu te stresează nimeni in SUA, Italia, Olanda, Germania cu asemenea mesaje agresive!

Numai la noi se întâmplă ! Propagați PANICA & FRICA! Educația se poate face și cu vorba buna, autoritară sau cu amenzi date cu fermitate, dar fără ură sau discurs agresiv!

A fi autoritar nu înseamnă a fi văcar! Urmăriți îndreptarea cetățeanului, nu umilirea lui!”

Ludovic Orban a confirmat! Traian Berbeceanu, numit prefect al Capitalei

Premierul Ludovic Orban a confirmat, marţi, că a decis demiterea prefectului Gheorghe Cojanu şi numirea fostului poliţist Traian Berbeceanu în această funcţie.

Acum, numirea lui Berbeceanu urmează să fie oficializată prin Hotărâre de Guvern, după cum a precizat Orban:

„O să dăm declaraţii la momentul potrivit, prefectul este numit prin Hotărâre de Guvern, nu prin decizia premierului. Nu infirm ştirea care a apărut.

(Jurnalist: Adică Traian Berbeceanu urmează să ocupe această funcţie?)

-Da.”

Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Bucureștiului

Berbeceanu, care din vara acestui an este şeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat, marţi, la grupul deputaţilor PNL.

Această mişcare este necesară pentru ca Berbeceanu să capte statutul de funcţionar public, pentru a putea ocupa, conform legii, funcţia de prefect.

Decizia numirii lui Berbeceanu ar urma să fie luată săptămâna aceasta, în viitoaea şedinţă de Guvern.

Prefectul Gheorghe Cojanu şi-a semnat, practic, sentinţa şi a pus punct carierei sale în funcţia de prefect după o serie uluitoare de gafe: a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla, duminică, „la cumpărături”.

Punctul culminant al gafelor avut loc luni, când Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile.

Prefectul încă în funcţie şi-a încheiat seara de luni fugind de ziarişti, fără să facă nicio declaraţie.

Adauga un comentariu