Local

De astăzi începe anul școlar 2021-2022. Pe șoferi îi așteaptă din nou chinul rutier în zona Bucium din Iași. Cum arată lucrarea făcută de Conest SA!

Publicat: 13 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De astăzi începe anul școlar 2021-2022. Pe șoferi îi așteaptă din nou chinul rutier în zona Bucium din Iași. Cum arată lucrarea făcută de Conest SA
La debutul noului an școlar 2021-2022 pe șoferii din Iași îi așteaptă un nou chin rutier. Pe zona Bucium, firma Conest SA susține că a terminat lucrarea de extindere a rețelei de termoficare, zonă care în utima lună a fost un coșmar pentru toți conducătorii auto

De astăzi, 13 septembrie, va debuta noul an școlar 2021- 2022. Mii de elevi din Municipiul Iași sunt așteptați la ore în toate unitățile de învățământ din oraș. Una dintre cele mai aglomerate artere din oraș este Șoseaua Bucium, drum care a reprezentat în ultimele săptămâni un adevărat chin rutier. Firma Conest SA a lucrat până ieri, 12 septembrie 2021, la rețeaua de termoficare din zonă. Compania susține că a dus lucrarea la final

Câteva mii de elevi sunt așteptați de astăzi, 13 septembrie, din nou la ore, odată cu debutul anului școlar 2021- 2022. Este de așeptat ca traficul rutier să fie extrem de aglomerat astăzi pe mai toate arterele din Municipiu. Elevii vor avea la dispoziție și mijloace de transport în comun puse în circulație, în mod special pentru ei, de municipalitate, autobuze și tramvaie ce vor circula pe mai multe rute din oraș. Acestea vor circula între orele 7:00 și 8:00. Ieșenii nu vor putea să circule, însă, cu aceste mijloace de transport în comun, conform deciziei luate de Primăria Iași.

Iată cum arată șoseaua din zona Bucium după lucrarea Conest SA

Una din cele mai aglomerate șosele din municipiul Iași este cea din zona Bucium. În ultimele săptămâni, Șoseaua Bucium a fost și mai aglomerată din cauza unor lucrări făcute de firma Conest SA, administrată de Viorel Cozma, la extinderea rețelei de termoficare. Amenințați de conducerea primăriei, cei de la Conest SA au lucrat în ultima perioadă și în schimburi de noapte pentru a reda tronsonul din Bucium circulației rutiere până la debutul anului școlar. La finalul săptămânii trecute, cei de la Conest SA au susținut că zona Bucium a fost redată circulației rutiere.

„Am finalizat asfaltarea unui segment de 200 de metri liniari din tronsonul T02. În noaptea de sâmbătă, 11 septembrie, spre duminică, 12 septembrie, s-au executat marcajele”, au menționat reprezentanții firmei.

Muncitori mutați de pe alt șantier în zona Bucium

Proiectul extinderii rețelei de termoficare s-a derula însă cum dificultate. Atât firma lui Cozma, cât și cei din Primăria Iași au reacționat cu întârziere după ce s-a constatat că traficul se îngustează la o bandă pe sens, fără ca responsabilii să și avertizeze acest lucru. Abia zilele trecute a fost instalat indicatorul rutier prin care șoferii erau avertizați că se trece la o bandă pe sens, în loc de două. Firma Conest SA lucrează și pe șantierul din Aurel Vlaicu, la reabilitarea liniei de tramvai spre Dancu. Cum termenul de finalizare a lucrărilor pe acest șantier este de 36 de luni, Cozma a avut cum să-i mute pe oameni în Bucium, pentru a lucra mai alert ca să respecte solicitarea Primăriei.

Primăria Iași vrea să refacă Șoseaua Bucium

În cursul anului viitor, municipalitatea vrea să scoată la licitație reabilitarea integrală a Șoselei Bucium din Iași. Lucrarea va fi demarată, cel mai probabil, în primăvara anului 2022, în prezent lucrându-se la caietul de sarcini. Rămâne însă de văzut dacă, la debutul noului an școlar 2021-2022, circulația rutieră din zona Bucium se va desfășura în condiții normale. Conest SA a încasat circa 5 milioane de euro din fonduri europene pentru a lucra la extinderea rețelei de termoficare din Bucium.

Adauga un comentariu