Sanatate

De ce dopurile de urechi te ajută să ai un somn mai bun? Iată cum să le utilizezi

Publicat: 26 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce dopurile de urechi te ajută să ai un somn mai bun Iată cum să le utilizezi
Dopurile de urechi sunt utile pentru toată lumea, nu doar pentru femeile ai căror soți sforăie zgomotos sau pentru cele excesiv de sensibile.

Dacă nu știi de ce dopurile de urechi te ajută să ai un somn mai bun, ai ajuns în locul potrivit! În acest articol, afli care sunt beneficiile acestora și cum să le utilizezi.

Dopurile de urechi sunt utile pentru toată lumea, nu doar pentru femeile ai căror soți sforăie zgomotos sau pentru cele excesiv de sensibile. Folosite corespunzător, acestea conferă un somn liniștitor, în special dacă trăiești într-o zonă zgomotoasă. Și cu toții știm că un somn liniștitor se află la baza unei vieți sănătoase, lipsite de stres și de dureri de spate.

Astfel, purtatul dopurilor de urechi pare a fi o soluție greu de ignorat, în cazul în care vrei să beneficiezi de avantajele unei vieți echilibrate și liniștite.

De ce dopurile de urechi te ajută să ai un somn mai bun?

Fie că ești o persoană care se trezește la orice zgomot, fie că nu, este bine să folosești dopuri de urechi pe timp de noapte. Potrivit unor studii, a ieșit la iveală faptul că întreruperile de câteva secunde ale somnului pot avea efecte devastatoare în organismul nostru. Pot duce la creșterea tensiunii, la infarct, accident vascular cerebral, diabet, obezitate și depresie.

De asemenea, în cazul în care somnul nu este unul odihnitor se ajunge la creșterea nivelului de inflamație din corp și, implicit, la o imunitate scăzută. Acestea sunt doar două dintre condițiile esențiale pentru instalarea majorității bolilor, inclusiv a cancerului.

Prin urmare, de ce ai vrea să te expui acestor riscuri, când poți să folosești dopuri de urechi și să ai un somn odihnitor, fără să fii trezit de un partener care sforăie, de traficul gălăgios ori de vecinul de la etajul doi, care s-a decis să renoveze la prima oră a dimineții, fix în ziua ta liberă?

Chiar și în ciuda acestor beneficii, dopurile de urechi trebuie utilizate conform indicațiilor medicului sau farmacistului. Ele pot acumula bacterii, care pot duce la apariția diverselor boli. motiv pentru care trebuie schimbate regulat. Mai mult decât atât, dopurile de urechi pot contribui, în timp, la împingerea depunerilor de ceară în interiorul urechii, ceea ce poate cauza, printre altele, pierderea temporară a auzului sau fenomenul de tinitus. Aceste probleme pot fi evitate prin folosirea de produse speciale pentru dizolvarea cerumenului, recomandate de medicul de specialitate.

Cum se utilizează dopurile de urechi?

Dopurile de urechi se utilizează conform indicațiilor de pe ambalaj. Înainte de a le introduce în urechi, asigură-te că sunt curate și proaspăt igienizate, pentru a sta departe de bacteriile care se înmulțesc pe suprafața lor. Tot ce trebuie să faci este să le speli o dată la două zile cu apă călduță și cu săpun și să le usuci foarte bine înainte să le folosești.

Majoritatea dopurilor de urechi sunt confecționate din spumă moale, fapt ce le face foarte confortabile. Acestea pot bloca multe zgomote, care îți pot perturba somnul.

Pentru a le utiliza corect, modelează dopurile de urechi cu degetele, astfel încât să poată fi introduse cu ușurință în canalul auditiv. Dopul trebuie apăsat între degete și introdus în ureche, fără să apeși prea tare. Oprește-te atunci când sunetele sunt blocate în întregime.

Trebuie să mai aștepți puțin ca dopul să se ajusteze în canalul auditiv și ești pregătit/ă pentru un somn de calitate.

Adauga un comentariu