Magazin

De ce este important sa ii pui celui mic in ghiozdan gel dezinfectant

Publicat: 26 oct. 2020

Vremurile in care traim ne impun sa avem mai mare grija de sanatatea noastra, mai ales ca xista categorii de oameni care sunt mai vulnerabili decat ceilalti in fata virusului global Covid-19. Este recomandat ca batranii si copiii sa se fereasca de contactul cu alti oameni.

De aceea, este bine sa le oferim celor mici o protectie in fata virusilor prezenti in aer si pe diverse suprafete. Cea mai buna metoda, exceptand folosirea mastii si a manusilor acolo unde este posibil, este ca fiecare copil sa foloseasca un gel dezinfectant maini.

Ce reprezinta un gel dezinfectant?

Dezinfectantul de maini este un lichid incolor care are capacitatea de a reduce numarul virusilor de pe maini prin spalare. Folosind dezinfectantul de maini, cei mici se pot proteja impotriva virusilor prezenti pe suprafetele pe care acestia le ating, dar si pe obiectele cu care intra in contact.

Cei mici ating o multime de obiecte si suprafete in drumul spre scoala, la scoala si in drumul spre casa. Dupa ce au atins obiecte straine sau chiar un alt coleg, acestia ar trebui sa isi dezinfecteze mainile pentru a se proteja impotriva virusilor.

Dezinfectantul de maini are fie forma lichida, gel sau spuma ale carui ingrediente au rolul de a ucide microbii aflati pe piele. De obicei, acesta contine alcool, ingredient care il face mai eficient. Versiunea fara alcool este mai putin eficienta, dar este mai bland cu pielea mainilor.

De ce ar trebui sa folosim un gel dezinfectant maini?

Cei mici ating o multime de obiecte si de suprafete, dupa care, in mod inconstient isi ating fata, gura si nasul cu mana. Daca acele obiecte sau suprafete au avut microbi si virusi, cei mici pot introduce acele bacterii in organism si se pot imbolnavi. Multi dintre copii au un sistem imunitar precar, peste care virusii pot trece cu usurinta, de aceea, preventia este cea mai buna idee.

De asemenea, cei mici iau contact cu altii copii de la care pot lua virusul, dar il si pot transmite altor colegi. Mai mult, daca iau virusul de la scoala si il aduc acasa pot imbolnavi rudele mai in varsta, parintii sau chiar fratii sau surorile mai mici. Protectia este mai importanta ca oricand, fiecare om putand raspandi virusul cel putin altor 3 oameni.

Cum se foloseste corect un gel dezinfectant?

Specialistii in domeniul sanatatii recomanda ca dezinfectantul sa fie folosit doar pe mainile care nu sunt vizibil uleioase sau murdare de diverse substante, deoarece nu este la fel de eficient. Pentru aceste cazuri se recomanda spalarea cu apa, daca nu aveam la dispozitie si sapun, apoi folosirea dezinfectantului ca un adjuvant. Specialistii recomanda spalarea cu apa si sapun pentru cel putin 20 secunde si apoi pe mainile uscate se va folosi dezinfectantul timp de 20 secunde.

Exista mai multe versiuni de dezinfectant, fiecare cu mod de folosire usor diferit, dar in general, este vorba de acelasi procedeu: se pune in podul palmei o cantitate mica de gel dezinfectant pentru maini, se aplica gelul pe intreaga lungime a palmei, pe podul palmei si mai ales intre degete. Se asteapta sa intre in piele si ca pielea sa se usuce singura, fara sa stergi gelul cu un servetel uscat.

Cand este bine sa folosesti dezinfectantul de maini?

Specialistii recomanda copiilor sa foloseasca un gel dezinfectant pentru maini in urmatoarele situatii:

  • Dupa stranut, tusit sau sters nasul
  • La scoala, de mai multe ori pe zi
  • Dupa atingerea suprafetelor din autobuz
  • Dupa folosirea toaletei
  • Dupa atingerea bancii sau a tablei scolare
  • Inainte de masa
  • Dupa atingerea clantelor
  • Dupa atingerea telefonului
  • Dupa contactul cu o persoana bolnava
  • Dupa ce ating banii

Dezinfectantul de maini il poate feri pe cel mic de raceala sau alti virusi?

Utilizarea cat mai frecventa a dezinfectantului este o masura de preventie impotriva racelii, gripei sau a altor virusi. Totusi, mare parte dintre producatorii de gel dezinfectant maini promit ca acesta anihileaza 99% dintre microbi, virusi si bacterii. De fapt, rolul dezinfectantului nu este sa opreasca imbolnavirea, ci sa previna transmiterea bolilor de la o persoana la alta.

Daca in prezent cauti geluri dezinfectante de calitate la preturi accesibile, poti apela la Grupul DZC, deoarece este o sursa de incredere care iti pune la dispozitie produse variate si eficiente in lupta cu microbii. Astfel, ai grija de familia ta, mai ales de cei mici care uneori nu inteleg de ce nu au https://grupdzc.ro/dezinfectanti/voie sa se joace cu colegii sau sa faca schimb de creioane si pixuri cum o faceau anii trecuti. Sanatatea lor este mai importanta decat orice, de aceea, te invitam sa alegi cu incredere produsele de calitate, mai ales in ceea ce priveste dezinfectantii.

Adauga un comentariu