Razboi în Ucraina

De ce nimeni nu mai discută de pace în războiul din Ucraina? Premierul Israelului, Naftali Bennet, l-a sfătuit pe Volodimir Zelenski să discute cu Rusia, dar a fost refuzat

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce nimeni nu mai discută de pace în războiul din Ucraina Premierul Israelului Naftali Bennet l-a sfătuit pe Volodimir Zelenski să discute cu Rusia dar a fost refuzat
Naftali Bennett i-a propus lui Volodimir Zelenski să accepte negocierile de pace

Suntem la aproape trei luni din momentul în care a izbucnit războiul din Ucraina. Dacă în începutul conflictului se vorbea despre pace, acum, discuțiile par să se fi terminat. Premierul Israelului l-a îndemnat pe Volodimir Zelenski să accepte pacea, dar a fost refuzat.

Asta în condiţiile în care și premierul Marii Britanii, Boris Johnson, anunța că Rusia o să câștige războiul care s-ar putea întinde până în 2023.

Premierul Naftali Bennet i-a propus pacea lui Volodimir Zelenski

Premierul Naftali Bennet i-a transmis președintelui Volodimir Zelenski că recomandă Ucrainei să accepte oferta făcută de președintele rus, Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului. Această propunere ar include multe sacrificii ucrainene. Toată discuția a avut loc într-o convorbire telefonică. Totuşi, Volodimir Zelenski nu a urmat sfatul lui Bennet. Sursa a menţionat faptul că în apelul telefonic Bennet i-a transmis lui Zelenski că ar trebui să se gândească la viețile poporului său:

” Dacă aș fi tu, m-aș gândi la viețile poporului meu și aș lua oferta ” a afirmat Bennet conform sursei citate.

Raportul arată că președintelui ucrainean și poporului său nu le-a plăcut sfatul

” Bennet ne-a spus să ne predăm, nu avem nicio intenție să facem acest lucru. Știm că oferta lui Putin este doar începutul.”

Nu a fost prima tentativă de a discuta despre pace. În Turcia au avut loc mai multe negocieri de pace de la începutul războiului din Ucraina, negocieri care au eșuat. Așadar, este extrem de controversat modul în care statele occidentale oferă ajutor militar Ucrainei, dar nu încurajează deloc începerea negocierilor pentru pace. Pare că Occidentul susține din toate privințele continuarea de pierderi omenești. ONU a arătat într-o statistică recentă că în Ucraina, în doar câteva luni, au murit mii de persoane. Același organism internațional a menționat că aproximativ 10 milioane de ucrainieni au plecat din țara afectată de război.

Israelienii au cerut Ucrainei în privat să înceteze să mai solicite asistență militară sau sprijin politic din partea Israelului, deoarece va afecta eforturile de mediere care cer neutralitate, a spus înalt oficial ucrainean. Israelul a spus că trebuie să rămână neutru în mediere.

Boris Johnson susține că Rusia o să învingă în Ucraina

Pe de altă parte, serviciile secrete internaționale au informaţii precum că Rusia o să câștige conflictul din Ucraina. Boris Johnson a afirmat despre cele două forțe beligerante  sunt disproporționate, recunoscând forța imensă a Rusiei:

Este o realitate precum că Rusia ar putea câștiga războiul din Ucraina. Puţin are o armată uriașă. El are o poziție politică foarte dificilă pentru că a făcut o gafă. explica premierul Marii Britanii.

Boris Johnson recunoaște că Rusia are o armată uriașă și că ar putea câștiga războiul din Ucraina

Revenind la războiul din Ucraina este de menţionat faptul că Rusia a reuşit să cucerească orașul Mariupol, iar soldații din combinatul Azovstal s-au predat inamicilor. Nu sunt informații exacte despre unde au fost transportați militarii, dar o parte dintre aceștia sunt grav răniți. Unele surse vorbesc că la ora actuală în combinat se află sute de alți militari. Oricum, forțele armate ale Rusiei au afirmat încă de la începutul asediului că o să le permită civililor evacuare, promițându-le militarilor care se predau tratament corespunzător.

Adauga un comentariu