WoW!

De ce să mănânci leuştean cu miere? Beneficii pentru sănătate

Publicat: 11 mart. 2021
leustean verder, care poate fi amestecat cu miere de albine
Leusteanul este recomandat mai ales persoanelor care se îmbolnăvesc des

Sună ciudat să mănânci leuştean cu miere de albine, dar acest remediu naturist este recomandat destul de mult. Ştiai, spre exemplu, că leuşteanul face parte din aceeaşi familie ca şi mărarul, pătrunjelul, țelina şi morcovul?

Cunoscut ştiinţific drept Levisticum officinale, leuşteanul e o plantă perenă, de talie medie. Provine din Asia Mică şi sudul Europei, dar se întâlneşte şi în unele zone din Marea Britanie, Europa Centrală şi estul Statelor Unite ale Americii.

100 gr de leuştean conţin:

  • vitamina A. Conţine 84% din necesarul zilnic de vitamina A;
  • 50% din doză zilnică necesară de vitamina C;
  • 15% din doză zilnică de fier şi calciu;
  • 10% din necesarul de potasiu;
  • 170 mg de quercitina. Aceasta este recomandată întrucât ajută la reglarea tensiunii, dar şi pentru ficat şi prostată.

De ce să mănânci leuştean cu miere?

Spală bine leuşteanul, apoi usucă-l. Când e complet uscat, mărunțește-l și amestecă-l cu miere de albine. Mixul este recomandat cu precădere persoanelor care se îmbolnăvesc des sau îşi schimbă starea brusc. De asemenea, leuştean pot consuma cei cu tensiune arterială mărită, alergii, reumatism, hemoroizi şi gută. În plus, leuşteanul are şi rolul de a curăţa tractul respirator, întrucât are proprietăţi expectorante.

Iată câteva motive pentru care e bine să combini cele două produse şi să consumi mixul:

  • leuşteanul conţine eucaliptol. Acesta diminuează iritaţia de la nivelul plămânilor şi reduce inflamaţia;
  • previne şi tratează bolile declanşate de Salmonella sau E.coli. Are, aşadar, proprietăţi antibacteriene;
  • te scapă de balonarea excesivă;
  • diminuează crampele din timpul menstruaţiei.

Miere de albine – Beneficii pentru sănătate

Iată cele mai cunoscute motive pentru care mierea de albine e recomandată spre a fi introdusă în dieta săptămânală:

  • ajută la întreţinerea ficatului. Mierea stimulează asimilarea mai rapidă a nutrienţilor din alimente, care, de fapt, hrănesc celulele hepatice;
  • poate preveni diabetul;
  • e o sursă bună de energie. Conţine zahăr natural neprelucrat, astfel că dă un impuls rapid de energie;
  • te scapă de durerile din gât;
  • reglează nivelul colesterolului;
  • ar putea preveni apariţia afecţiunilor osoase. Mierea, de fapt, previne osteoporoza întrucât ajută organismul să sintetizeze hormonii de care are nevoie.

Iată, așadar, câteva motive pentru care oricine dintre noi ar trebui să consume săptămânal leuștean cu miere.





Adauga un comentariu