:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/04/Lascar-Alexandru-presedinte-al-Patronatului-angajatorilor-din-health-and-fitness-in-sala-de-fitness.jpg)
Sună ciudat să mănânci leuştean cu miere de albine, dar acest remediu naturist este recomandat destul de mult. Ştiai, spre exemplu, că leuşteanul face parte din aceeaşi familie ca şi mărarul, pătrunjelul, țelina şi morcovul?
Cunoscut ştiinţific drept Levisticum officinale, leuşteanul e o plantă perenă, de talie medie. Provine din Asia Mică şi sudul Europei, dar se întâlneşte şi în unele zone din Marea Britanie, Europa Centrală şi estul Statelor Unite ale Americii.
100 gr de leuştean conţin:
Spală bine leuşteanul, apoi usucă-l. Când e complet uscat, mărunțește-l și amestecă-l cu miere de albine. Mixul este recomandat cu precădere persoanelor care se îmbolnăvesc des sau îşi schimbă starea brusc. De asemenea, leuştean pot consuma cei cu tensiune arterială mărită, alergii, reumatism, hemoroizi şi gută. În plus, leuşteanul are şi rolul de a curăţa tractul respirator, întrucât are proprietăţi expectorante.
Iată câteva motive pentru care e bine să combini cele două produse şi să consumi mixul:
Iată cele mai cunoscute motive pentru care mierea de albine e recomandată spre a fi introdusă în dieta săptămânală:
Iată, așadar, câteva motive pentru care oricine dintre noi ar trebui să consume săptămânal leuștean cu miere.