Local

De ce trebuie să mergem la biserică? Părintele Calistrat Chifan: „Vine în vizită Dumnezeu din cer și vrea să vadă câți din satul acela își mai aduc aminte de El” – VIDEO

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
De ce trebuie să mergem la biserică Părintele Calistrat Chifan Vine în vizită Dumnezeu din cer și vrea să vadă câți din satul acela își mai aduc aminte de El - VIDEO
Potrivit părintelui Calistrat Chifan, credincioșii trebuie să meargă la biserică pentru că Dumnezeu vine personal din cer și vrea să vadă câți oameni își mai aduc aminte de El.

De ce trebuie să mergem la biserică? Iată ce argumente are părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, pentru mersul la biserică în fiecare duminică și cu ocazia fiecărei sărbători.

Mersul la biserică este folositor tuturor credincioșilor. În acel loc sfânt ne regăsim, cântăm împreună cu îngerii, aducem laudă lui Dumnezeu, o cinstim pe Maica Domnului, îi cinstim pe sfinți și ascultăm cuvântul Domnului. Cu alte cuvinte, a merge la biserică înseamnă să ascultăm cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos, care există dinaintea cerului și a pământului și, mai mult decât atât, înseamnă că primim binecuvântări de la sfintele slujbe prin mijlocire preoțească de al însuți Domnul Iisus Hristos.

De ce trebuie să mergem la biserică? Părintele Calistrat Chifan: „Primul motiv pentru care tu trebuie să fii în biserică într-o sărbătoare nu-i faptul că biserica e departe sau e aproape”

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, credincioșii trebuie să meargă la biserică pentru că Dumnezeu vine personal din cer și vrea să vadă câți oameni își mai aduc aminte de El. Se dă jos din scaunul Sfintei Treimi, străbate toate ierarhiile îngerești, intră în eter, vine în interstelar, trece în atmosferă și vine în biserică, pe Sfânta Masă și așteaptă să-l mănânce credincioșii, prin lucrarea Duhului Sfânt.

Cei care merg în sfântul lăcaș nu trebuie să țină cont de faptul că biserica este aproape sau departe, că preotul este lacom sau credincios, că poporul este incult sau deștept.

„Porunca întâi în Decalog spune așa: „Să iubești pe Domnul Dumnezeu din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți” și atunci celelalte porunci n-ai nici cum să le încalci, dacă iubești. Primul motiv pentru care tu trebuie să fii în biserică într-o sărbătoare nu-i faptul că biserica e departe sau e aproape, că e preotul lacom sau credincios, că-i poporul incult sau deștept, tu trebuie să fii în biserică, că pe sfânta masă vine în vizită în satul tău personal Dumnezeu din cer și vrea să vadă câți din satul acela își mai aduc aminte de el și tu nu ești printre ei. Stă Hristos în Potir, spune preotul: „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați”. Deci Iisus Hristos se dă jos din scaunul Sfintei Treimi, străbate toate ierarhiile îngerești, intră în eter, vine în interstelar, trece în atmosferă și vine în satul tău, pe Sfânta Masă și așteaptă să-l mănânce credincioșii, prin lucrarea Duhului Sfânt.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „El așteaptă acolo în timp ce tu ești la spa, la baie, la târg, la pădure, la picnic”

Îndrăgitul duhovnic spune că Dumnezeu așteaptă în biserică, în timp ce oamenii sunt la spa, la baie, la târg, la pădure ori la picnic. Tocmai de aceea nu le ascultă doleanțele, atunci când au probeleme.

„El așteaptă acolo în timp ce tu ești la spa, la baie, la târg, la pădure, la picnic, la nu știu unde. După aia vii și stai supărat și ofuscat și spui: „Câte pedepse, câte boli, câte restricții, câte încercări” sau mi-a plăcut acum într-o zi mi-a spus cineva o vorbă la fel de grea: „În loc să moară ăștia bătrâni, că-s vai de capul lor, mor ăștia tineri” – „Măi, dă-i tu un telefon lui Dumnezeu și cere-i socoteală, poate îi lasă să vezi cum ar trebui tu să te porți. Poate ăștia tineri și-au terminat misiunea. Ori sunt prea buni și-i ia Dumnezeu să umple cerul cu ei, ori sunt prea răi și nu-i vrea și mai răi. Deci pune-ți întrebarea de ce cernerea este în sens invers.”, a mai spus părintele Calistrat.

Dumnezeu nu îi ajută pe oamenii care nu vin la biserică și nu se roagă pentru el sau nu se împărtășesc de măcar de 12 ori pe an, la cele 12 praznice împărătești.

„Nu te ajută Dumnezeu, că din 50 de duminici câte are un an și vreo 20 de sfinți mai mari, din 365 de zile, tu cele mai multe ai fost la distracție decât la împărtășit și la Liturghie. Ioan Gură de Aur spune să te împărtășești de 12 ori măcar într-un an, la cele 12 praznice împărătești. Tu n-ai ajuns măcar o dată pe an, dar vrei să te audă Dumnezeu când ai o problemă.”, a adăugat părintele Calistrat Chifan, în cadrul unei emisiuni BZI LIVE.

Comentarii
Adauga un comentariu