National

Deputatul Francisc Tobă la BZI LIVE: „Soluţii de a ieşi din asemena iobăgie economică există, totul este ca oamenii să fie orientaţi”

Publicat: 21 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul Francisc Tobă la BZI LIVE Soluţii de a ieşi din asemena iobăgie economică există totul este ca oamenii să fie orientaţi
Francisc Tobă la BZI LIVE

Francisc Tobă, prim-vicepreședinte Alianța Pentru Patrie (APP) România a vorbit la BZI LIVE despre cum UE ne bagă pe gât larva gândacului de bălegar. Menționăm așadar că este deja a patra insectă comestibilă avizată de Uniunea Europeană. Ea poate fi consumată ca atare, ori sub formă de pudră. Alături de larva gândacului de bălegar, pe lista avizată de către specialiști apar și viermele de făină, lăcusta călătoare, dar și greierele de casă.

Francisc Tobă la BZI LIVE

Prim-vicepreședintele Alianța Pentru Patrie România, Francisc Tobă a discutat la BZI LIVE despre cum UE extinde din ce în ce mai mult lista insectelor autorizate ca hrană umană. Se promovează în acest fel ideea că prin reducerea consumului de carne şi produse lactate în ţările cele mai bogate s-ar contribui cu reducerea cu peste 60% a emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate din activităţile agricole, pe lângă faptul că ar îmbunătăţi sănătatea populaţiei, arăta o cercetare publicată în luna ianuarie de revista ştiinţifică Nature Foods.

„Ştiţi cum a reacţionat japonezul când au vrut să îi acapareze americanii? Japonezul se uita pe etichetă şi cumpăra doar produse de origine japoneză, motiv pentru care americanii au plecat din zona economică cu coada între picioare. Şi asta trebuie să facem și noi. Şi astfel, toate aceste mari magazine vor pleca încetul cu încetul. Iar agricultura nu va mai fi doar de subsistență, ci se va şi dezvolta.

Să ştiţi că există în Europa mai multe zone în care s-a eliminat moneda naţională. Un soi de barcă în care ei cumpără şi cumpără între ei şi într-o altă monedă decât cea oficială. Deci apariţia digitalizării poate fi contracarată. Soluţii de a ieşi din asemena iobăgie economică există, totul este ca oamenii să fie orientaţi.

Noi ne-am propus să promovăm un program naţional al turismului rural, unde nu am nevoie de bani de la guvern. Noi trebuie să învăţăm să accesăm fondurile europene care sunt consistente pentru dezvoltarea turismului rural. Pe scurt, în fiecare localitate, va fi un birou de dezvoltare a turismului rural. Iar oamenii care consideră că prin amenajarea locuinţei şi asigurarea de standarde europene privind cazarea, vor putea să promoveze peisagistica specifică zonelor, traditiiile, tradiţiile culinare…

Aceşti oameni vor fi sprijiniţi financiar de normele europene, li se vor crea nişte carnete cu standarde europene, li se vor dărui firme de transport, iar cei care se califică, vor avea la intrarea în locuință un simbol care va fi recunoscut de toţi şi va arăta că acea casă se încadrează în normele europene privind turismul rural.

Şi nu am nevoie de nici o finanțare de la guvern, eliminăm toate aceste curele de transmisii prin care băieţii deştepţi fac studii peste studii, şi oamenii vor încasa direct sumele pe care turiştii le oferă, în conformitate cu nişte preţuri corecte.

Să ştiţi că mulţi străini aşteaptă să plece din acele zgârâie-nori şi să se ducă într-o zonă cu minim de confort, în zone de sălbăticie… Noi stăm pe un bulgăre de aur, dar nu ştim să îl valorificăm”, a spus Francisc Tobă.

Adauga un comentariu