Magazin

Descoperă aromele și secretele parfumurilor de lux arăbești, care fac senzație în lume!

Publicat: 04 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperă aromele și secretele parfumurilor de lux arăbești care fac senzație în lume

Parfumurile arăbești sunt o alegere excelentă pentru cei care visează la mirosuri neobișnuite, la arome deosebite, incredibil de intense și opulente. Astfel de parfumuri sunt cunoscute pentru compozițiile lor luxoase și profunde, pentru mirosurile orientale unice, ce sunt completate de miresme exotice de ambră, lemn de agar, patchouli, șofran.

Ele reprezintă o reflexie a meșteșugului străvechi al fabricării parfumurilor în Emiratele Arabe Unite și a compoziției ingredientelor rafinate. Astfel de arome se găsesc în numeroase parfumuri de înaltă calitate fabricate de brand-uri renumite, care se găsesc și în magazinele online, precum Notino.ro.

Dacă îți plac parfumurile de lux cu mirosuri neobișnuite, care evocă emoții intense atunci când sunt pulverizate, atunci ar trebui să cauți mărcile de parfumuri arăbești pentru că sunt unice și speciale. Acestea, dacă sunt mai scumpe, înseamnă că sunt în forma lor cea mai pură, sunt de înaltă calitate și de obicei rare și greu de găsit.

Oud – cel mai scump ingredient din parfumeria arăbească

Oud este unul dinte cele mai scumpe ingrediente din lume, folosit în compoziția unor parfumuri arăbești. Acesta apare în multe parfumuri orientale din magazinele online, dar și în cele mai populare centre comerciale din lume, cum este Times Square din Manhattan – New York.

Parfumurile cu oud (ce este extras din arborele de agar și cunoscut cu denumirea de „aur negru”) sunt considerate că au un conținut prețios, respectiv un ingredient greu de procurat. Dacă vrei să te răsfeți cu un parfum unic și prețios, atunci caută unul cu aromă de oud – acesta fiind unul dintre secretele parfumurilor de lux, arăbești.

În general, parfumurile arăbești cu miros de oud pot avea și alte ingrediente senzaționale, note florale, lemnoase și fructate, de iasomie, coacăze negre, trandafir, zmeură, cuișoare, scorțișoară, smirnă, mosc, ambră, lemn de santal, tămâie, patchouli, etc. Sticluțele acestor parfumuri arată grozav, au un design unic; au imprimat pe ele numele respectivului parfum. De asemenea, numele parfumului poate fi imprimat pe capacul sticluței de parfum, care poate fi din metal și chiar este gravat și în capac, în partea lui interioară. Numele parfumului poate fi scris în engleză și în arabă.

În ceea ce privește parfumurile arăbești pentru femei, acestea sunt cu miros floral, au un design elegant și în plus au un caracter oriental. Femeile adoră parfumurile de lux arăbești, deoarece impresionează prin note de lăcrămioare, trandafir de Taif, bujor, violete, lavandă, etc.

Alte parfumuri fascinante sunt acelea arăbești cu note lemnoase în combinație cu note de iris opulent, lavandă, vanilie caldă, ambră și piper roz.

În magazinele online, precum Notino.ro sunt astfel de parfumuri și în special parfumuri unisex ce au arome senzaționale.

Alte secrete ale parfumurilor arăbești

Despre parfumurile arăbești se spune că au un ingredient floral care le oferă un miros senzațional. Este vorba despre trandafirul de Taif care crește într-o zonă numită Taif, în partea de est a muntelui Sarawat, din Arabia Saudită. Petalele acestui trandafir și uleiul extras din el sunt utilizate la cele mai bune parfumuri de lux pentru bărbați.

Un alt ingredient scump din parfumurile arăbești este șofranul (cunoscut drept „regele condimentelor” sau „aurul roșu”). Uleiul de șofran are o aromă unică, dulce-amăruie, care a fost folosit de cei mai renumiți parfumieri din lume.

Și tămâia obținută din rășina copacilor este un ingredient utilizat la parfumurile arăbești. Tămâia are efecte analgezice, calmante, antiinflamatorii și sedative. Ea este folosită în special în rugăciune, în practica religioasă. Ca ingredient cosmetic, tămâia se combină cu note florale și apare în parfumuri orientale cu arome dulci, de flori.

În majoritatea parfumurilor opulente și orientale se folosește un alt ingredient deosebit – uleiul de lemn de santal. Acesta se combină cu alte uleiuri extrase din plante și flori și astfel se obțin cele mai plăcute arome la parfumuri orientale. Lemnul de santal apare în 50% dintre parfumurile de înaltă calitate, arăbești pentru femei și în 30% dintre acelea pentru bărbați.

Adauga un comentariu