Economic Local

Deținuții de la Penitenciarul din Iași vor primi slănină afumată și cârnați țărănești! Costurile sunt de 350.000 de euro

Publicat: 29 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deținuții de la Penitenciarul din Iași vor primi slănină afumată și cârnați țărănești Costurile sunt de 350.000 de euro
Deținuții de la Penitenciarul Iași vor avea mâncare pe alese

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași anunță achiziția mai multor loturi de produse alimentare. Deținuții vor beneficia de produse din carne, cum ar fi slănină afumată sau cârnați țărănești. Procedura este programată pentru finalul lunii iulie 2021

Noi achiziții sunt anunțate de reprezentanții Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranță Iași. Pe data de 26.07.2021 este programată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de produse alimentare, în baza unui acord-cadru desfășurat în perioada 2021-2022. Valoarea estimată a contractului este de 1.773.820 lei, fără TVA, aproape 350.000 de euro.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor constau în a respecta normele ce reglementează structura normelor de hrană specifice persoanelor private de libertate din sistemul administrației penitenciare. Derularea unei proceduri de licitație deschisă în vederea încheierii unui acord-cadru de furnizare în această perioadă prezintă mai multe avantaje, respectiv: economiii ca urmare a faptului că pentru o cantitate mare de produse care va fi furnizată în această perioadă se pot obține prețuri mai mici”, se arată în caietul de sarcini. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. De precizat că Penitenciarul Iași s-a aflat în conflict cu Primăria Iași din cauza extinderii pavilioanelor din Copou.

Licitația a fost împărțită în 23 de loturi

Conform documentației, procedura este împărțită în 23 de loturi. Printre produsele solicitate se numără ouă de găină, fructe proaspete, tărâțe de grâu, mirodenii, smântână, pateu ficat, pâine semi-albă, brânză telemea, slănină afumată, cârnați țărănești, salam de vară, semi-carcasă de porc, pulpe de pui.

„Furnizorul va livra produsul la sediul Penitenciarului Iași cu mijlocul său de transport. Furnizorul va suporta toate taxele privind încărcarea și descărcarea produsului în/și din mijlocul său de transport. Furnizarea produsului se va face în maximum cinci zile de la semnarea contractului subsecvent de ambele părți, săptămânal. Modificarea termenelor de livrare se face numai cu acordul autorității contractante, prin act adițional la contract. Notificarea se va face de către partea interesată, cu cel puțin două zile înainte ca acesta să devină operantă”, se mai arată în documentația procedurii.

Și Direcțiile Primăriei Iași au semnat pentru furnizarea de produse

Nu în ultimul rând, recent, Direcția Creșe, aflată în subordinea Primăriei Iași, a semnat contractul pentru furnizarea mai multor loturi compuse din ouă, carne și produse din carne. Procedura a fost câștigată de două societăți: Saltempo SRL și Vanbet SRL. Valoarea finală a contractului este de 333.992 lei, fără TVA. Produsele vor fi furnizate celor 12 creșe din administrare. Conform necesarului, Direcția Creșe va comanda 2.472 de kilograme de pui grill refrigerat, pulpe de pui cu os – 3.125 kilograme, piept de pui cu os – 5.010 kilograme, ficat de pui refrigerat – 1.880 kilograme, piept de curcan – 3.566 kilograme, pulpă de mânzat – 2.698 kilograme, șuncă de pui – 856 kilograme, ruladă de pui – 397 kilograme, ouă – 54.700 bucăți. Un contract similar s-a defășurat și în anul 2020.

Adauga un comentariu