Titlurile zilei

Dezastru ecologic într-o zonă de lux a Iașului. O stradă s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Drumul ar putea prelua tot traficul din cel mai aglomerat cartier al orașului – GALERIE FOTO

Publicat: 05 apr. 2021
Imagini cu noroi și deșeuri abandonate pe strada Dealul Bucium din municipiul Iași
O stradă din Iași a fost transformată în groapă de gunoi de mai multe persoane certate cu legea. Șoseaua poate fi folosită ca rută alternativă spre Drumul Hoților

O stradă din Iași s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Strada din cartierul Bucium a ajuns un veritabil dezastru ecologic, fiind folosită pentru depozitarea gunoiului menajer, a resturilor din materialele de construcții și chiar a caroseriilor de autovehicule abandonate. Artera respectivă ar face o legătură mult mai facilă pentru cei care locuiesc în zona Plopii fără soț spre strada Trei Fântâni

Imagini de coșmar într-unul din cele mai populate cartiere ale Iașului. O stradă din oraș a devenit de ceva vreme o veritabilă groapă de gunoi pentru unele persoane. Strada Dealul Bucium, arteră aflată în prelungirea zonei Plopii fără soț, a devenit un rai al gunoaielor. Strada respectivă iese din Plopii fără soț și duce până la intersecția cu strada Grigore T. Popa și mai apoi spre Trei Fântâni. Însă în loc să devină o arteră care mai degrevează din traficul zonei Bucium, străduța respectivă a fost transformată într-o veritabilă groapă de gunoi.

Strada din Iași transformată în groapă de gunoi

Strada Dealul Bucium este integral o arteră de pământ. Șoseaua trece prin niște zone viticole, care însă sunt circulate de unii ieșeni care locuiesc în zonă. De altfel, cei care au case în apropiere arată faptul că sunt mulți care depozitează deșeurile lăsate de la construcții tocmai pe strada respectivă.

„Strada este o continuare a străzii Plopii fără soț și o scurtătură care duce direct în Drumul Hoților. Aici, zilnic se aruncă zeci de saci de moloz și deșeuri rezultate din renovări și construcții. Arată ca o groapă de gunoi”, a spus un localnic din zonă.

Culmea este că, deși strada are un potențial imens și poate fi folosită drept o rută alternativă spre Trei Fântâni, aceasta a ajuns doar un depozit de deșeuri.

Dezastrul total din zona cartierului Bucium

Mai grav este faptul că o altă stradă alăturată, Grigore T. Popa, se află în aceeași situație. Cele două artere se intersectează la un moment dat, iar șoferii pot ajunge spre Drumul Hoților pentru a ieși mai apoi spre DN 24. Explozia imobiliară din zonă a făcut ca astfel de străzi să rămână la stadiul unor șosele de pământ, iar acum să fie transformate în gropi de gunoi.

„Zona este una destul de liniștită. Tocmai de aceea și-au găsit aici unii loc pentru a scăpa de deșeuri. Sperăm ca autoritățile locale să vină și să vadă cu ochii lor ce se întâmplă aici. Nu vrem ca zona să fie transformată într-o groapă de gunoi”, a mai spus un ieșean din zona respectivă.

Autoritățile caută vinovații. Verificări pe strada Dealul Bucium

Conducerea Gărzii de Mediu Iași a arătat că va verifica situația din teren pentru a-i găsi pe cei vinovați de aruncarea acelor deșeuri.

„Am primit o sesizare recent despre situația din zonă. Vom face verificări pentru a stabili situația de fapt și cine se face vinovat de abandonarea deșeurilor”, a menționat Gheorghe Bacușcă, comisar-șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Iași.

Întreaga stradă din Iași, pe cei aproape 2 kilometri, este plină de gunoaie abandonate. Pentru moment însă, această stradă nu apare în planurile autorităților locale, fiind doar o prelungire a arterei ce pleacă din Plopii fără soț.

Primăria Iași a lansat lista celor 100 de străzi care vor fi refăcute

Recent, Primăria Iași a prezentat o listă cu 100 de artere din oraș care vor intra într-un program de reabilitare. Lista cuprinde străzi care sunt în reabilitare, care au proiectul tehnic făcut sau care vor fi expertizate. Strada Dealul Bucium din cartierul aflat la marginea orașului nu este singura din oraș care are nevoie de investiții, lista fiind una destul de lungă. Cu toate acestea, strada din Iași a ajuns depozit de gunoaie pentru cei certați cu legea.

Comentarii
 • Sa vina Garda de Mediu si Primaria Iasi si la intersectia strazii G R T Popa cu Vancea unde exista acel service ilegal care depoziteaza toate rablele pe terenul alaturat. Sunt numai masini lovite si dezmembrate care polueaza intreaga zona. Parcheaza numai pe trotuare si pe strada si Politia Locala nu vede nimic 🙂

 • Iasul a devenit o groapa de gunoi !, de aproape observi mizeria, gunoaiele, distrugerile, aglomeratia, nebunia !, de departe de pe oricare colina mai mare din jur vezi o groapa pierduta in fum si noxe, poluare si praf , cine nu crede sa dea o fuga pe dealurile inalte si sa se uita daca vede altceva !

 • Poate trimite primaria SALUBRISUL sa faca curatenie si pe strazile din Bucium. Si noi platim taxe si daca nu pun gazon si pe aici macar sa vina sa dea cu matura. Iasul nu insemna doar Centru si Copou.

 • Avem Gardă de mediu la Iași, dar probabil angajații sforaie prin birouri și fac alte combinatii, La fel și Poliția Locală sant ocupați cu traficanții de urzici ,hrean, pătrunjel de prin piețe

 • Plătim taxe și impozite pt gazonul din centru, nu de asta a fost reales primarul nostru? Restul orașului e dezastru dar cui ii mai pasa dacă avem gazon ….zici ca arata după război strada din poze:))Și politia locala chiar își fac treaba când urmăresc parcările de lângă palas în rest ii vezi pe undeva :))

 • Dacă nu e în centru nu se pune….decât gazon în centru,politia locala doar la palas sa păzească nu cumva sa te parchezi ca un criminal în serie asa te urmăresc și este de ajuns …..doame ferește arata ca după război și sa știți ca primarul ar mari un pic taxele în zona ca nu e de investit :)))

 • Nu am văzut la nici o construcție din zona acele containere pentru depozitarea resturilor deși la eliberarea autorizațiilor de construcție se specifica obligativitatea semnării unui contract cu Salubris. Și montarea unor camere video pe acea strada cred ca ar fi o soluție bună altfel degeaba se curata zona de autorități pt ca persoanele fără bun simt nu dispar. Ar fi interesant sa se găsească printre deșeuri niște chitanțe de card cu nume pe ele…..asa ar ști și autoritățile pe cine sa amendeze.

 • Mizerie mare si langa magazinul ala de la intersectie unde sunt depozitate masinile alea ruginite. Sa vina Primaria si Locala sa vada daca aia au autorizatie sa repare ai sa faca mizeria aia. In plus au adunat si o haita de caini vagabonzi. Noroc mare cu Primaria care da autorizatii in serie pentru blocuri intr un cartier de case …

 • In Bucium este ca in padure. Toti construiesc si acopera cu pamantul de la fundatii resturile si deseurile. In Fundac Bucium te apuca mila cand vezi viile impanzite de saci de harti, polietilena, resturi de polistiren si cate cate. Mai nou o mare familie si a deschis firma de dezmembrari si service auto fara nici un act. Garda de mediu a fost in zona avazut si asta i tot.

 • Oportunitate de job part time!

  Căutăm urgent operatori pe internet!
  Lucrați acasă la dumneavoastră, la calculator, în timpul liber ( se lucrează cu Word, Pdf, e-mail etc. ). Vrei mai mult timp liber? Totul depinde de alegerea ta.

  **Câștigurile sunt foarte motivante!
  **Obții ușor rezultate!
  **Sistem GENIAL!
  **O echipă serioasă te așteaptă!

  Asigurăm instruire gratuită și de cea mai bună calitate: învățăm totul împreună! Trebuie să aveți vârsta de 18 ani și cunoștințe minime de navigare pe internet.

  Noi vă oferim exact ceea ce vă poate ajuta în momentele critice: o colaborare care să conteze foarte mult lângă CV-ul dumneavoastră.

  Când dorești să afli despre ce este vorba și să primești toate detaliile, lasă-mi un MESAJ la acest anunț sau un MESAJ la numărul meu de telefon cu textul DETALII .

 • Sunt curios cand a fost Salubrisul sau Primaria Iasi sa faca curatenie pe Dealul Bucium sau strazile adiacente. In afara de autorizatii date la tot felul de dezvoltatori imobiliari care construiesc niste ghetouri cu e cel de pe Strada Vancea unde pe afis apare un mare spatiu verde iar in realitate sunt niste blocuri atat de apropiate incat pot vecinii sa vorbeasca intre ei de la geam. Mai mergi putin si dai iar de o mare mizerie in capatul strazii din cauza unor nesimtiti care dezmembreaza masini pe un teren viran. In plus se aduna si muncitorii care lucreaza in constructii si consuma diverse pe la chioscul de acolo si arunca pe jos toate resturile si ambalajele aferente.

Adauga un comentariu