Titlurile zilei

Dezastru ecologic într-o zonă de lux a Iașului. O stradă s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Drumul ar putea prelua tot traficul din cel mai aglomerat cartier al orașului – GALERIE FOTO

Publicat: 05 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezastru ecologic într-o zonă de lux a Iașului. O stradă s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Drumul ar putea prelua tot traficul din cel mai aglomerat cartier al orașului - GALERIE FOTO
O stradă din Iași a fost transformată în groapă de gunoi de mai multe persoane certate cu legea. Șoseaua poate fi folosită ca rută alternativă spre Drumul Hoților

O stradă din Iași s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Strada din cartierul Bucium a ajuns un veritabil dezastru ecologic, fiind folosită pentru depozitarea gunoiului menajer, a resturilor din materialele de construcții și chiar a caroseriilor de autovehicule abandonate. Artera respectivă ar face o legătură mult mai facilă pentru cei care locuiesc în zona Plopii fără soț spre strada Trei Fântâni

Imagini de coșmar într-unul din cele mai populate cartiere ale Iașului. O stradă din oraș a devenit de ceva vreme o veritabilă groapă de gunoi pentru unele persoane. Strada Dealul Bucium, arteră aflată în prelungirea zonei Plopii fără soț, a devenit un rai al gunoaielor. Strada respectivă iese din Plopii fără soț și duce până la intersecția cu strada Grigore T. Popa și mai apoi spre Trei Fântâni. Însă în loc să devină o arteră care mai degrevează din traficul zonei Bucium, străduța respectivă a fost transformată într-o veritabilă groapă de gunoi.

Strada din Iași transformată în groapă de gunoi

Strada Dealul Bucium este integral o arteră de pământ. Șoseaua trece prin niște zone viticole, care însă sunt circulate de unii ieșeni care locuiesc în zonă. De altfel, cei care au case în apropiere arată faptul că sunt mulți care depozitează deșeurile lăsate de la construcții tocmai pe strada respectivă.

„Strada este o continuare a străzii Plopii fără soț și o scurtătură care duce direct în Drumul Hoților. Aici, zilnic se aruncă zeci de saci de moloz și deșeuri rezultate din renovări și construcții. Arată ca o groapă de gunoi”, a spus un localnic din zonă.

Culmea este că, deși strada are un potențial imens și poate fi folosită drept o rută alternativă spre Trei Fântâni, aceasta a ajuns doar un depozit de deșeuri.

Dezastrul total din zona cartierului Bucium

Mai grav este faptul că o altă stradă alăturată, Grigore T. Popa, se află în aceeași situație. Cele două artere se intersectează la un moment dat, iar șoferii pot ajunge spre Drumul Hoților pentru a ieși mai apoi spre DN 24. Explozia imobiliară din zonă a făcut ca astfel de străzi să rămână la stadiul unor șosele de pământ, iar acum să fie transformate în gropi de gunoi.

„Zona este una destul de liniștită. Tocmai de aceea și-au găsit aici unii loc pentru a scăpa de deșeuri. Sperăm ca autoritățile locale să vină și să vadă cu ochii lor ce se întâmplă aici. Nu vrem ca zona să fie transformată într-o groapă de gunoi”, a mai spus un ieșean din zona respectivă.

Autoritățile caută vinovații. Verificări pe strada Dealul Bucium

Conducerea Gărzii de Mediu Iași a arătat că va verifica situația din teren pentru a-i găsi pe cei vinovați de aruncarea acelor deșeuri.

„Am primit o sesizare recent despre situația din zonă. Vom face verificări pentru a stabili situația de fapt și cine se face vinovat de abandonarea deșeurilor”, a menționat Gheorghe Bacușcă, comisar-șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Iași.

Întreaga stradă din Iași, pe cei aproape 2 kilometri, este plină de gunoaie abandonate. Pentru moment însă, această stradă nu apare în planurile autorităților locale, fiind doar o prelungire a arterei ce pleacă din Plopii fără soț.

Primăria Iași a lansat lista celor 100 de străzi care vor fi refăcute

Recent, Primăria Iași a prezentat o listă cu 100 de artere din oraș care vor intra într-un program de reabilitare. Lista cuprinde străzi care sunt în reabilitare, care au proiectul tehnic făcut sau care vor fi expertizate. Strada Dealul Bucium din cartierul aflat la marginea orașului nu este singura din oraș care are nevoie de investiții, lista fiind una destul de lungă. Cu toate acestea, strada din Iași a ajuns depozit de gunoaie pentru cei certați cu legea.

Adauga un comentariu