Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Cătălin Drăgan a cumpărat o firmă de publicitate din Ilfov! Societatea produce 800.000 de euro pe an. Vânzătorul Răzvan Warinschi a dat lovitura din recrutare de personal

Publicat: 06 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul imobiliar Cătălin Drăgan a cumpărat o firmă de publicitate din Ilfov Societatea produce 800.000 de euro pe an. Vânzătorul Răzvan Warinschi a dat lovitura din recrutare de personal
Afaceristul Cătălin Drăgan a cumpărat o firmă de publicitate de la Răzvan Warinschi

Afaceristul Cătălin Drăgan a preluat o firmă de publicitate din județul Ilfov cu 46 de angajați. În urmă cu câteva luni, a cumpărat toate părțile sociale ale Merchandising Provider Company SRL, patronată în trecut de Răzvan Warinschi. Vânzătorul a făcut avere din recrutarea de personal

Mișcări importante pe piața de publicitate din Iași. Dezvoltatorul imobiliar Cătălin Drăgan a cumpărat societatea Merchandising Provider Company SRL, cu sediul în județul Ilfov. Tranzacția a fost realizată în urmă cu câteva luni, după ce a preluat toate părțile sociale de la Răzvan Warinschi. Acum, sediul social al firmei a fost mutat în municipiul Iași, într-un apartament de pe strada Pădurii. În 2020, înainte de preluare, firma de publicitate avea cifre financiare bune.

Astfel, cifra de afaceri a fost de 3.702.954 lei, profit de 647.310 lei, datorii de 1,6 milioane de lei, dar și un număr de 46 de angajați. În 2014, firma avea nu mai puțin de 685 de angajați, cu vânzări înregistratre de 17 milioane de lei, cu profit de 3 milioane de lei. Contactat telefonic, Cătălin Drăgan nu a vrut să ofere detalii despre achiziție. Deocamdată, valoarea tranzacției a fost ținută la secret.

„Nu mai aveți de scris nimic despre mine? Dacă ne întâlnim, o să vorbim”, a spus Cătălin Drăgan, în vârstă de 46 de ani, născut în orașul Târgu Frumos.

Surse din mediul de afaceri arată că afaceristul Cătălin Drăgan este interesat de promovarea proiectelor imobiliare mari, iar firma de publicitate se potrivește de minune pentru acest tip de activitate.

Vânzătorul Răzvan Warinschi face milioane din recrutare

Răzvan Warinschi, în vârstă de 46 de ani, cel care a înstrăinat firma către afaceristului ieșean, deține mai multe societăți în județul Ilfov, care generează milioane de euro. Spre exemplu, Trade Marketing Expert SRL, firmă de recrutări personal, a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 18,6 milioane de lei, profit de 848.395 de lei, datorii de 5,6 milioane de lei, fără niciun angajat. În anul anterior, în firmă apăreau nu mai puțin de 433 de angajați.

Afaceristul mai deține societățile QB Promotion Company SRL, Brains Communication SRL, Optim Human Resources SRL și IT Solution Provider SRL. Reporterii „BZI” au încercat să obțină un punct de vedere din partea afaceristului, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. În vara anului 2021, a fost vândut și complexul Super Copou din Iași.

Cătălin Drăgan a vrut să construiască un bloc în centrul Iașului peste capul vecinilor

Cătălin Drăgan a fost implicat într-un scandal imobiliar, care încă nu s-a finalizat. Pe strada Maior Eremia Popescu, nr.33 – 35, în apropierea Palatului de Justiție, afaceristul a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei locuințe individuale, cât un bloc. Prin Teomalis SRL, afaceristul a obținut o Hotărâre de Consiliul Local (HCL) pentru construirea unui imobil cu regimul de înălțime D+P+2E, conform PUZ. Asta în ciuda contestațiilor formulate de proprietarii din blocul 331, care au arătat că proiectul nu este oportun.

Chiar și așa, după adoptarea hotărârii, sesizările au ajuns la Prefectura Iași. Prefectul a cerut la Tribunalul Iași anularea HCL, dar procesul se află încă în desfășurare. Reamintim că au fost situații în care proiectele imobiliare au fost anulate de către instanță. Este vorba despre blocul din bd. Carol I, nr. 40-42, blocat într-un stadiu incipient.

Vecinii au venit cu mai multe argumente pentru desființarea proiectului

Mai mulți proprietari din blocul 331 au prezentat mai multe argumente în cadrul unor dezbateri poblice. În primul rând, proiectul prevedea construirea unei locuințe individuale D+P+1E+M pe o suprafață de doar 337 de metri pătrați. Fără nicio explicație, indicatorii urbanistici au ajuns la D+P+2E.

Mai mult, este contestat și studiul de însorire. Diferența de nivel al terenului conduce la situația în care imobilul cu 2 etaje obturează blocul învecinat cu 4 etaje. Temerea cea mai mare este că, după obținerea autorizației de construire, Cătălin Drăgan va transforma locuința individuală în locuințe colective. În 2018, terenul de 337 de metri pătrați a fost cumpărat de Cătălin Drăgan de la vechii proprietari, Nicolae și Ioana Gherman, care au avut proiect similar, dar au renunțat. Afaceristul Cătălan Drăgan are relații destul de strânse cu funcționarii din Primăria Iași. Cristina Drăgan, soția acestuia, este angajată în Palatul Roznovanu pe postul de consilier superior, cu venituri salariale anuale de 70.220 de lei.

Adauga un comentariu