Prima pagină » Actualitate » Diana Șoșoacă sparge cenzura în Parlamentul European: discurs despre migrație, terorism și ajutoare la inundații pe modelul celor date ucrainenilor
Diana Șoșoacă sparge cenzura în Parlamentul European: discurs despre migrație, terorism și ajutoare la inundații pe modelul celor date ucrainenilor

Diana Șoșoacă sparge cenzura în Parlamentul European: discurs despre migrație, terorism și ajutoare la inundații pe modelul celor date ucrainenilor

17 sept. 2024, 22:08, 11 ,
în Actualitate

Discurs în plenul Parlamentului European de la Strasbourg despre migrație, terorism și Ucraina.

„V-am ascultat aici vorbind despre ISIS și teroriști, însă cred că ar trebui să ne amintim cine le-a înființat și cine le-a finanțat: Statele Unite ale Americii și NATO, NATO pe care o considerați armata Uniunii Europene. Dacă NATO nu ar ataca statele – pentru că NATO nu mai e de mult o organizație defensivă, ci una ofensivă – atunci nu am mai avea nici migrație. Din păcate, migrația a fost încurajată și de Angela Merkel, și de Macron, și de doamna Ursula von der Leyen, dar trebuie să vorbim și despre migrația din Ucraina, pentru că în România am fost invadați de ucraineni, iar până în 2022, toată Europa vorbea de Ucraina ca de un stat terorist, cu droguri, cu prostituție și cu toate problemele adiacente. Să știți că în România au fost omorâți oameni de rakeți ucraineni care primeau 500 de euro pentru a omorî un om. Sunt fapte care se petrec de peste 20 de ani în România și nu vorbește nimeni despre ele. Așa că opriți finanțarea terorismului și nu veți mai avea nici migrație”.

Întrebare adresată de europarlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă în plenul Parlamentului European de la Strasbourg despre ajutoarele care ar trebui acordate românilor loviți de inundații așa cum li s-au acordat ucrainenilor:

„Domnule Nica, suntem amândoi din România, totuși, într-adevăr avem inundații acuma cumplite și foarte mulți morți și foarte mulți oameni răniți, animale moarte, suntem într-o situația în care UE trebuie să ne dea ajutor. Aș vrea să vă întreb de ce nu li se dau românilor acum în această situație ajutoare cum au fost acordate ucrainenilor pentru că pentru ucraineni România a plătit chirii gratis, le-a plătit toate cumpărăturile, n -au plătit absolut nimic, școală gratis, tot ce au avut nevoie, inclusiv combustibil gratis, mașini gratis, pentru copiii lor s-au acordat 800 de euro pe lună în timp ce copiii românilor au 50 de euro pe lună ca alocație. De ce nu se face la fel?”.

Întrebare în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre adevăratul teritoriu al Palestinei

„Vorbeaţi de respectarea statului Israel şi de respectarea teritoriului. În 1946 tot teritoriul pe care îl ocupă acum Israelul aparţinea Palestinei. În 1947 jumătate din teritoriul Palestinei devenea Israel datorită planului Naţiunilor Unite. Între 1949 şi 1967 peste 80 la sută din teritoriul Palestinei devine Israel. În 2012 mai rămâne 10 la sută din teritoriul Palestinei sau chiar mai puţin, Palestinei. Deci pe cine apărăm şi al cui teritoriu?”

Împotriva interzicerii încălzirii cu lemne și cu gaz

„Avem o mare problemă în ceea ce privește energia și cred că ar trebui spus adevărul în ceea ce îi privește pe cetățenii români. În România, Guvernul, invocând obligațiile impuse de Comisai Europeană a interzis de la anul încălzirea cu sobe. A interzis în câțiva ani și centralele de apartament pe gaz, deși România, atenție, deține cele mai multe resurse din Uniunea Europeană, resurse care la acest moment nu mai aparțin României, ci diverselor puteri din UE sau Statelor Unite ale Americii.
Am ajutat Ucraina și am acordat energie gratis. Ucraina nu respectă nici o normă cu privire la emisiile de carbon și nici celelalte patru continente, hai să fim serioși, așa că eu nu știu cum veți putea dumneavoastră să aveți energie regenerabilă când celelalte patru continente nu dau doi bani pe acest
lucru. Deci este o politică în vânt care nu face decât să distrugă economia tuturor țărilor europene, iar acum importăm din Ucraina energie produsă din cărbunele din Ucraina. Așa că ar trebui să ne gândim la tradiție, la istorie și să respectăm cetățenii UE cu toată tradiția și cu ceea ce știu ei să facă mai bine.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`