Diete si regimuri

Dieta care combate disfuncția erectila

Publicat: 04 dec. 2020
barbat cu disfuncție erectilă
Bărbații care consumă o dietă bogată în legume, fructe, nuci, pește și grăsimi nesaturate prezintă un risc mai mic de a suferi de disfuncție erectilă.

Bărbații care consumă o dietă bogată în legume, fructe, nuci, pește și grăsimi nesaturate prezintă un risc mai mic de a suferi de disfuncție erectilă.

Incă din 1974, Organizația Mondială a Sănătății a plasat sănătatea sexuală ca o componentă fundamentală a bunăstării:

„Individul are drepturi fundamentale, inclusiv dreptul la sănătate și plăcere sexuală și puterea de a controla activitatea sa sexuală și reproductivă conform unei etici sociale personale.”

Adoptați o dietă sănătoasă pentru a combate disfuncția erectila

Pentru a combate disfuncția erectilă, o dietă simpla ar putea ajuta bărbații, raporteaza New York Times. Potrivit rezultatelor unui studiu recent, cercetătorii au descoperit că bărbații care au adoptat o dietă bogată în legume, fructe, nuci, pește, grăsimi nesaturate, dar săracă în carne și produse lactate întregi, au avut un risc mai mic de disfuncție erectilă decât altele. Constatările au fost publicate în Jama Network Open.

Cercetătorii au folosit date dintr-un studiu amplu asupra bărbaților cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani, în total 21.469 de persoane. Toate chestionarele de sănătate completate, inclusiv detalii despre dietă, au fost facute la fiecare patru ani, între 1998 și 2014. În continuare, oamenii de știință au evaluat bărbații pe baza respectării dietei mediteraneene (legume, pește, nuci).

„Disfuncția erectilă, în special la bărbații mai tineri, este un semn precoce al bolilor cardiovasculare și poate scădea calitatea vieții. Bărbații pot fi motivați să aiba o dietă sănătoasă dacă aceasta le scade riscul de disfuncție erectilă”, avertizează autorii.

Dieta care combate disfuncția erectila: dieta mediteraneană

Prin acest studiu, oamenii de știință au descoperit că alegerea dietei mediteraneene a fost asociată cu o incidență mai mică a disfuncției erectile. În detaliu, bărbații cu vârste între 60 și 70 de ani care au urmat această dietă au avut un risc redus cu 18%. Cei cu vârsta de 70 de ani și peste au avut o reducere a riscului cu 7%.

„Bărbații care doresc să își maximizeze funcția erectilă ar trebui să fie conștienți de posibila contribuție a dietei în plus față de alți factori de stil de viață”, rezumă autorul principal dr. Scott R. Bauer, profesor asistent de medicină la Universitatea California din San Francisco. Un studiu anterior a subliniat deja impactul nociv al cărnii roșii asupra riscului crescut de boli de inimă.

Adauga un comentariu