Actualitate

Din ce în ce mai multe ieșence apelează la această metodă de a face copii! Ele nu fac nimic, medicul se ocupă de tot

Publicat: 18 feb. 2020

Zeci de cupluri ieșene care au apelat la serviciile de fertilizare în vitro au ales să-și înghețe și să-și stocheze embrionii pentru a mai putea avea copii la câțiva ani distanță după ce l-au avut pe primul.
Embrionii sunt stocați la -196 de grade Celsius și oferă posibilitatea cuplurilor să mai obțină o sarcină fără a mai trece prin tot procesul complex de pregătire, stimulare ovariană și recoltare ovocitară.

„Înghețarea și stocarea embrionilor în primul rând, permit salvarea embrionilor în exces care nu au fost transferați. Deseori se obțin mai mult de unul, doi embrioni, caz în care este posibilă obținerea unei a doua sarcini. Chiar din anul 2009, de la începutul activității noastre, am avut disponibil echipamentul pentru criogenarea lentă a embrionilor. Ulterior, echipamentul a fost completat cu alte două echipamente de înghețare rapidă, vitrificare”, spune dr. Adrian Borș, medic specialist obstetrică–ginecologie, supraspecializare în tratarea infertilității și medicină reproductivă la Clinica „Omini” din Iași.

Medicii susțin că, prin această procedură, embrionii nu vor fi afectați sub nicio formă, femeia putând naște un copil perfect sănătos. Ceea ce este curios, e faptul că, teoretic, copiii rezultați din același lot de embrioni înghețați și stocați sunt gemeni, chiar dacă se pot naște la diferența de câțiva ani.

Comentarii
  • Cam cat research ati facut pentru articolul asta? „Ele nu fac nimic, medicul se ocupă de tot” – stiti cati bani costa o astfel de procedura? Stiti cate injectii face femeia pe durata stimularii? Stiti prin ce dureri trece femeia dupa o histeroscopie sau dupa punctie? Stiti prin ce traume trec femeile alea care nu fac NIMIC? Ei bine, redactorule, habar n-ai cat de prost ai scris acest articol cu acest titlu senzational.

  • Doamna jurnalist Bianca Ciubotariu, sa inteleg ca dvs credeti ca e o placere si o binecuvantare ca multe iesence nu fac nimic si obtin o sarcina ? (asta daca o obtin la clinica careia ii faceti reclama). Doctorii, daca se ocupa de ei tot, se ocupa si de consilierea psihologica a iesencelor care trec prin aceasta procedura ? sau poate doctorii care se ocupa de tot, platesc ei toate cheltuielile unor astfel de proceduri si tratamente, pentru ca iesencele nu fac nimic.

    Sunteti de toata jena si ar trebui sa-mi platiti timpul pe care l-am petrecut citind articolul dvs.

  • Apropo…lu’ dottore din poza aia mare mare de mai sus, sa-i transmiteti sa mai lase si comentarii negative sau neutre pe facebook sau in media in general…ca bate la ochi 😉

Adauga un comentariu