National

Directorul Pfizer susține că valul Omicron va fi ultimul de COVID-19! Pandemia se va sfârși

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Directorul Pfizer susține că valul Omicron va fi ultimul de COVID-19 Pandemia se va sfârși
Albert Bourla, directorul Pfizer menționează că valul Omicron va fi ultimul val.

Șeful Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că, deși „cel mai probabil scenariu” este că coronavirusul va circula mulți ani de acum înainte, el crede că valul actual de infecții va fi ultimul care necesită restricții.  Bourla a acordat un interviu cu postul francez BFM TV pentru a marca anunțul unui pachet de investiții de către firmă farmaceutică din Franța.

Pe de altă parte, medicii și specialiștii susțin faptul că sistemul imunitar suferă dacă ne administrăm doze de vaccin odată la 4 luni. De aceeași părere, indirect, este și șeful Pfizer care menționează că ar trebui făcut un vaccin o singură dată pe an.

Directorul Pfizer susține că valul Omicron va fi ultimul de COVID-19, iar pandemia se va sfârși

Bourla a apreciat, de asemenea, eficacitatea și siguranța vaccinurilor, spunând că el crede că oamenii vor continua să necesite vaccinuri de rapel. Totuși, CEO Pfizer a menționat faptul că acest val, cel de Omicron, este ultimul al COVID-19 care va necesita restricții:

„Este important ca oamenii să primească regimul de trei doze ale vaccinului Pfizer împotriva coronavirusului și, probabil, vor avea nevoie de rapel anual, deși persoanele imunodeprimate ar putea avea nevoie de acestea la fiecare patru luni”, a spus Bourla. „Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea să la copii este foarte, foarte, foarte bună.”

Bourla a mai spus că pastila anti-COVID a companiei, Paxlovid, „schimbă totul”, ca o nouă modalitate de a lupta împotriva bolilor grave. Pfizer a declarat în decembrie că pilula să Paxlovid a redus cu aproape 90 la sută numărul de spitalizări și decesele persoanelor vulnerabile.

În interviu, Bourla a spus că compania face un plan care ar implica o investiție de 520 de milioane de euro (593,7 milioane de dolari) în Franța în următorii cinci ani, care ar include un parteneriat cu compania franceză Novasep pentru a dezvolta un tratament cu pastile anti-COVID, conform times of Israel.

Medicii susțin faptul că sistemul imunitar are de suferit dacă facem vaccinuri la fiecare 4 luni

Ideea de a fi creat un vaccin care să fie administrat o singură dată pe an este împărtășită și de specialiștii internaționali, dar și de medicii români. De exemplu, Radu Țincu afirma faptul că sistemul imunitar are de suferit dacă administrăm, la fiecare 4 luni, un rapel al vaccinului împotriva COVID-19. Specialistul este de părere că trebuie găsită o soluție pentru a crea un vaccin care să fie făcut doar o singură dată pe an, iar doza a patra:

„Decât să ne vaccinăm într-un an de zile de patru ori mai bine modificăm compoziţia vaccinului pentru variantele circulante şi ne vaccinăm o dată pe an.

Până la acest moment nu avem niciun studiu ştiinţific care să ateste eficienţa celei de-a patra doze care să crească gradul de protecţie pentru varianta Omicron. În acest moment sunt doar speculaţii cu privire la aceasta a patra doză. Au fost state care s-au grăbit să o administreze fără să existe studii ştiinţifice publicate”, a mai spus medicul.

Adauga un comentariu