Actualitate

Doliu un lumea medicală! A murit Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai mari chirurgi din Europa

Publicat: 19 mart. 2021
Adrian Lobonțiu, chirurg român de talie mondială a murit în SUA
Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai mari chirurgi din România și din Europa a decedat

Este doliu în lumea medicală după ce unul dintre cei mai mari chirurgi din România dar și din Europa a murit. Vorbim despre medicul Adrian Lobonțiu, iar anunțul a fost făcut chiar de soţia acestuia pe o reţea de socializare.

Vestea a venit ca un şoc, Adrian Lobonțiu era unul dintre cei mai mari chirurghi şi a decedat în propria locuinţă din SUA. Acesta se stabilise cu mai mulţi ani în urmă în Statele Unite ale Americii.

Adrian Lobonțiu, unul dintre chirurgii de renume mondială a decedat

Medicul a decedat în locuinţa sa din SUA. Ele era un pioner al chirurgiei robotice din Europa. A realizat numeroase intervenţii în premieră mondială, în România dar şi în străinătate. Pentru că activitatea lui a depăşit de multe ori granitele țării, medicul a fost răsplătit cu numeroase distintii.

Medicul Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai mari chirurgi pe care i-a dat România, a murit. Anunțul a fost făcut de soția sa, pe pagina sa de facebook.

„Cu profund regret vă anunț că soțul meu, dr. Adrian Lobonțiu a încetat fulgerător din viață duminică, în locuința noastră din S.U.A.

Dr. Adrian Lobontiu a fost pionier al chirurgiei robotice în Europa, a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în țara noastră, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții. Rămân în urma să gesturile de mare noblețe profesională și umană, dar și cei trei copii pentru care a fost un tată extraordinar. Dumnezeu să îl odihnească!

Înmormântarea va fi una restrânsă și va avea loc pe plaiurile natale, la Târgu-Mureș”, scrie soția medicului pe Facebook.

Adauga un comentariu