Local

Două curse sezoniere spre Germania, anulate la Aeroportul din Iaşi. Sute de persoane au făcut cale întoarsă – FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 10 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

UPDATE: Schimbări de ultima oră! La ora 14.20 este programată prima cursă care va decola spre Düsseldorf. După care vor decola până spre ora 17.00 şi celelelate avioane programate iniţial. Oamenii care au fost îmbarcaţi iniţial în microbuze și autocare au fost întorşi din drum, iar astăzi vor pleca spre Germania.

Știre inițială

La această oră, parcarea Aeroportului Internaţional Iaşi este aglomerată de persoane care urmau să plece la muncă în Germania ca sezonieri în agricultură. Cu toate acestea, în urma unei decizii venite de la centru, zborurile au fost anulate astăzi, iar oamenii au făcut cale întoarsă.

Persoane venite din mai multe judeţe ale ţării, precum Satu Mare, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași urmau să plece cu destinaţia Germania. La aeroport se afla echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei care au grijă ca situaţia să nu degenereze, iar oamenii să respecte măsurile impuse prin ordinantele militare.

Două zboruri charter cu muncitori sezonieri cu destinaţia Germania au fost anulate, conform directorului Aeroportului din Iași, Cătălin Bulgariu. Două zboruri erau programate vineri să decoleze de pe Aeroportul din Iaşi. Acestea trebuiau să plece la ora 13.00 şi aveau ca destinaţie Baden şi Nuremberg, însă nu au mai plecat.

„Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri-n.r.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi şi mâine să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere zborurile de la ora 13.00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi”, a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași.

Revenim cu detalii!

Adauga un comentariu