Titlurile zilei

Două TIR-uri s-au făcut praf la Iași după un impact frontal! Poliția nu crede că este vorba despre un act eroic făcut de unul dintre șoferi. Ipotezele accidentului care a paralizat ore întregi traficul

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două TIR-uri s-au făcut praf la Iași după un impact frontal Poliția nu crede că este vorba despre un act eroic făcut de unul dintre șoferi. Ipotezele accidentului care a paralizat ore întregi traficul
Cele două TIR-uri s-au izbit frontal după ce unul dintre șoferi au pătruns pe contrasens

Două TIR-uri s-au izbit frontal la Iași, iar unul dintre șoferi se zbate între viață și moarte. Până în acest moment nu este foarte clar ce s-a întâmplat. S-au vehiculat mai multe variante, însă ceea ce au putut deocamdată polițiștii stabili este faptul că unul dintre șoferi a intrat pe contrasens. Până la finalizarea anchetei nu se pot trage concluzii. S-a spus că unul dintre șoferi ar fi rămas fără frâne, însă la fața locului au existat urme de frânare

Accident grav la Iași. Două TIR-uri s-au izbit frontal din motive încă necunoscute. Cert este că ieri, în jurul prânzului, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că două TIR-uri s-au izbit frontal în comuna ieșeană Ruginoasa. Imediat la locul incidentului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, pompierii și polițiștii. Cei doi șoferi implicați în accident au fost răniți, unul dintre ei fiind în stare gravă. Din primele verificări făcute de către oamenii legii s-a stabilit faptul că unul dintre șoferi a pătruns pe contrasens, din motive încă neștiute. Cert este că s-au vehiculat mai multe variante.

Șoferul care a pătruns pe contrasens a evitat un autoturism?

Oamenii legii iau în calcul mai multe variante. Șoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens ar fi precizat că a vrut să evite un autoturism care ieșea dintr-o curte și de aceea a pătruns pe contrasens. Nu este clar însă dacă s-a întâmplat asa. Ieri s-a vehiculat că unul dintre TIR-uri ar fi rămas fără frâne, iar cei doi șoferi ar fi vorbit prin stație să se izbească pentru a evita o tragedie. Chiar înainte de impact, cei doi șoferi ar fi sărit din cabine. Această variantă nu este însă verificată. Totuși, este greu de crezut că s-ar fi putut întâmpla așa ceva. Nici polițiștii din Iași nu cred prea mult în această ipoteză. Verificările tehnice care se vor face urmează să stabilească dacă șoferul vinovat de producerea accidentului a rămas fără frâne.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz

Polițiștii fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„Am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe DN 28 A Ruginoasa a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate, un ansamblu de vehicule condus dinspre Pașcani spre Târgu Frumos de un bărbat de 36 de ani ar fi intrat în coliziune tot cu un ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 55 ani. În urma impactului, ambii bărbați au fost răniți. Șoferul în vârstă de 36 ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Șoferul de 55 de ani nu a putut fi testat, fiindu-i prelevate mostre biologice din sânge. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătamare corporală din culpă”, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Unul dintre șoferi a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iași

Ambii șoferi au fost transportați la spital. Radu Cozmei este șoferul care a pătruns pe contrasens. El a reușit să iasă singur din cabină și a fost rănit ușor. Nu la fel de mult noroc a avut însă Florentin Luca, șoferul în vârstă de 55 de ani, care a fost rănit grav. Ieri după-amiază, el a fost transferat de la Spitalul din Pașcani la Iași cu elicopterul pentru că starea lui de sănătate s-a agravat. În urma impactului, bărbatul a suferit mai multe contuzii și traumatisme, pierzându-și cunoștința. Medicii din Iași vor avea grijă de el. Deocamdată nu pot spune nimic despre șansele sale de supraviețuire. Cel mai probabil, bărbatul va fi supus unor intervenții chirurgicale.

Un accident cumplit de TIR la Iași, luna trecută

La începutul lunii trecute, un apel la numărul unic de urgențe avea să anunțe o tragedie. Un TIR scăpat de sub control a distrus gardul unei proprietăți și s-a oprit într-o vilă din zona Bucium. În urma accidentului, o fetiță în vârstă de 3 ani și șoferul TIR-ului în vârstă de 55 de ani au decedat. Ce s-a întâmplat în Bucium este greu de spus. TIR-ul care era condus de un șofer din Constanța circula dinspre Vaslui către Iași. Într-o curbă, acesta a intrat în balans, vagonul metalic pe care îl transporta a sărit, iar capul tractor a rupt o țeavă de gaz, a rupt două garduri și s-a oprit într-o casă.

Șoferul TIR-ului și fetița care se juca în curte nu au avut nicio șansă

După apelul la 112, mai multe echipaje medicale, pompieri și polițiști au ajuns la fața locului. A început o cursă contracronometru pentru salvarea celor răniți. Medicii au găsit o copilă de doar 3 ani în stop cardio-respirator. Leziunile pe care le-a suferit au fost practic incompatibile cu viața, iar în cele din urmă au fost nevoiți să declare decesul. Medicii nu au putut face nimic nici pentru șoferul TIR-ului. Acesta a fost practic strivit în urma impactului.

„Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiilor pentru stabilirea cauzei deceselor”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași după accident.

Adauga un comentariu