Dovleceii pane la cuptor sunt un fel de mâncare extrem de aromat și crocant. Acest deliciu culinar poate fi condimentat în moduri diferite, fiind servit alături de brânză de casă sau de cașcaval. Acești dovlecei sunt mult mai sănătoși decât dovleceii prăjiți în ulei de floarea soarelui. Această metodă economisește, de asemenea, mult timp, deoarece nu trebuie să stați lângă aragaz și să prăjiți fiecare dovlecel.
Dovleceii în cuptor sunt foarte gustoși și este rapid și ușor să îi gătești. Nu uitați să păstrați această rețetă simplă, veți avea cu siguranță nevoie de ea în sezonul dovleacului. Dovleceii crocanți, cu crustă de brânză, pot fi serviți cu sos, ca fel de mâncare de sine stătător sau ca garnitură față de alte feluri de mâncare. La țară, aceștia se pot servi alături de chișcă sau de fasole.
Dovlecei pane la cuptor. Ce legume să alegi și cum să pregătești pesmetul
Pentru a pregăti deliciosul fel de mâncare vom avea nevoie de mai multe ingrediente. Astfel, trebuie să ai pregătit 1 kg de dovlecel, 100 gr de brânză tare și 100 gr de pesmet. Pentru un gust deosebit trebuie să adaugi și curry în cantitate de 2 lingurițe. De asemenea, acești dovlecei se pot servi cu murături, mai exact cu ardei iuți.
De asemenea, marii bucătari folosesc pulbere de usturoi în cantitate de 2 lingurițe pentru un gust mai accentuat. Nu uita de sare și piper, precum și de ulei vegetal.
Pentru a pregăti felul de mâncare avem nevoie de dovlecei tineri. Puneți pesmetul pe un vas puțin mai adânc. Se adaugă usturoiul uscat și curry la cantitatea mărunțită de pesmet. Radeți brânza pe o răzătoare fină și adăugați-o la pesmet. Sau poți să pui brânza alături în farfurie atunci când servești felul de mâncare cu afumătoare sau cu chișcă.
Pesmetul uscat cu condimentele și brânza se amestecă bine. După care fiecare fâșie de dovlecel se unge cu ulei vegetal pe ambele părți. Este foarte important ca dovlecelul să fie învelit în pesmet pe ambele părți. Ulterior acoperă o tavă de copt cu hârtie pergament și unge tava ușor cu ulei vegetal.
La ce temperatura se pregătește deliciul culinar?
După ce ai întins dovleacul în pane și l-ai așezat frumos pe tava de copt trebuie să setezi temperatura la cuptor. Astfel, trimitem tava noastră în cuptorul încălzit la 200 de grade timp de 15 minute. După ce timpul se scurge, dovleceii delicioși în pâine pane în cuptor cu brânză sunt gata.
Este bine să știi că dovleacul într-o crustă crocantă de brânză este o gustare excelentă pentru o seară în familie sau chiar pentru un party cu prietenii. Cel mai mare avantaj al acestui fel de mâncare este faptul că aceștia sunt crocanți la exterior, dar moi și fragezi în interior.
Beneficiile dovleceilor pot fi explicate conform conținutului lor de vitamine. Dovleceii conțin vitaminele A, B, C, H, PP și faimoasa vitamină a tinereții. Aceștia sunt un antioxidant natural care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și să încetinească îmbătrânirea. Datorită conținutului ridicat de vitamina C și betacaroten, care contribuie la întărirea generală a organismului.
Proprietățile utile ale dovleceilor pane la cuptor pot fi observate în analiza compoziției minerale a acestei legume. Există potasiu, sodiu, magneziu, fosfor și fier. Iar raportul dintre potasiu și sodiu este de așa natură încât utilizarea dovleceilor elimină din organism excesul de săruri de sodiu. Dovleceii sunt utili pentru persoanele care suferă de hipertensiune și boli cardiovasculare. Datorită combinației de fier și vitamina C, dovleceii sunt esențiali în alimentația persoanelor care suferă de anemie, spun medicii.