Actualitate

Dr. Anthony Fauci anunţă faptul că autorităţile ar putea să renunţe la obligativitatea purtării de mască de protecţie în interior

Publicat: 10 mai 2021
Dr. Anthony Fauci, medic SUA, cu mâinile întinse într-un birou
Dr. Anthony Fauci anunță că autoritățile vor putea ridica restricțiile referitor la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise

Dr. Anthony Fauci spune că orientările federale cu privire la purtarea feței în interior se pot schimba în curând. Concret, autorităţile ar putea să renunţe la obligativitatea purtării de mască de protecţie în interior.

La un post de televiziune în SUA, Fauci a fost întrebat dacă este timpul ca autorităţile să înceapă relaxarea măsurilor de purtare mască în interior. Fauci a răspuns: „Cred că da, și cred că probabil vei vedea asta pe măsură ce mergem mai departe și pe măsură ce vor fi vaccinați mai mulți oameni.”

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor ar putea anunţa eliminarea purtării măştilor

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor își vor actualiza orientările aproape în timp real, pe măsură ce vor fi vaccinați mai mulți americani, a spus Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

CDC și-a relaxat orientările luna trecută cu privire la purtarea măștilor în aer liber, dar încă recomandă atât persoanelor vaccinate, cât și celor nevaccinate să poarte încă măști în spațiile publice interioare cum ar fi un mall, cinematograf sau muzeu.

„Trebuie să începem să fim mai liberali, pe măsură ce vaccinăm mai mulți oameni”, a adăugat el.

Duminică, la CBS, „Faceți națiunea”, dr. Scott Gottlieb, fost comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, a declarat că cerințele privind masca de față ar trebui să fie relaxate acum că riscul Covid-19 scade.

„Cu siguranță în aer liber, nu ar trebui să mai punem limite adunărilor”, a spus Gottlieb. „Statele în care prevalența este scăzută, ratele de vaccinare sunt ridicate și avem teste bune, identificăm infecțiile, cred că am putea începe ridicarea acestor restricții și în interior, pe o bază largă”.

Ridicarea restricțiilor de pandemie atunci când acestea nu mai sunt necesare va face mai ușor pentru oficialii din domeniul sănătății publice să le reimplementeze dacă cazurile cresc din nou, cum ar fi un potențial val de iarnă, a spus Gottlieb.

Oamenii care sunt complet vaccinaţi nu mai sunt obligaţi să poarte mască în aer liber

Declaraţiile vin în contextul în care, în urmă cu puţin timp, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunţat faptul că persoanele complet vaccinate nu mai sunt obligate să poarte mască în spatiile deschide.
Totuşi, CDC afirmă faptul că, în podida vaccinării complete, americanii trebuie să poarte mască în interior sau în exterior atunci când se află în locuri aglomerate. Până la 95 de milioane de americani au fost complet vaccinați până acum.

De altfe, Joe Biden, președintele SUA spunea faptul că îşi doreşte o accelerale a procesului de vaccinare şi în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Dovezile sugerează că, deși infecțiile cu Covid-19 se pot produce în aer liber, riscurile de transmitere sunt foarte mici . Studiile timpurii indică, de asemenea, că persoanele complet vaccinate sunt mult mai puțin susceptibile de a răspândi virusul.

Adauga un comentariu