National

Dr. Monica Pop: „Domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile”

Publicat: 05 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Monica Pop Domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile
Medicul Monica Pop

Monica Pop a vorbit miercuri, în exclusivitate la Antena 3 despre situaţia îngrijorătoare de la Spitalul Foişor din Capitală care a fost transformat de autorități în spital COVID. În momentul de faţă, 57 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru transplant de ţesuturi. A trecut o lună de la evacuarea scandaloasă de la Spitalul Foişor, unitatea medicală fiind tranformată în spital COVID.

„E foarte clar şi totdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile, de toate felurile. Absolut de toate. De noi încă nu s-a atins, dar este singurul spital care face transplant de cornee în momentul de faţă. E foarte clar că există un plan pe care el l-a pus la punct, aşa cum a ştiut (…) Este foarte clar că Foişorul face parte din acest plan. Nu am înţeles atitudinea acestui om, de niciun fel, pentru că a mers din gafă în gafă, din lucru rău în lucru rău. Nu înţeleg pentru care motiv. El este duşmanul sistemului de sănătate. El ar fi trebuit să fie aliatul medicilor”, a spus Monica Pop

Transferul pacienților a fost făcut în toiul nopții, oamenii fiind transportaţi în spitale din București sau din țară.

„M-a sunat Voiculescu. Cum mă simt? Cum să mă simt? Ați fost niște criminali”, spunea luna trecută, Ecaterina Vasile, una dintre pacientele evacuate din Spitalul Foişor.

Deşi autorităţile spuneau că niciun pacient nu va fi afectat de această decizie şi nicio operaţie nu va amânată, iată că situaţia este cu totul alta.

Spitalul Clinic de Ortopedie şi Traumatologie Foișor este un spital cheie pentru transplantul de ţesut şi de os.

”În primul rând, săptămâna trecută, am aflat chiar printr-un document oficial furnizat de către Spitalul Foişor, că 37 de intervenţii chirurgicale au fost anulate. Vorbim despre pacienţii care erau internaţi la momentul respectiv în Spitalul Foişor şi au fost trimişi acasă după tot protocolul preoperator. Mai mult decât atât, tot cei de la Foişor ne-au comunicat că 831 de pacienţi care se afau pe listele de aşteptare ale medicilor, au intervenţiile chirurgicale anulate, nu amânate”, a spus Carmina Pricopie.

Sptalul Foişor: 17 pacienţi COVID la ATI

Vorbim despre un spital imens cu aparatură de ultimă generaţie, despre un spital care are în acest moment 28 de paturi ATI, iar săptămâna trecută erau ocupate doar 17. Deci ni s-a spus la momentul respectiv, că este atât de aglomerat sistemul de sănătate pe ceea ce înseamnă îngrijirea pe Terapie Intensivă, încât a fost nevoie să se elibereze acest spital. Săptămâna trecută am aflat, că nici măcar cele 28 de paturi câte are spitalul, nu sunt ocupate la capacitate maximă. Mai mult decât atât, am aflat tot săptămâna trecută că, din totalul de paturi – 217 – erau goale săptămâna trecută.

Sunt oamenii pe care i-am văzut mai devreme în imagini, care au plecat acasă operaţi cu drenul în intervenţia chirurgicală. Sunt oameni care nu au mai putut fi operaţi şi în acest moment, un întreg spitalul stă aproape gol, cu cadre medicale. Sunt cadre medicale specializate care îngrijesc pacienţi COVID, în condiţiile în care, în acest moment nu ştim care este realitatea pe paturile ATI, pentru că de două luni de zile aşteptăm un răspuns de la Ministerul Sănătăţii, să ni se comunice oficial câte paturi ATI au fost la începutul pandemiei şi câte paturi ATI avem acum. Vorbim despre paturile ATI în total, dar şi paturile ATI pe ceea ce înseamnă pacienţi infectaţi cu COVID”, a adăugat Carmina Pricopie.

Adauga un comentariu