Local

După ce a distrus orașul, Conest vrea să îngroape și fotbalul ieșean! Ce caută Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului Viorel Cozma, în Comitetul Director de la Politehnica?

Publicat: 09 apr. 2021
Sigla clubului de fotbal Politehnica Iași și oamenii de afaceri Viorel Cozma și Ioan Melinte, în costum.
Omul din cauza căruia s-a blocat finanțarea echipei de fotbal Politehnica Iași este Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului afacerist Viorel Cozma, de la Conest.

În afară de Adrian Ambrosie, care este persona non-grata în viziunea suporterilor ieșeni, omul din cauza căruia s-a blocat finanțarea Politehnicii este Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului afacerist Viorel Cozma, de la Conest

Fotbalul ieșean trăiește periculos în această perioadă. Consiliul Local a respins în ședința extraordinară de miercuri proiectul de finanțare cu suma de 390.000 de lei pentru clubul Politehnica Iași, iar echipa din Copou pare condamnată la retrogradare din punct de vedere sportiv, pentru că ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii I de fotbal. O eventuală retrogradare din primul eșalon ar însemna însă cel mai probabil și falimentul acestei echipe, care are în acest moment (înainte de finalul sezonului) datorii de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Până la sfârșitul ediției actuale din Liga I, datoriile vor depăși probabil suma de 1.8 milioane de euro, iar dacă băieții lui Nicolo Napoli retrogradează, atunci ieșenii nu vor mai încasa nici banii din drepturile TV (900.000 de euro pentru formațiile clasate deasupra liniei retrogradării). Pentru a reveni în prima ligă, este nevoie de un buget de aproximativ 1 milion de euro (în lumea fotbalului se spune că este mai ușor să eviți o retrogradare, decât să promovezi în Liga I), ceea ce înseamnă că Primăria ar trebui să bugeteze cel puțin 2.5 milioane de euro pentru sezonul 2021-2022. Ori, în Consiliul Local este blocată total finanțarea Politehncii, din cauza oamenilor din Comitetul Director al clubului din Copou.

Ce caută Ioan Melinte în conducerea fotbalului ieșean sau ce legătură ar avea sportul cu betoanele și mingea de fotbal cu motorina?

În afară de Adrian Ambrosie, care este persona non-grata în viziunea suporterilor ieșeni, omul din cauza căruia s-a blocat finanțarea Politehnicii este Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului afacerist Viorel Cozma, de la Conest. Atât cei de la USR, cât și PSD-ul acuză faptul că la cârma clubului Politehnica este un om care nu are nicio legătură cu fotbalul, ci reprezintă firma care este abonată la contractele de milioane de euro de la Primăria Iași. Practic, după ce a luat zeci de milioane de euro de la Primăria Iași în ultimii ani și a distrus municipiul (efectuând lucrări de mântuială), acum firma Conest condusă de controversatul afacerist Viorel Cozma vrea să distrugă și fotbalul ieșean.

Ce legătură ar avea sportul cu betoanele, mingea de fotbal cu motorina, numai fostul primar Gheorghe Nichita ne-ar putea explica, pentru că el este cel care a decis componența Comitetului Director de la Politehnica, în anul 2010, când s-a făcut fuziunea cu Tricolorul Breaza, echipă condusă la acea vreme de Constantin Anghelache. În afară de Ioan Melinte, în Comitetul Director al Politehncii se mai află oameni care nu au nicio legătură cu fotbalul, ca Ioan Apostol, fostul director al Salubris SA! Pe lângă cei doi, din acest comitet care răspunde de echipa din Copou mai fac parte Leonid Antohi, Adrian Ambrosie și Mircea Ursu.

De altfel, Ioan Melinte conduce firma Mediarom Grup dar în realitate este o săgeată a lui Viorel Cozma. Firma respectivă este un paravan pentru Conest şi este abonata de asemenea la contractele publice de la Primăria Iași. Firma Mediarom Grup a acumulat datorii, în 2019 de 33.943.452 lei.

Cine face parte din Comitetul Director al Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica?

Reamintim că, Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica a fost înființată în anul 2010, când fostul primar, Gheorghe Nichita, l-a convins pe Constantin Anghelache să mute la Iași echipa Tricolorul Breaza, care juca în acea vreme în liga secundă. A fost nevoie de acest artificiu legal pentru ca Politehnica Iași era cu un prag în faliment în acel an, iar ca fotbalul ieșean să aibă continuitate a fost aleasă echipa Navobi, condus de Adrian Ambrosie, care juca în Liga a IV-a la acea vreme.
Noua Politehnica are acum șapte asociați, fiecare cu drepturi egale. Pe lângă cei 5 membri fondatori care se regăsesc și în Comitetul Director (Leonid Antohi, Mircea Ursu, Adrian Ambrosie, Ioan Apostol și Ioan Melinte), din Adunarea Generală a clubului mai fac parte și Horia Sabo și tatăl său, Laurențiu Sabo, care au însă mai multe litigii cu Politehnica.

Comentarii
 • Pacat,un oras asa frumos si important din Moldova nu are o echipa de fotbal de top ,asta din cauza ca primaria armasarului Chirica nu vrea sa cedeze echipa la un investitor ,uitativa dragi ieseni la comuna Botosani ce echipa de fotbal are datorita omului IFTINIE CARE BAGA BANI DAR SI FACE BANI NUMAI LUI becali ce jucatori ia vindut .LUPTA POLI PENTRU EVITAREA RETROGADARI/

 • Putem trai si fara fotbal. Adica de ce sa platim taxe si impozite ca sa sustinem niste golani care de ani de zile nu au facut nici un efort sa progreseze. Mai bine demaram ceva proiecte de infrastructura, autostrada, dotam spitalele, investim in scoli. Foarte bine ca a votat sa nu mai bage bani intr-o cauza pierduta.

 • Aveti grija, Conest este firma de casa a primarului Chirica, sa nu-i suparati! Credeti ca este vreun membru al Consiliului Director care sa nu fi fost aprobat de Chirica? Acolo sunt doar prietenii lui!

 • De ce,l-ati mai votat pe Chirica a doua oara daca stiati ca asa se va intimpla ca va promis ca va va construi un nou stadion in maxim 3 ani si daca va fi construit si noua sala polivalenta tot pe Chirica il veti alege in al treilea mandat de ce nu ati votat alti candidati la alegerile locale vbde ce nu ati votat un candidat independent,de ce l-ati votat pe Chirica un pesedist care a trecut la PNL si a fost numit prim-vicepresedinte al organizatiei municipale Iasi a PNL eu nu inteleg de ce Chirica a fost primit in partid si i sa dat si functia de prim-vicepresedinte al PNL Iasi aceiasi functie o are si Rares Bogdan,dar la Bucuresti eu nu inteleg de ce au fost primiti toti penalii in PNL cind USR a strins semnaturi cu”Fara Penali in Functii Publice” a fost doar o vorba in vint?

 • Daca vine un patron la Poli Iasi , adio posturi caldute bine platite , fara a face nimic. Toti zboara ! De asta nu este privatizat clubul.

 • Vreți fotbal la Iasi si acolo se fac numai tampenii.Cum vreți unitate si rezultate la echipa cand echipa este rupta in doua ,cum este posibil ca jucatorii veniti de afara sa fie platiți la zi iar cei din Iasi au restante de trei luni.Inteligenți au fost aia care au facut acest lucru.In aceste conditii nu ne mai mira absolut nimic.

 • Chirica sa își ia CD acasă la el,ăștia nu mai au ce caută in fruntea fobalului iesean. Cum își poate închipui acest primar de carton ca va putea cineva sa aprobe bani la echipa de fotbal când el ii dijmuiește prin aceste slugi??? Adevarul e ca Chirica și Habarnagiu ( iarasi acest strigoi hoț) au muls vaca fără sa aibă grijă să ii mai dea și mâncare și acum vaca a murit …. Habarnagiu trebuie urgent anchetat pentru comisioanele impuse la transferuri ….ei,ei ce jaf a făcut GÂJÂIALĂ și aici

 • Harabagiu a fost acceptat de Chirica ca împreuna cu Ambrozie sa ia cota parte din transferuri. Organele trebuie sa îl înghesuie pe Harabagiu până vomită toate combinațiile făcute cu Chirica pe spinarea iesenilor! USR îl va înfunda pe mafiotul asta dar și pe piticul porno! USR și PSD înseamnă VICTORIE !!!!

 • Suportere,e invers Harabagiu zis Damblagiu l-a susținut pe Chirica sa fie primar interimar,altfel era Surdu. Cuplul celor doi cunoscut ca cuplul CARA – CHIRI au nenorocit orașul
  din 2015 până acum este evident. Ambii trebuie băgați și vor fi băgați la beci. Chirica a simțit și ii fuge pământul de sun picioare,înjură,jignește,face ca toți dracii dar nu mai e băgat in seamă de nimeni,nici dracul nu-l mai poate redresa,e cu un picior la tribunal,cu altul la procuratură și curând cu ambele la pârnaie …. Într-adevăr cei de la USR ii vor suci gâtul !

Adauga un comentariu