Local

Echipa națională a României de Dota 2 țintește spre marele trofeu la Campionatul Mondial de Esports din Iași: „Am cheltuit aproximativ 3.000 de euro pe calculatorul meu” – FOTO

Publicat: 22 aug. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Echipa națională a României de Dota 2 țintește spre marele trofeu la Campionatul Mondial de Esports din Iași Am cheltuit aproximativ 3.000 de euro pe calculatorul meu - FOTO
Echipa națională a României de Dota 2 a ajuns în Iași și se pregătește intens de meciuri

În cadrul Campionatului Mondial de Esports din Iași va fi prezentă și echipa națională a României de Dota (Defense of the Ancients) 2. Membrii nu se gândesc la altceva decât la marele trofeu de la ediția de anul acesta

În momentul acesta, cei 5 membri din echipa României se antrenează intens pentru competiția ce va începe la data de 24 august și se va termina pe 3 septembrie. Jucătorii petrec zeci de ore în fața calculatorului pentru a se antrena alături de coechipieri și pentru a analiza jucătorii din echipele adverse. Spectatorii au intrarea gratuită la meciurile din timpul campionatului.

Jucătorii își doresc marele trofeu

 

o poză cu Mihai Antonio
Mihai Antonio este jucător profesionist de Dota 2 de 6 ani de zile

Echipa națională a României de Dota 2 este formată din cinci membri, Mihai Antonio, Omar Aliwi, Angel Niamțu, Radu Ionuț Mușat și Andrei Heisu. Cei 5 au planuri foarte mari la această ediție a campionatului, vor să câștige marele trofeu. Nivelul competiției este foarte ridicat, fiind prezenți cei mai buni jucători din lume, astfel că echipa se antrenează intens câte 10 ore pe zi.

„Suntem 5 membri în echipă, pentru fiecare rol din joc. Obiectivul nostru e să câștigăm trofeul în sine. Din punctul meu de vedere, este destul de greu să ajungi jucător profesionist de Dota, necesită foarte mult timp investit acest joc, trebuie să îți sacrifici viața personală. Este ca oricare alt sport, trebuie neapărat să ai o disciplină, altfel nu ai cum să reușești. Eu joc undeva la 10-12 ore pe zi, antrenament individual, antrenament cu echipa.

Eu joc de 6 ani Dota la nivel profesionist, iar prima dată m-am apucat de joc acum 10 ani. Jocul este complet diferit la profesioniști, oamenii știu exact tot ce trebuie să facă, iar pentru orice greșeală ești imediat pedepsit. Diferența este mare, când joci de distracție cu alți oameni, nivelul este mult mai scăzut. În competiții este mult mai greu, dar mie îmi place, îmi place să fiu pe scenă.

Pentru mine sala mă ajută foarte mult să îmi echilibrez emoțiile, meditez din când în când, jocul este foarte frustrant, iar emoțiile sunt extrem de mari când ești în competiții. Moralul nostru este destul de ridicat, am avut o mică problemă cu internetul, dar începem să ne adaptăm și noi la Iași, am făcut câteva antrenamente. Nu am reușit să călătorim foarte mult, ne axăm foarte mult pe competiție acum”, povestește Mihai Antonio, jucător în echipa națională a României de Dota 2.

A fost nevoie de investiții importante

Industria gaming-ului nu este cea mai accesibilă din punctul de vedere al costurilor. Pentru un calculator bun jucătorii trebuie să scoată din buzunar cel puțin 800 de euro.

„Depinde de ce îți dorești să faci cu un calculator, undeva la 800 și 1.000 de euro ar fi suficienți pentru ceva care să te țină 2-3 ani. Asta doar dacă vrei să te joci, să te antrenezi. Eu fac și stream pe lângă Dota și necesită foarte multe resurse, cred că am cheltuit aproximativ 3.000 de euro pe calculatorul meu, iar echipamentul tot cam 2.000 de euro. Poate fi o investiție costisitoare, într-adevăr, depinde ce dorești să faci cu el”, mai adaugă Mihai Antonio.

Jucătorii români de Dota 2 plănuiesc să câștige marele trofeu la această ediție de Esports.

Comentarii
Adauga un comentariu