Sport

Echipajul de 8+1 masculin a obținut medalia de argint la Campionatele Europene. Așa arată palmele canotorilor români! – FOTO

Publicat: 13 oct. 2020
canotori români medaliați
Echipajul de 8+1 masculin a obținut medalia de argint la Campionatele Europene

Echipajul de 8+1 masculin a obținut medalia de argint la Campionatele Europene. România, reprezentată de Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a obținut medalia de argint în proba masculină de opt plus unu la Campionatele Europene de canotaj de la Poznan, Polonia.

Canotorii români au încheiat Campionatele Europene cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz. În clasamentul pe naţiuni, țara noastră a încheiat pe podium, locul trei, după Olanda și Italia.

„Palmele canotorilor din barca de 8+1 masculin spun totul”

Federația Româna De Canotaj a publicat o fotografie care arată perfect sacrificul depus de sportivii noștri.

„Palmele canotorilor din barca de 8+1 masculin spun totul! Performanța este rezultatul muncii zilnice și a dorinței de a o atinge fără teama de a face sacrificii1 Felicitări pentru medalia de argint obținută la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia)”, se arată pe pagina de facebook a federației.

„Sunt mândru că aţi adus imagine şi onoare acestei ţări”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, i-a transmis Elisabetei Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, că înțelege acum de ce în plină carantină cauzată de COVID-19, loturile naţionale au cerut să continue pregătirea centralizată la de la Sangov.

„Sunt realmente mândru de performanţa voastră pentru că e obţinută în condiţii cu totul speciale şi pentru că aduceţi o rază de speranţă sportului românesc, în vremuri în care pandemia afectează activitatea de pregătire şi competiţională. Sunt mândru că aţi adus imagine şi onoare acestei ţări, de nişte rezultate pe care le anticipam cumva. Acum înţeleg mult mai bine de ce aţi insistat pentru a asigura continuitatea pregătirii acestor sportivi. Iată că rezultatele au venit mai devreme decât se aşteptau mulţi”, a spus Ionuț Stroe.

Canotorii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Medalie de aur și la dublu rame masculin

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipajul format dinAdriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Spania și Grecia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (M2-), prin echipajul format din Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc. Românii s-au impus în fața Croației și a Italiei.

La dublu vâsle feminin (W2x), sportivele Simona Geanina Radiș și Ancuța-Nicoleta Bodnar au dominat proba și au adus României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de 8+1 feminin (W8+), prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

România a mai cucerit un argint și un bronz

Medalia de argint a fost câștigată de băieții din barca de 8+1 masculin (M8+), echipaj format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin adam, Florin-Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu.

Bronz pentru fetele din echipajul de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă.

Locul 5 în finale a fost obținut de băieții din echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), Prundeanu Ioan și Marian-Florian Enache, dar și de Cristina-Georgiana Popescu, Dumitrița Juncanariu, Beatrice-Mădălina Parfenie și Roxana-Iuliana Anghel, în proba de patru rame feminin (W4-).

Echipajul de patru vâsle feminin (W4x) s-a clasat pe locul 9. Echipajele de patru vâsle masculin, dar și simplu vâsle masculin, s-au clasat pe locul 10. Pe locul 11 s-a clasat echipajul de patru rame masculin (4M-).

Adauga un comentariu