Local

El este individul care a vrut să plece cu conținutul unui seif dintr-o sală de jocuri! Ieșeanul a scăpat de pușcărie după un jaf ca-n filme – GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 11 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este individul care a vrut să plece cu conținutul unui seif dintr-o sală de jocuri Ieșeanul a scăpat de pușcărie după un jaf ca-n filme - GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Un tânăr din județul Iași a scăpat de temniță, după ce a fost acuzat că a pus la cale un jaf ca-n filme, la o sală de jocuri

Un tânăr din județul Iași a scăpat de temniță, după ce a fost acuzat de comiterea unui jaf. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Andrei Mihai Buduroi la 2 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru tâlhărie calificată. Anchetatorii au afirmat că, în urmă cu câteva luni, ieșeanul a încercat să jefuiască o sală de jocuri

Un ieșean a scăpat de temniță, după ce a fost acuzat de comiterea unui jaf. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Andrei Mihai Buduroi la 2 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru tâlhărie calificată.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Mogoșești sau în cadrul unei instituții din subordinea Consiliului Local al comunei Mogoșești, pe o perioadă de 60 de zile. Respinge acțiunea civilă formulată de societate ca neîntemeiată, prejudiciul fiind reparat integral”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Andrei Mihai Buduroi, acuzat de tâlhărie calificată

Procesul ieșeanului Andrei Mihai Buduroi (21 de ani) a început pe data de 13 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de tâlhărie calificată.

„În seara zilei de 23 iulie 2021, la ora 23:04, în timp ce se afla în incinta sălii de jocuri aparținând unei firme, cu sediul în municipiul Iași, prin întrebuințarea de acte comise cu violență asupra persoanei vătămate M.Ș., operator al sălii de jocuri sus-menționate, a descuiat seiful de păstrare valori, aflat într-un birou din incinta sălii de jocuri, și a sustras din interior suma de 26.000 de lei”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, cea care a alertat autoritățile ieșene a fost angajata sălii de jocuri. Aceasta a acționat butonul de panică din incintă. La fața locului s-au deplasat agenți de pază și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași. În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar.

A plecat cu 26.000 de lei

Anchetatorii ieșeni au afirmat că, în ziua respectivă, Andrei Mihai Buduroi a mers la sala de jocuri. În jurul orei 22:50, în sală au rămas doar el și angajata firmei. Atunci, individul a pus la cale jaful.

„La ora 23:04, după ce și-a pus gluga pe cap, inculpatul s-a ridicat de pe scaunul din fața aparatului și a intrat calm în biroul în care se afla persoana vătămată. Fără să spună nimic, inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, care se afla pe un scaun cu spatele la birou, s-a aplecat peste ea, imobilizând-o, încercând să deschidă sertarul casei de marcat, care se afla pe birou, pentru a sustrage bani.”

În acel moment, persoana vătămată l-a împins cu putere în exteriorul încăperii și a luat în mână butonul de panică, care avea atașată și cheia de la seiful metalic, însă nu a reușit să-l apese deoarece inculpatul a intrat din nou în încăpere și s-a năpustit asupra persoanei vătămate cu o forță și mai mare, împingând-o, pentru a ajunge la sertarul casei de marcat, unde se afla și cheia în sistemul de închidere.

Agresorul a fost zgâriat pe față

Angajata sălii de jocuri a încercat să se apere.

„În timp ce inculpatul încerca să descuie sertarul casei de marcat, persoana vătămată a început să țipe și să-l împingă, zgâriindu-l în zona feței, moment în care acesta a scăpat cheia de la sertarul casei de marcat. În acel context, inculpatul a reușit să-i smulgă din mâna persoanei vătămate cheia de la seif la care era atașată și telecomanda cu butonul de panică. În continuare, inculpatul și-a poziționat piciorul drept în zona ușii de acces pentru sprijin și, utilizându-și ambele mâini, a îmbrâncit-o pe victimă, apoi s-a aplecat la seiful de păstrare valori, aflat jos, sub birou, și, folosindu-se de cheie, a reușit să-l descuie, sustrăgând din interior 5 teancuri de bancnote de 50, 100 și 200 de lei, în sumă totală de aproximativ 26.000 de lei”, au mai spus anchetatorii.

La scurt timp, individul a fugit din incinta sălii de jocuri, iar persoana vătămată a apăsat butonul de panică, anunțând firma de pază, iar, ulterior, a apelat serviciul 112, anunțând Poliția. În cele din urmă, ieșeanul a fost identificat. În fața judecătorilor, individul a recunoscut totul, susținând că voia să facă rost de bani pentru a-i achiziționa prietenei sale un telefon mobil pe care și-l dorea.

Adauga un comentariu