Local

El este omul care vine de la Cluj la Iași pe bicicletă. Parcurge câte 432 km pentru acte caritabile: „Mă antrenez între 3 și 6 luni pentru acest traseu” – FOTO

Publicat: 18 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
El este omul care vine de la Cluj la Iași pe bicicletă. Parcurge câte 432 km pentru acte caritabile Mă antrenez între 3 și 6 luni pentru acest traseu - FOTO
Cursa Dream 432 se află la a patra ediție în acest an

Andrei Gubaș se urcă pe bicicletă în fiecare an, în luna iulie, pentru a veni de la Cluj tocmai până la Iași. Bărbatul parcurge traseul demn de turul Franței în trei zile, după ce face câteva opriri pentru a se odihni. Totul este cu un scop – donațiile pe care le strânge an de an sunt redistribuite către diferite asociații

Evenimentul 432 km of Dreams a început în 2020, când pandemia de Covid-19 a împiedicat organizarea turneului de volei de care se ocupă asociația sa sportivă. Ca o alternativă, bărbatul s-a hotărât să parcurgă drumul de la Cluj la Iași pe bicicletă, pentru a susține în continuare inițiativa asociației, el fiind clujean. Drumul este presărat de pericole și provocări, însă satisfacția este una pe măsură.

În fiecare an se pregătește intens pentru traseu

o poză cu Andrei Gubaș
Bărbatul se antrenează între 3 și 6 luni pentru acest traseu

Antrenamentul pentru traseu începe cu câteva luni înainte. Pentru a parcurge un astfel de drum pe bicicletă este nevoie de disciplină, o anumită nutriție și mult efort fizic. În tot acest timp, Andrei trage din greu pentru a fi pregătit la startul cursei. Efortul este unul inuman, însă gândul că acest lucru poate să îi ajute pe cei în nevoie îi oferă mai multă putere. Totul va începe pe data de 8 iulie, când va lua startul de la Cluj, orașul unde locuiește ciclistul. Povestea lui Andrei se leagă de Iași, după ce a locuit în oraș timp de un an.

„Voi parcurge traseul în perioada 8-10 iulie, o să plec vineri dimineața și o să ajungă luni în Iași. În prima zi ajung în Vatra Dornei, după care a doua zi pornesc spre Câmpulung Moldovenesc, iar a treia zi parcurg ultima parte și ajung în Iași. Prima și ultima zi vor fi cele mai lungi, cu peste 190 km pe zi, atunci plec, de obicei, la 3-4 dimineața. Este a patra ediție, cea din acest an, totul a început în 2020, după ce din cauza pandemiei nu am reușit să organizăm turneul de volei al asociației noastre, Dream by Dream.

Au fost destule peripeții pe traseu în anii trecuți, au fost probleme și cu vremea urâtă, însă, în special, partea dificilă este cu șoferii din trafic, au fost probleme cu câinii. Este foarte palpitant să fii singur atâtea ore pe bicicletă. Pentru acest traseu mă antrenez în fiecare an, între 3-6 luni, fac foarte multă alergare, am o anumită nutriție, este destul de complicat. Anul trecut am reușit să strâng în jur de 12.000 de lei pe care i-am donat Asociației Dăruiește Viață. Anul acesta, banii merg la Asociația Casa Bună. Au fost și anumite firme care au donat bani, însă majoritate sunt persoane fizice, apropiați. Lumea donează câte 10, 20, 100 de lei” a declarat Andrei Gubaș, vicepreședintele asociației Dream by Dream.

Asociația Dream by Dream organizează un turneu de volei la Iași

o poză cu Andrei Gubaș
Toate fondurile vor merge către asociația Casa Bună

Pe lângă acest eveniment, asociația Dream by Dream, care este fondată de Andrei Gubaș și Radu Tănăsan, organizează turnee de volei la nivel amator. Aceștia au venit cu ideea după ce Andrei s-a mutat în Iași, timp de un an, alături de Radu, care este ieșean. Ceea ce a pornit sub formă de glumă a ajuns să prindă amploare. Astfel, în perioada 20-21 va fi organizată a șasea ediție a turneului de volei Dream. Anul acesta sunt înscrise 38 de echipe, iar fondurile strânse vor fi donate pentru Ana-Maria, o fetiță ce are nevoie de o intervenție chirurgicală în străinătate.

„La început a fost totul ca o distracție pentru mine și prietenul meu, Radu Tănăsan, dar uite că acum am ajuns la a șasea ediție. Doar în pandemie nu s-a organizat, dar atunci mi-a venit ideea cu 432 km of Dreams. Anul acesta, turneul va avea 38 de echipe din România și Republica Moldova, ne bucurăm să-l organizăm din nou la Iași. Sumele care se vor strânge vor ajunge la Ana Maria, o fetiță de 15 ani care are nevoie de o intervenție chirurgicală în străinătate.

Majoritatea jucătorilor sunt foști jucători de volei, sunt 3 categorii de dificultate la care se pot înscrie echipele. De asemenea, am scos la licitație tricourile semnate de campioanele de la Volei Alba Blaj și al lui Laurențiu Lică. Sperăm ca pe viitor să continuăm cu această inițiativă și să participe cât mai multă lume la turneele noastre”, a specificat Andrei Gubaș.

Andrei parcurge cu bicicleta traseul de 432 km în fiecare an pentru a sprijini diferite asociații. Pasiunea pentru sport o are dintotdeauna, mai ales că a fost jucător de volei în trecut. Acum, în cadrul asociației unde este cofondator, sprijină sportul ieșean prin diferitele evenimente organizate anual.

Comentarii
  • Pe unde merge? Pe nationale si E85? Daca da, o sa-l vedem iar la stiri ca l-a calcat unu cu masina. La ce infrastructura de cacat avem…

Adauga un comentariu