Eveniment-Social

Elevi și profesori din Iași, într-un proiect internațional de succes despre antreprenoriat, derulat la Torino, în Italia – GALERIE FOTO

Publicat: 22 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevi și profesori din Iași într-un proiect internațional de succes despre antreprenoriat derulat la Torino în Italia - GALERIE FOTO
Prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ "Fii Antreprenorial! Fii Practic, nu Abandona!", destinată elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic C.F. "Unirea", din Pașcani, s-a încheiat cu succes în Italia, la Torino

Un nou proiect, pe zona de antreprenoriat și de prevenire a abandonului educațional, a fost derulat de profesori și elevi ai Colegiului Tehnic C.F. „Unirea”, din Pașcani. Acesta a avut loc la Torino, în Italia. Pe parcursul a 3 săptămâni (4-22 octombrie 2021) au participat, în vederea formării profesionale, 14 tineri de clasa a XII-a, profil economic / servicii, însoțiți de profesorii Alexandra Anicolăesei și Maria Iosub

Prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Fii Antreprenorial! Fii Practic, nu Abandona!”, destinată elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic C.F. „Unirea”, s-a încheiat cu succes! În cadrul acestei mobilități, desfășurate la Torino, în Italia, pe parcursul a 3 săptămâni (4-22 octombrie 2021), au participat, în vederea formării profesionale, 14 tineri de clasa a XII-a, profil economic / servicii, însoțiți de profesorii Alexandra Anicolăesei și Maria Iosub.

Mentor în cadrul activităților elevilor și monitor pentru o organizare optimă pe parcursul perioadei de stagiu a fost Claudia Esposito, reprezentantul Euroform RFS, Italia – partener în cadrul proiectului. Aceasta, pe lângă datele tehnice generale oferite, a reprezentat un real sprijin pentru tinerii ieșeni în cadrul seminarelor de informare și al instructajelor.

Elevii au fost împărțiți în echipe, fiecare grup desfășurându-și stagiul la un anumit agent comercial torinez

Elevii au fost împărțiți în echipe, fiecare grup desfășurându-și stagiul la un anumit agent comercial torinez. Prima echipă, pasionații de IT, a fost găzduită de compania Valuetech, unde tinerii au învățat programare în domeniul business. O altă echipă și-a desfășurat stagiul de practică la Service&Clean, dezvoltându-și abilitățile de asistent manager.

A treia echipă a învățat cum se manageriază o afacere la Restaurantul „Slurp”, iar a patra echipă a lucrat cu Aluxion Alliance în domeniul promovării produselor la târgurile de specialitate. Alți 3 elevi au fost repartizați în cadrul tipografiei Cavalucci, pe strategii de marketing, în una dintre cele mai cunoscute întreprinderi de construcție din oraș, DCG Costruzioni, focusându-se pe marketing și PR, iar, la Libreria Artistica, desfășurând activități de promovare online a produselor.

Fiecare zi – o nouă descoperire și o altă provocare reală pentru elevii de la Pașcani

Fiecare zi a reprezentat o nouă descoperire și o altă provocare reală pentru elevii de la Pașcani, conducându-i spre însușirea de noi cunoștințe din sfera antreprenorială, beneficii importante ce ar putea veni oricând în întâmpinarea lor atunci când, în viitor, vor decide să-și construiască o carieră în domeniu.

„Amintiri și-au făcut multe, însă de referință rămâne întâlnirea din studioul Radio Torino International 90.0 FM, desfășurată în urma invitației Ancăi Manolea, moderator și om de radio cu notorietate la nivelul orașului Torino. Reprezentanții echipei de proiect aflată în mobilitate au fost Mihaela Nechifor și Alexandra Diaconu, interlocutorii în cadrul întâlnirii, care au răspuns la întrebări pe subiectul «Erasmus Days», interviul fiind urmărit în indicele de audiență radio de zeci de mii de români aflați pe teritoriul regiunii Piemonte”, a transmis prof. Iuliana Gordin, de la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, din Pașcani.

Se dorește promovarea unei schimbări de percepție a elevilor pentru activitățile de educație antreprenorială

Prin proiectul Erasmus+ „Fii Antreprenorial! Fii Practic, nu Abandona!”, Colegiul „Unirea”, din Pașcani își dorește să promoveze o schimbare de percepție a elevilor pentru activitățile de educație antreprenorială. Totodată, este încurajată inițiativa pentru demararea unui start-up pe piața locală, aceste mobilități venind în completarea abilităților și competențelor necesare tinerilor ce-și doresc să evolueze pe piața muncii.

„Acest proiect nu omite nici formarea cadrelor didactice în acest domeniu de foarte mare notorietate în sfera educațională. Trei cadre didactice care predau discipline economice, director prof. Daniela Orășanu și profesorii Andreia Alecsa și Iulia Arsene, au participat, în cadrul aceluiași proiect, la activități de formare profesională. Colegiul nostru a promovat și continuă să promoveze neîncetat activitățile antreprenoriale în rândul tinerilor și dezvoltarea de noi tehnici de predare aplicative pe acest domeniu, atât prin specializările și profilurile pe care școala le oferă – servicii / economic -, cât și prin dorința cadrelor didactice de a evolua și de a dobândi noi și noi cunoștințe în cadrul cursurilor de formare la care participă”, a conchis prof. Iuliana Gordin.

Adauga un comentariu