Eveniment-Social

Elevii declarați admiși după repartizarea în clasa a IX-a trebuie să confirme locul la liceu! Care sunt documentele necesare

Publicat: 21 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii declarați admiși după repartizarea în clasa a IX-a trebuie să confirme locul la liceu Care sunt documentele necesare
La Iași au fost repartizați, în învățământul liceal de stat, 4.865 de elevi

În perioada 20-25 iulie 2023, elevii depun, la unităţile de învățământ liceal la care au fost declaraţi admişi, dosarele de înscriere, cuprinzând actele de studii în original, potrivit broșurii de admitere. Rezultatele au fost anunțate de Ministerul Educației miercuri, la prânz

La Iași au fost repartizați, în învățământul liceal de stat, 4.865 de elevi. Din totalul celor cu opțiuni completate (4.901), 2.406 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 2.459 la cea tehnologică. Astfel, procentul elevilor repartizați din județul Iași este de 99,4 la sută. În total, au fost completate 113.428 de opțiuni, rezultând o medie de aproximativ 23 de opțiuni/elev. 32 de candidați au fost admiși cu media de admitere 10.

Documetele necesare confirmării locului

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte: cererea de înscriere (se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului); cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională-clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale); fişa medicală. Precizăm că programul de înscriere diferă în funcție de fiecare liceu. Verificați site-ul liceului, avizierul sau sunați la secretariat pentru informații despre program.

Când are loc rezolvarea situațiilor elevilor nerepartizați la liceu

În perioada 26-28 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. 36 de elevi nu au fost repartizați în prima etapă (28 din județul Iași și 8 din alte județe), întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în cea de-a doua și vor completa, în perioada 7-9 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (20-25 iulie), de cei care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini, de candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă și de cei care nu au participat în prima etapă de admitere, inclusiv de cei care vor să fie repartizați pe locurile speciale pentru rromi sau pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua a repartizării computerizate 242 de locuri, precum și 20 pentru admiterea la liceele cu profil vocațional. Repartizarea acestor elevi la liceu va avea loc în perioada 10-11 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților se va face conform procedurii stabilite de Comisia de Admitere Județeană Iași.

Adauga un comentariu