Prima pagină » Sanatate » Este bună apa termală pentru bebeluși? – Iată cum se folosește corect și ce beneficii are

Este bună apa termală pentru bebeluși? – Iată cum se folosește corect și ce beneficii are

10 iun. 2025, 12:00,
în Sanatate

Apa termală este din ce în cem ai prezentă în trusele de îngrijire pentru bebeluși, de aceea, este important să știi dacă este bună și cum se folosește corect.

Deși pare un simplu spray, această apă are proprietăți calmante, hidratante și protectoare, fiind recomandată de dermatologi în rutina zilnică. Totuși, este important să știm când și cum o folosim.

Ce este apa termală și de ce este benefică pentru bebeluși

Apa termală este un tip de apă care provine din adâncimile pământului și este bogată în minerale, precum calciu, magneziu, siliciu, zinc sau seleniu. Aceste elemente conferă apei proprietăți antiinflamatoare și calmante, ceea ce o face ideală pentru pielea sensibilă a bebelușilor.

Spre deosebire de apa de la robinet, care conține clor și alte substanțe ce pot irita pielea, apa termală este pură, sterilă și perfect echilibrată pentru a nu provoca reacții adverse.

Apa termală poate fi folosită pentru a hidrata fața și corpul bebelușului, mai ales în sezonul cald, când pielea se poate usca mai ușor. De asemenea, este utilă pentru calmarea iritațiilor provocate de scutec, a roșeții cauzate de vânt sau frig, a erupțiilor dentare sau a înțepăturilor de insecte.

Se aplică prin pulverizare delicată pe piele, fără a fi nevoie să fie ștearsă, tocmai pentru a permite absorbția completă a mineralelor benefice.

Mulți părinți aleg să folosească apa termală după baie, înainte de aplicarea cremei hidratante, sau dimineața, pentru a reîmprospăta pielea copilului. Ea poate înlocui cu succes șervețelele umede pentru față sau gât, oferind o alternativă blândă și naturală.

Important este să alegi o apă termală dedicată bebelușilor, fără parfum sau alți aditivi, și să eviți aplicarea în apropierea ochilor sau în cazul unor leziuni deschise. Apa termală este, în general, sigură pentru utilizarea zilnică, însă este bine să cunoști și câteva situații în care utilizarea acesteia nu este recomandată.

Când este indicată sau contraindicată aceasta

În cazul bebelușilor cu dermatită atopică severă sau alte afecțiuni dermatologice diagnosticate de medic, folosirea apei termale trebuie discutată cu un specialist, deoarece anumite minerale ar putea agrava simptomele.

De asemenea, deși pare banal, nu este indicat să aplici apa termală pe o piele murdară sau nespălată, pentru că aceasta poate fixa impuritățile la nivelul pielii.

Un alt aspect important este alegerea produsului potrivit. Există mai multe tipuri de apă termală în farmacii, unele cu concentrații mai mari de săruri minerale. Pentru bebeluși, este de preferat o variantă izotonică sau slab mineralizată, pentru a evita uscarea pielii. Citește cu atenție eticheta și alege produse testate dermatologic pentru copii și hipoalergenice.

În cazul în care observi o reacție neobișnuită la folosirea apei termale, cum ar fi înroșirea excesivă, iritații persistente sau descuamare oprește utilizarea și discută cu medicul pediatru sau dermatologul. Deși sunt rare, pot apărea sensibilități individuale la anumite minerale.

Folosirea apei termale nu înlocuiește alte măsuri esențiale de îngrijire, cum ar fi hidratarea cu creme sau evitarea expunerii la factori iritanți. Ea vine ca un ajutor în rutina zilnică și poate face diferența în confortul și sănătatea pielii bebelușului atunci când este folosită corect, cu moderație.

Apa termală pentru bebeluși poate fi un ajutor delicat pentru pielea sensibilă, cu efecte calmante și hidratante dacă este aleasă corect și aplicată atent.

Bugetul.ro
Bulgaria, umilință supremă pentru România! Țara noastră a fost exclusă definitiv din programul Visa Waiver, însă vecinii din sud vor avea acces neîngrădit peste Ocean
redactia.ro
Măsura fiscală de care nici nu a vrut să audă Nicușor Dan. Președintele le-a blocat cererea lui Bolojan și lui Grindeanu
Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
a1.ro
Rezultate BAC 2025. Află primul ce note s-au luat anul acesta. Model de cerere pentru vizualizarea lucrării sau pentru contestație
Playtech.ro
Penalităţi pentru întârzierea plăţilor la asociaţia de proprietari, în 2025. Cât dai în plus, de fapt
observatornews.ro
"Mi-au luat 8.000 de euro și-au dispărut!" Zeci de români, păcăliți cu anunțuri false de mașini
Playsport.ro
Doi români au ajuns în cel mai mic oraș din lume, aproape de România. „Nu ne-a venit să credem ce am găsit aici”
Evz.ro
Regretele și temerile lui Ion Iliescu. Sfaturi pentru românii care vor să aibă o viață lipsită de griji
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Ce se întâmplă dacă faci accident cu mașina de serviciu în scop personal. Legea s-a schimbat
Dailybusiness.ro
Roamingul în afara Europei te poate costa scump. Ce recomandă ANCOM
RomaniaTV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
redactia.ro
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`